Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Főleg a kiemelttel teljesen egyetértek, meg szerintem kb mindenki. Ezen a meccsen ez az egész sok okból kifolyólag sem működött, váltani kellett volna hamar, Flick makacs volt és hibázott.drobika írta: ↑2025.10.07. 12:11:41Sokszor volt 0:1, 0:2 a szemszögünkből nézve, amiből sikerült felállni az elmúlt időszakokban a Flick érában. Megvoltak a csatárok elöl ehhez ( más kérdés, hogy eleve nem kellett volna ebbe a helyzetbe kerülni )
A hétvégi meccsen hátrányt visszahozni képes embereink hiányoztak, fáradtak is voltunk, ha 15-20 méterrel hátrébb védekezünk, sokkal jobban járunk. Tudni kell alkalmazkodni az adott szituációhoz, és nem mindenáron ahhoz, amit megszoktunk.
Ne legyen igazam, de egy 3.4. ilyen zakó után is majd ugyanezt fogjuk mondani, hogy jó ez a taktika?!
Szerintem a vereségnek szinte semmi köze nem volt szinte a high line-hoz. A legvégén egy hangyányi, de szerintem az sem állja meg a helyét, mert 1-2-es állásnál egy Mourinho csapat is kitámadna, olyankor már nagyon benne van a kontragól lehetősége mindig.drobika írta: ↑2025.10.07. 11:42:59Szerintem téves azt gondolni, hogy minden vereségre rá lehet fogni, hogy az a fáradtság, x idő alatt y meccs miatt volt. Meg elölről mennyien hiányoztak.
Lehet én látom rosszul, de itt pusztán kijött a védekezési taktikából adódó problémánk, ami már sokadszorra jött ki, csak itt ki is használták. Önbecsapás azt gondolni, hogy a védekezés javítása nélkül, eredményesek lehetünk azon a szinten, amin mi szeretnénk.
Szerintem nem ugyanaz a kettő. Nem hiszem, hogy bárki nem akart, meg kapart. Csak nekünk volt 21 nap alatt hét meccsünk asszem, elég szűk kerettel, sok sérülttel (kulcsjátékosokkal), és emiatt néha bejöhet az, amikor mi épp egy holtpont környékén vagyunk, hogy szembejön egy (fizikailag és taktikailag is) jól felkészített csapat, mint a Sevilla (vagy mint a Rayo szokott), akik ezt ki tudják használni, mert fizikailag többet bele tud adni a meccsbe, kicsit jobb állapotban vannak.ikajli írta: ↑2025.10.06. 21:39:09Sosem értettem, hogy miért tudǰák a játékosok a meccs után olyan jól elmondani, hogy hiányzott az intenzitás, meg a ritmus, a tempó. Vagyis nyilván azt nem értem, hogy ott a meccsen miért nem változtatnak?
Hibázni lehet, az benne van. De küzdeni, hajtani, futni akkor is kéne. 90 perc egy meccs, azalatt lehet változtatni.
Egyetértek, gyakorlatilag Raphinha vezényli a letámadásunkat. Azt a presszinget, amit ő képes tolni, senki más nem tudja a csapatból (egyébként a világon sem sokan), talán csak épp Fermín. És a taktikánknak totálisan ez a kulcsa, ugyanis ha nincs meg elől ez a brutális presszing, akkor az ellenfél sokkal könnyebben ki tudja hozni a labdát. Ha nem érünk oda időben az ő védőikhez, szélsőikhez, akkor több idejük van felnézni, ritmusban indítani, megtalálni egy üres embert, kijátszani a lescsapdát. Tegnap ezt láttuk tökéletesen kirajzolódni elég sokszor. Lagymatag letámadás, sajnos Lewyvel, Olmoval nem lehet presszingelni, nincs kikényszerített hiba, nincs labdaszerzés, 2 passzal átnyomják a középpályánkat, és onnantól már a tökig feltolt védősorunk rohanhat vissza 40 métert sprintben.bence0330 írta: ↑2025.10.06. 11:46:51Én mondjuk Yamalra semmiképp sem fognám rá, amíg ő volt a fő hiányzó, minden meccset megnyertünk, és akkor volt a legjobb a játékunk (nem mondom, hogy ez összefüggés, csak hogy azt megoldottuk). Ennyit még elbírunk, egy top támadó hiányát, főleg, hogy Yamal a letámadásból nem hiányzik. Ellentétben a másik két hiányzóval.
Rapha, Fermín, Yamal együtt már durva, főleg hogy Fermín milyen bombaformában volt, és hogy a helyettese ilyen szinten gyenge. Rapha a legtöbb helyzetet kreáló játékos, Yamal szorosan lemaradva követi, kettejük hiányát nem bírjuk el semmiyen szinten, a letámadáso és gólokon kívül a helyzetkialakításban is óriási a visszaesés velük.
Kétszer is mentett óriásit sprintelve, mikor az ellenfél 1v1 ben vezette a kapusra. Egyiknél sem értettem, hogy ért oda. Hibázott is, de ezt senki más nem tudja. Szerintem vett is el, adott is.vg99 írta: ↑2025.10.06. 15:41:58Sejtettem, hogy Inigo hiányozni fog, de nem gondoltam, hogy ennyire.
És azt sem, hogy Eric Garcia lesz a legjobb helyettes.
Araujot viszont sajnálom, de úgy tűnik mégsem vezér, és az adottságai nagyon nem passzolnak a Flick féle védekezéshez.
A Klub VB után azért a Realnak kellene fáradtabbnak lenni. Bár olyan jól ők sem játszanak..
Kicsit szebb volt az előző szezon, mint amit attól "várni" lehetett, így erre a szezonra magasabbra került automatikusan az a bizonyos léc.
