Switch to full style
Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai és az FC Barcelona topic kapnak itt helyet.
Hozzászólás küldése

Re: Leo Messi

2018.03.20. 00:24:14

Ezt már egyszer tényleg lefutottuk. Szerintem a VBn nem volt rossz (torna játékosa lett amugy) de a válogatottban sosem tudott úgy villogni, egyrészt a kezdő felét noname kóklerek alkották, másrészt ott aztán pláne alá kellett rendelnie magát a csapatnak.
A “gyenge Messi” meg amúgy egy érdekes kifejezés, mert ha ő “gyenge” akkor maximum magához meg ahhoz a földönkívüli szinthez képest “gyenge” de még úgy is top játékos.

Nem rajta múlt, mert a mai modern fociban egy ember marha kevés ha nincsenek partnerek, nekem senki ne mondja azt hogy ő nem lett volna VB a németekkel, spanyolokkal.
Ettől függetlenül engem annyira nem érdekel, a VBn nekik fogok szurkolni miatta, de ha a csoportkörben kiesnek számomra akkor is Messi minden idők legjobb játékosa és tényleg ő az.

Ami egyedul zavar hogy Simeone nem vállalta el őket. Azzal az őrülttel még meg is nyerhetnék a VBt.

Ronaldos résszel egyetértek. A csoportba húzta őket, horvátok ellen az ő lövése után lett a gól, Wales ellen gól+asziszt
De pl. a két VBn ő se tudott tobbet hozzá tenni mint Messi

Re: Leo Messi

2018.03.19. 23:47:45

Persze ettől függetlenül tudjuk hogy ez nem rajta múlt

Akkor kin? Sokadszorra fussuk ezeket a köröket, de 2014-es VB-n a tudásának legalább a felét hozza, simán nyerik az argentinok. De élete talán legrosszabb formájában volt, és ezt nem lehet csak a társakra fogni.

Neki nincs olyan mázlija mint CR-nek, hogy megnyerjenek neki egy válogatott trófeát.

Ez meg már megint durva elfogultság. A döntőt nélküle hozták, de hogy addig eljussanak, nagyon is kellett CR, nélküle már a csoportból kiestek volna.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 23:06:31

Ha Messinek mégsem jönne össze a világbajnoki cím, akkor olyanokkal kerülne egy klubba, mint például Cruyff vagy Zico, akik a maguk idejében szintén a világ legjobbjai voltak, ráadásul a 74-es holland és a 82-es brazil válogatott is az adott vébé fő esélyese volt. A 2014-es argentin csapatról ez nem mondható el.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 22:16:07

Nero. írta:https://www.youtube.com/watch?v=NYNZwjI1zdA
Mondjuk 2:14nél azt a helyzetet 10/8szor elteszi

Ez az a helyzet nagyon megragadt bennem is...Nagyon rossz volt most visszanézni, kicsit rosszabb szögre emlékeztem. Ezt tényleg berúgja az esetek nagy többségében. Pont a legrosszabbkor, amikor legjobban kellett volna akkor nem volt top formában. Sajnos ezen a pár centin múlt, hogy a valaha volt legjobb legyen.

Én nem vagyok a híve annak, hogy az all time legjobbnak VB-t kell nyernie, mert ahhoz kell szerencse is, hogy olyan csapat legyen körülötte, de amikor ott volt a sansz, azt ki kellett volna használni.

Valahogy el van átkozva a válogatottal. Alapból nincsenek olyan társai, mint Pelének vagy Maradónának, Rivaldóéknak voltak, és nem is nyeri meg helyette senki, mint pl ahogy a portugálok tették CR-nek, az eb-n, és még ezen felül is amikor odakerültek, egy hajszállal mindig alul maradtak.

Most még a csoportból se 100 százalék, hogy továbbmennek, nem hogy utána, majd végig verik a világot.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 21:48:18

Nero. írta:Arról nem beszélve, hogy eléggé meleg ágra kerültek. Biztos hogy nem fogják megnyerni a VBt, neki ez lesz a "keresztje", hogy a válogatottjával nem tudott felérni a csúcsra, nem úgy mint Pelé, Maradona, Ronaldo, Rivaldo vagy CR.
Persze ettől függetlenül tudjuk hogy ez nem rajta múlt.

https://www.youtube.com/watch?v=NYNZwjI1zdA

Mondjuk 2:14nél azt a helyzetet 10/8szor elteszi


Lehet, de nem olyan formában, és nem egy Neuernek, olyan szögből nagyon nehéz lett volna.
Kár hogy pont akkor volt leszállóágban Messi, emlékszem mennyire ment egész tavasszal-nyáron hogy "Messi kiégett", szerencsére összekapta magát ősztől, jobban figyelt az életvitelére, és csúcsformába jött.

