Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Nincsenek különböző stílusok? Hasonló stílust játszik az olasz válogatott, meg a spanyol, az Atletico Madrid meg a Barca, a Chelsea vagy az Arsenal? A második mondatod alapján minden csapat azonos stílusban játszik, mert gólt akar rúgni és nem akar gólt kapni. Szerinted a Pep-féle Barcának hasonló volt a stílusa, mint a Lucho-félének? Szerintem pont hogy statisztikailag lehetne alátámasztani, hogy mennyire különböző a kettő (pl. mennyi idő alatt visz végig egy támadást a csapat, mennyi a hosszú indítás stb...).Bob_Marley írta:Ezt mondom hogy nincs bekelosebb csapat, mert a stílusok hasonlóak. Nekünk is akkor megy pl jól ha jól védekezünk.
A kiemelt részre reagálva én pont ezért tartom a PSG-vel együtt a legveszélyesebb ellenfélnek az Arsenalt, mert alapvetően képesek arra, hogy a védelmi megingásainkat kihasználják, utána meg ha szabadon kontrázhatnak, az szerintem nagyon feküdne nekik. De mindegy szerintem ezt körbebeszéltükcsababarca írta:Ezeket én is így látom, ezzel nincs is baj.
De én az Arsenalt nem látom egy fegyelmezett csapatként, anélkül meg hiába rohannak át, mi is büntetünk.
Az is igaz, hogy már nem bunkerből fociznak ellenünk, mondjuk a kapott góljaink jelentős része így is a kontrából jön.
Bob! Az InStat veszett hasznos, ezt szerintem senki nem vitatja, sőt egy igazán hozzáértő kezeiben valószínűleg igazán nagy fegyver. De egyfelől nem lehet egyes statisztikákat vákuumban nézni, illetve most komolyan az InStatra alapozva akarod kihozni, hogy az Arsenal meg a Juve (meg úgy általában Európa nagy csapatai) ugyanúgy játszanak?Bob_Marley írta:off: InStat dolgokat meg rengeteg csapat használja... de a fociban óriási teret kap a statisztika és elemzés.
Te a szemednek hiszel, de nem hiszem, hogy pl az összes Juventus vagy Arsenal meccset láttad volna. Egész egyszerűen ez sztereotípia, hogy x bekkel másik meg nem. Juventus is képes olyan játékra mint az Arsenal és vica versa. Fogadd el, hogy nincs igazad, ennyi. Statisztikák szerinte nincsen.
Miért ne lenne? Milyen stílusok hasonlóak?Bob_Marley írta:Ezt mondom hogy nincs bekelosebb csapat, mert a stílusok hasonlóak. Nekünk is akkor megy pl jól ha jól védekezünk. Legyen igazad, de elbeszeltunk egymás mellett. Te feltevésre alapozol es állítod be ténykent. Ami koránt sem tény, erre hoztam fel példákat.
Mourinho is olyan, hogy alkalmazkodik. Tessék olyan hú de nagy védekező csapat, hogy sorra nyelik a gólokat.csababarca írta:Hát nem érdekel hogy ledöntik, ha a pályán tök más látszódik.Bob_Marley írta:Szerintem bőven volt ennek mutató értéke. És azt nem értem miben különbözik, hogy van megcsinálva egy diagram.Mindegy hagyjuk, szerintem a számok sosem hazudnak. És még csak annyit, hogy a foci is egyre inkább használja a technikát és a staisztikákat. InStat olyan mély leképezést ad, amit el sem tudsz képzelni. És bizony ezek sok mindent megmutatnak és pont az általad felvázolt sztereotípiákat döntik le.
Ne akard már bemagyarázni,hogy az Arsenal beparkolós buszos tömörülős védekezéssel rendelkezik,mert lefordulok a székről menten.
Vagy,hogy a Juve majd leállna bárkivel is focizni,meg a fülcimpán táncoltatni a labdát.
Nyilván nem tudom elképzelni,mert nem érdekel. Engem az érdekel amit a pályán látok,és nem számokat látok futni,beadni,becsúszni a pályán,hanem embereket.