2000 kilométerről max tippelni lehet, de szerintem nem szoktak hozzá a srácok ilyen minőségű és mennyiségű meccshez spanyol kupa, BL elődöntő, bajnokság, mint az előző szezonban, emiatt a regenerációs időszak nem volt nekik elég, leeresztettek, de nem tudták visszaépíteni magukat. A klubvb csapatainak játékosainak nem volt idejük sem leereszteni, ott szerintem decemberben fog jelentkezni ilyen fásultság, nekik olyan, mintha az előző szezon folytatódna.
Erre feltenném azért a kérdést, hogy ha elvileg már profi stáb van a csapat mögött, akkor mi a fenét csináltak a nyáron? Nem volt se EB, se VB, se klub vb, nincs új igazolás sem. Mi az amitől nem sikerült?Troym írta: ↑2025.10.06. 10:15:49Az egész idei játékunkról ordít a nem megfelelő alapozás és nyári felkészítés.
- nulla szufla
- tempóhiány
- sok izomsérülés
- egyéni koncentrációs hibákból kapott gólok (tegnap épp Araujo és Kounde, BLben Cubarsi és Chris)
Egyszerűen ennyi a történet, csak nem lesz könnyű javítani évközben, jövőre meg ne nb2 erősségű koreai csapatokkal szerencsétlenkedjünk, hanem ismét európai élcsapatok ellen játszunk a felkészüléskor és nem tévesztjük meg önmagunkat.
Javaslom megtekinteni:Yokozuna írta: ↑2025.10.06. 09:41:05Lerohantak minket, és ez ellen nincs orvosság, úgy értem nincs hatékony válasz a csapat részéről. Ez látszott már az Oviedo ellen is.
Ha nem hagynak minket passzolgatni, akkor kiütközik a legtöbb játkosunk technikai felkészületlensége. Ilyenkor az elől lévők nem merik kérni a labdát, a hátvédek képtelenek pontos labda kihozatalra. Ekkor pedig meghal a középpálya. De Jong számtalanszor integetett, hadonászott, mert nem tudta kinek adni a labdát, Pedri is csak vergődött.
Akkor lett némi esélyünk mikor az ellenfél nem bírta már az általa diktált hatalmas tempót, de akkor meg fetrengésekkel, időhúzásokkal kipihenték magukat, és a meccs végén újra lecsaptak. Kéne valami forgatókönyv arra az esetre is, mikor nem hagyják nekünk, hogy játsszuk a saját játékunkat.
És az a vicc, hogy nem feltétlenül. Nem feltétlenül a pályán lévő emberek "gyengesége" okozta a vereséget.bence0330 írta: ↑2025.10.06. 01:14:01Igen, egyetértek, korábban asszem írtam is. A magas védővonallal egy átlag meccsen veszítünk a stablitásból, cserébe általában sok gólt lövünk, kalkulált rizikó. Nyilván néha olyankor is kijöhet rosszul a lépés, de a risk/reward bőven a reward felé tolódik el. Amikor viszont nem tudunk irányítani, nincs potenciális reward, csak risk. Értem, hogy nem erre készültünk, de a Sevilla 30-35 percen át törölte fel velünk a padlót és főleg fojtotta meg a szoros emberfogásukkal a játékunkat, ennyi idő alatt be kellett volna látni, hogy ezt ma kár erőltetni, nincsenek meg hozzá az embereink, gyakorlatilag Lewy Olmo és Koundé olyan volt, mintha ott se lett volna, ez így nem működik. Vissza kellett volna állni, egyszerűen teljesen okafogyottá vált, amit csináltunk. Azért voltam emiatt szomorú, mert azért Flick hiába rugalmatlan az átlagnál, sok meccsen volt már hajlandó ezt meglépni, ma nem tette. Szerintem bízott abban, hogy ezt a tempót nem tudják tartani, általában felőröljük így a csapatokat, és amúgy a 35. perc környékétől voltak is erre utaló jelek, kb átvettük az irányítást. Aztán nem tudom, mi történt, talán kipihenték magukat a szünetben.
Szóval alapvetően szerintem abban is joggal bízott, hogy a szokásos forgatókönyv lesz, egy ponton túl elkezdjük szétdarálni őket, de ma nem jött el ez a pont.
Kellenek vissza a támadóink és Fermín, meg Bernalnak fizikailag lassan legalább 30-40 perces játékossá kell válnia, mert ilyen intenzitással focizva nem kezdhet minden egyes meccsen a Pedri-DJ páros, lesznek meccsek, mikor kiütközik ez rajtuk, és ha egy olyan vért ivott csapatot kapunk olyankor a nyakunkba, mint ma, akkor az szépen meg fogja bosszulni magát.
De amúgy a Sevilla előtt le a kalappal, ezt megemlíteném, tökéletes meccset futottak, mindenki mindenét odatette a pályár,a a 36 éves veteránok is amit műveltek... Alexis talán Rashfordot szerelte egyszer egy nagy sprint után a 16-os környékén? Veterán támadóként. Nem láttam rengeteg meccsüket, de a statok, pontok, összefoglalók alapján alighanem a legjobb meccsüket játszották elég régóta. Megkockáztatom, hogy amúgy az ellenfél szintjéhez mérten ők voltak a legfelkészültebb csapat (belőlünk), két olyan dolgot toltak végig tökéletesen, ami nekünk nagyon nem ízlik.
Szerintem nekünk a Sevilla ellen - a Sevilla erejétől teljesen függetlenül - elsősorban a saját focink nem működött. Olyan meccs volt tegnap, hogy bárki is legyen az ellenfél, mi nem vagyunk képesek jobb teljesítményre.