Sajnálom amúgy ezt a helyzetet és a Higany helyzetet, az utóbbi viszont ha Messire jön ki, az fix hogy elteszi, de fociban nincs HA.

Idén nagyobb csoda lenne ha megnyernék, mintha mondjuk Lengyelország nyerné.
Ha továbbjutnak a csoportból:
1.győztesként: Ausztrália/Peru - Spanyol/Portugál - Németország ágon juthatnának a döntőbe
2.másodikként: Franciaország - Spanyol/Portugál - Brazília ágon juthatnának a döntőbe

Ezek egész brutális ágak, és ezekhez nagyon váratlanok kellenének hogy ne így alakuljon ki.
Egyedüli esélyük az argoknak akkor lehetne, ha egy masszív középpályát összedobnának és elől Messire és Dybalára játszanának, de akkor is kevés, elnézve hogy milyen hadsereget tud felsorakoztatni egy Spanyol-Brazil-Német válogatott.

Én Messi helyében a 2019-es Copa Americát tűzném ki célul, arra lehetne reális esélyük, de én azért nem vetném el hogy 34-35 évesen még VB-t játsszon.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 21:28:47

Arról nem beszélve, hogy eléggé meleg ágra kerültek. Biztos hogy nem fogják megnyerni a VBt, neki ez lesz a "keresztje", hogy a válogatottjával nem tudott felérni a csúcsra, nem úgy mint Pelé, Maradona, Ronaldo, Rivaldo vagy CR.
Persze ettől függetlenül tudjuk hogy ez nem rajta múlt.

https://www.youtube.com/watch?v=NYNZwjI1zdA

Mondjuk 2:14nél azt a helyzetet 10/8szor elteszi

Re: Leo Messi

2018.03.19. 20:37:11

Ő maga is tisztában van azzal, hogy négy év múlva, 34 évesen, már nemigen fog vébédöntőt játszani.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 20:27:01

Szerintem kezd elege lenni abból, hogy mindenért őt veszik elő Argentínában. Neki nincs olyan mázlija mint CR-nek, hogy megnyerjenek neki egy válogatott trófeát.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 20:26:21

Itt egy videó részlet:
https://www.youtube.com/watch?v=mVn77J81ywc

Amúgy szerintem félre fordítás lehet a háttérben. Mert én úgy tudom azt mondta, hogy úgy érzik a válogatottban, ha három elveszített döntő után, most sem szerzik meg a trófeát akkor el kell hagyniuk a válogatottat.
Így azért már másként értelmezhető, de felesleges ilyen terheket pakolni rájuk/magukra, reálisan nincs esélyük, még akkor se ha Messi minden egyet meccset God Mode-ban hozza lesz. Előző VB-n nagyon összejött minden, hogy addig tudjanak menni, ott kellett volna belőni a helyzeteket, vagy Messinek valahogy eldönteni.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 20:23:32

Négy éve nagyon drukkoltam nekik, sajnos Di María lesérült a döntőre.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 20:14:02

MessiNeymarSuarez írta:http://www.origo.hu/sport/futball/20180319-labdarugas-lionel-messi-argentina-oroszorszag-vilagbajnoksag.html

Azért ez kemény. Ha igaz, miért nem várja meg legalább a jövő évi Copa Americát?


azért ahhoz nagyon optimistának kell lennie, hogy abban a hitben éljen, hogy ennek az argentin válogatottnak van bármi esély. németek, spanyolok, franciák, brazilok kapásból előttük vannak, de sztem még egy horvát válogatott is nagyságrendekkel jobb... van 3-4 jó támadójuk meg 6-8 töltelék mögöttük. vb selejtezőt alig bírták megcsinálni...

Re: Leo Messi

2018.03.19. 19:46:21

MessiNeymarSuarez írta:http://www.origo.hu/sport/futball/20180319-labdarugas-lionel-messi-argentina-oroszorszag-vilagbajnoksag.html

Azért ez kemény. Ha igaz, miért nem várja meg legalább a jövő évi Copa Americát?

Ha egy televíziónak nyilatkozott, hol a videó? Milyen televízió egyáltalán? Remek hangulatkeltő cikk, kár, hogy így komolyan vehetetlen.

Nem mondom, hogy kizárt, hogy ilyet mondott volna, de ez így ebben a tálalásban röhej. Mondjam, hogy nem is várnék pontosabb írást egy propagandalap sportrészlegétől? :D

Re: Leo Messi

2018.03.19. 19:40:56

http://www.origo.hu/sport/futball/20180319-labdarugas-lionel-messi-argentina-oroszorszag-vilagbajnoksag.html

Azért ez kemény. Ha igaz, miért nem várja meg legalább a jövő évi Copa Americát?