A foci nem ilyen, szerencsére, és sose lesz ilyen,hogy számok alapján határozódik meg egy csapat.
Ez olyan,mint mikor a Chelsea José alatt az első időszakban lőtt egy raklap gólt,mégis az összes szakember,meg hozzáértő tudta,hogy ott a kontra,és a beton védekezés volt a kulcs, nem az hogy lőttek 100 gólt, nem az alapján határozódtak meg.
De lehetne ezer meg egy példát hozni, de úgy látom nem akarod megérteni a dolgokat.
A számok hazudnak a legtöbbször, ha a számok alapján ítélnének bajnoki címeket, lehet nem lenne annyink...de pont Te szoktad mondani,hogy mindegy mennyi gólt lő egy csapat, ha nyer. Akkor most hogy is van ez megint?!
Még mindig az alapfelvetés az,hogy az Arsenal játszósabb csapat mint a Juve, ez tény, most ezen nem is érdemes vitatkozni,meg számokat bedobálni. Úgyhogy szerintem ehhez a megállapításhoz kanyarodjunk vissza. Mert én ebből a tényből indultam ki, és hogy talán nekünk ez jobban fekszik. Ez se talán,mert mindig a bunker lett a vesztünk, általában amikor nekünk jött egy csapat,vagy kinyílt, azoknak végük volt. Persze erre is fogsz találni példát, hogy aztán felnagyítsd, de kivételek mindig voltak, és lesznek is.
Érdekes, mert én egyre kevésbé érzem azt, hogy ellenünk a bunker lenne a nyerő. Nyilván azt adom, hogy a stabil védekezés az mindennek az alapja ellenünk, nem lehet nekiállni fejjel nekünk rontani, de idén nem találok példát arra, hogy valaki bunkerből vert volna meg minket.csababarca írta:Még mindig az alapfelvetés az,hogy az Arsenal játszósabb csapat mint a Juve, ez tény, most ezen nem is érdemes vitatkozni,meg számokat bedobálni. Úgyhogy szerintem ehhez a megállapításhoz kanyarodjunk vissza. Mert én ebből a tényből indultam ki, és hogy talán nekünk ez jobban fekszik. Ez se talán,mert mindig a bunker lett a vesztünk, általában amikor nekünk jött egy csapat,vagy kinyílt, azoknak végük volt. Persze erre is fogsz találni példát, hogy aztán felnagyítsd, de kivételek mindig voltak, és lesznek is.
Hát nem érdekel hogy ledöntik, ha a pályán tök más látszódik.Bob_Marley írta:Szerintem bőven volt ennek mutató értéke. És azt nem értem miben különbözik, hogy van megcsinálva egy diagram.Mindegy hagyjuk, szerintem a számok sosem hazudnak. És még csak annyit, hogy a foci is egyre inkább használja a technikát és a staisztikákat. InStat olyan mély leképezést ad, amit el sem tudsz képzelni. És bizony ezek sok mindent megmutatnak és pont az általad felvázolt sztereotípiákat döntik le.
Szerintem bőven volt ennek mutató értéke. És azt nem értem miben különbözik, hogy van megcsinálva egy diagram.csababarca írta:Most ha megint ezt csinálod,hogy nem értelmezel,és számokkal dobálózol,amiknek semmi mutató értéke nincs,akkor nem tudok mit csinálni.
Meg ezekkel a power point-tal leszerkesztett diagramokkal sem,amik a cikkben vannak.
ez egy teljesen fals képet mutat, ne nyaljunk már be mindent, amit lehoznak színes ábrákkal illusztrálva...jézusom.
Plusz adalék,hogy csapatokról vitatkozunk,nem bajnokságról. Az Arsenal meg pont kilóg a PL-ből,nem azt játsza,mint a csapatok 80%-a ott. Juve meg tipikus olasz csapat, a BL-ben rendre a régi hagyományokhoz nyúlnak vissza,kivéve ha ég a ház.