Re: Leo Messi

2018.03.19. 18:55:20

Valaki ezt mondta:
" Ha Ronaldo tudására vagy kíváncsi, nézd végig a gólösszefoglalót, ha Messi tudására vagy kíváncsi, akkor nézd végig az egész meccset"

Ez szerintem mindent elmond.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 18:04:16

Ronaldo mindenképpen dobogós, persze nem C., hanem Luis Nazário de Lima, a Fenomén.
A világ valaha volt két legjobbja Ronaldinho és Pelé, egyébként ő a kakukkojás, hiszen soha nem játszott a Barcelonában.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 17:48:07

Szerintem Ronaldo a király, bocs srácok. :mrgreen:

Re: Leo Messi

2018.03.19. 17:37:09

szerintem messi jobb! bár ronaldo is jó, de messi jobb!!4!!4r

Re: Leo Messi

2018.03.19. 16:42:21

Egyszer Veb írta le - saját magához képest meglepően okosan :mrgreen: -, h a Realosok is azon vitáznak, h Messi-e a történelem legjobbja, abban a vitában pedig nem jön elő Ronci :D

Ez igaz. A közvéleményben is CR Messivel van mindig összehasonlítva, míg Messi meg Maradonáékkal.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 16:37:26

Én mérhetetlenül becsülöm azt a munkát, amit a portugál a karrierjébe tett, nagyon jó (pozitív) példa erre, h a hasonló tehetséggel és adottságokkal rendelkező Quaresma mire vitte Roncihoz képest. Sztem kimaxolta, vagy inkább még azon is túl lőtte a pályafutását, az élet pedig visszaadta neki, amit beletett és ez így igazságos.

Ettől függetlenül (vagy épp emiatt) az ember érzése az, h a szűk elitbe nem fér be, és ezt nem azért mondom, mert Realos, lévén, h nálam Zidane vagy Ronaldo befér oda, meg persze Messi, ők hárman a dobogó, akiket én láttam focizni. De én spec Iniestat sem tartom gyengébb focistának, mint a portugált.

Egyszer Veb írta le - saját magához képest meglepően okosan :mrgreen: -, h a Realosok is azon vitáznak, h Messi-e a történelem legjobbja, abban a vitában pedig nem jön elő Ronci :D

Szerk: na, csak említenem kellett, már ide is jöttél ugatni :D

Re: Leo Messi

2018.03.19. 16:36:21

visca el barca írta:szerintetek ki a jobb játékos? messi vagy ronaldo?

Gomes.

hülye kérdésre hülye válasz :D

Re: Leo Messi

2018.03.19. 16:30:14

szerintetek ki a jobb játékos? messi vagy ronaldo?

Re: Leo Messi

2018.03.19. 16:16:09

JimmyJump írta: egy bl-döntőre már megoszlanának a vélemények.

Mondjuk az egyetlen BL döntője ahol extrát hozott, az a tavalyi volt. 2008-ban egy fejes gól, majd hiba a tizenegyespárbajban, 2014-ben a meccs érdemi részében nulla volt, csakúgy mint 2016-ban és 2009-ben ellenünk is. EB döntőn meg nem is játszott.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 16:03:09

Hosszú távon nem lehet őket összehasonlítani, mert Messi nálunk tényleg a játék alfája és omegája, ami a félpályán túl történik, azt nagyrészt egyedül ő határozza meg, és nem néha, hanem kis túlzással 10 éve a szezon első meccsétől az utolsóig.
Viszont annyiban értem az összehasonlítást, hogy egy-egy adott meccsen, párharcban Ronaldo ugyanolyan impact tud lenni a góljaival és ezt általában a rangadókon meg is teszi, így jogosan vezetik fel úgy a meccseket, mint két egyenrangú sztár összecsapása.
Ha semleges szurkolókat kérdeznénk, szerintem egy teljes szezonra mindenki Messit választaná, de mondjuk egy bl-döntőre már megoszlanának a vélemények.

Re: Leo Messi

2018.03.19. 15:45:14

CR a történelem legjobb befejezője, és egyik legeredményesebb játékosa.

Messi meg a történelem legjobbja futballistája.

Szerintem. :)

Re: Leo Messi

2018.03.19. 14:45:48

Rúgótechnikában a 10-ben nincs, gólérzékenységben biztosan. Ezzel együtt Messi tényleg más. Ha összeeresztenénk őket egy dühöngőben, roncinál a labda nem lenne összesen 1percig. Nyílván nem ez a legjobb példa, hogy érzékeltessük kettejük közt a difit, de aki húzott már futballcipőt életében, érti miről beszélek.
Hozzászólás küldése