Az olasz csapatok rendre máshogy viselkednek egy kieséses rendszerű sorozatban,mint egyébként, ezt mondjuk figyelembe kéne venni.
Nézzétek már a meccseket könyörgöm,és hagyjátok a hülye statisztikákat,hőtérképeket...ezek a mai foci rákfenéi, meccsnézés nélkül akarják leképezni a 90 percet, holott nem lehet.
Balinho, tudom,hogy mindig szívunk, én ezért is már abból indultam ki, hogy Senal,Psg,Juve ellenfél jöhet csak,és kizárólag. Ebből a hármasból meg örülök az angoloknak, kellemes ellenfél nekünk, ebből a háromból pláne.
SZóval én ezt a három csapatot figyeltem,hogy közülük fogunk kapni, és így állapítottam meg,hogy sztem a Senal fekszik nekünk legjobban.
A PSG után az Arsenalt akartam legkevésbé. Sokan az örök vesztes csapatot látják benne, de rég voltak ilyen összeszedettek és erősek. Alexis élete formájában van.. Nincs olyan csapat jelenleg aki kicsit is biztosra mehet ellenük.Kash írta:Én örülök az Arsenalnak, eleve őket akartam.![]()
Erős csapatokon kell átvágnunk magunkat ahhoz, hogy formában tudjunk maradni, és hogy szokjuk az erős ellenállást (a külömbség most az, a tavalyi szezonnal ellentétben, hogy a sérülések sokkal gyakoriabbak, és egy-két húzos vagy rohanósabb meccsbe akár bele is sérülhet 1-2 játékos.)...Ez volt tavaly is, az angol, francia, olasz és német bajnokot kellett legyűrnünk ahhoz, hogy megnyerjük a BL-t, mindet megvertük, és megérdemelten nyertük meg végül.
Az arsenal egy olyan csapat, amely a kiszámíthatatlansága miatt veszélyes, de én úgy gondolom, hogy mind2 meccset megnyerjük, váratlanul simán, ráadásul.
A realnak meg maradnak a szokásos puding csapatok, aztán meg majd ég az arcuk mikor kiejtik őket.
Az Arsenal vitathatatlanul a 3 legnehezebb ellenfél között van és csak ízlés dolga, hogy nem tekintjük-e a legnehezebbnek, és mi megint ebbe húztunk bele, azért örömködni ne kelljen már neki. Azért nem mindegy, hogy egy Gent elleni vélhetően lazulós továbbjutást vagy egy vért izzadós párosítást kapunk.csababarca írta:Remélem csak trollkodtok,és nem tényleg féltek egy Arsenaltól:D
Bob_Marley írta: Ez sztereotípia szerintem. Múltkor pont linkeltem, hogy mennyire hasonlóak a nagy bajnokságok s az ide-oda igazolások miatt. Gólátlag, passzok, lövések stb. Tavaszig még sok van, nem lehet azt megmondani ki az erősebb, de azért az Arsenal jobb idényt fut eddig mint a Juventus.
Ez sztereotípia szerintem. Múltkor pont linkeltem, hogy mennyire hasonlóak a nagy bajnokságok s az ide-oda igazolások miatt. Gólátlag, passzok, lövések stb. Tavaszig még sok van, nem lehet azt megmondani ki az erősebb, de azért az Arsenal jobb idényt fut eddig mint a Juventus.csababarca írta:Én olasz csapatoktól félek mindig, undorító módon csalják a focit.visca el barca írta:
juve erősebb mint az arsenal?![]()
![]()
mondd hogy csak trollkodsz
Szerintem nekünk kellemesebb ellenfél az Arsenal. Ezek majd leállnak játszani, focizni akarnak, abban meg jobbak vagyunk egyértelműen.
Most egy Juve beállna bunkerbe, meg törne-zúzna, az lutri.
Én olasz csapatoktól félek mindig, undorító módon csalják a focit.visca el barca írta:
juve erősebb mint az arsenal?![]()
![]()
mondd hogy csak trollkodsz