Fantasy sport játékok

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
Avatar
MichaaBee
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5718
Csatlakozott: 2007.11.09. 15:12:26

2018.03.02. 21:41:06

PCsabi írta:Ja, hogy tegnapig lehetett cserélni :oops: Bocsi Michaa, bocsi Angelo Caduto :?
Semmi gond, én se pusholtam annyira. :) Azért utólag kíváncsi lennék, hogy mennyi rációt láttál a legutóbbi ajánlatban, bár jómagam is kicsit bizonytalankodtam.
PCsabi írta:Lillard szerintem harmadik éve top20, Oladipo-nak pedig ez az első kiemelkedő szezonja. De akkor Lou Will-ért adok egy első köröst és keepelem is őt.
Így viszont azért meg tudtunk volna egyezni. :D :D


A lentebbi témához hozzászólva, valahol megértem Cumbee frusztrációját, bár őszintén szólva semmi rosszat nem látok abban, ha valaki kielemzi, hogy egy csere kinek éri meg és kinek nem. Tény és való, hogy ilyen keeper hármas mellett sokkal könnyebb elsőnek lenni, viszont utcahosszal meg már azért vezetsz, mert rendre jól is draftolsz. Például egyrészt nem véletlen, hogy akkor van a legjobb szezonom, amikor végre erős keepereim vannak, másrészt az is tény, hogy sok csapat azért tankol, mert egyszerűen nem tudja előnyt kovácsolni a pickjeitből. Tényleg nem akarok kiemelni senkit, nem is tudom kinél van konkrétan, de határozottan emlékszem, hogy pl Ariza egy körrel hamarabb ment ki, mint az előbb említett Lou Will. Így azért tényleg nehéz. :D És en bloc Ariza évek óta nagyon korán kimegy, ami egyszerűen nem fér a fejembe a fantasy potenciálját tekintve.

Úgyhogy teljesen egyetértek, hogy az inaktivitás rosszat tesz a ligának, és a problémát szerintem az jelenti, hogy hiába tankolja magát valaki a 12. helyig, akkor sincs akkora különbség az első körös pickekben. Simmons 12. pick volt pl, mert Cumbee utolsónak húzott, én tuti előtte vittem el Love-ot. Én is nyűglődtem pár szezont az alsóházban, de tényleg két dologra kell csak figyelni és fel tud jönni az ember. Össze kell szedni valahogy 3 értelems keepert, és minimálisan készülni kell a draftra. Utóbbi nem olyan nehéz azért, én pl szerintem életemben nem néztem még végig egy teljes kosármeccset, a számokból és hírek olvasásából mégis bőven képben vagyok (legalábbis úgy érzem :) ).

Másrészt viszont Cumbee szerintem kicsit eltúlzod a reakciót. Amiket Game írt azért kiforgattad valamelyest, és ha már leírod, hogy egy játáékosod lehet ennyiért és ennyiért vinni, aztán nem akarják annyiért vinni (mert valóban nem látok csapatot, akinek megérte volna megadni, amit kérsz), akkor utána el kell fogadni, idén ezzel a kerettel vígan behúzod PO-t és kész. Jövőre erős keepereid lesznek és jól fogsz draftolni. Amúgy sem érzem a világ végének, hogy nincs annyira csere a ligában, igazából a pörgést nem ebben lehet mérni szerintem, mert ez tényleg csak a csillagok együttállásán múlik, hogy két csapat pont tud-e úgy cserélni, hogy mindketten jól járjanak (pl Game-mel megint majdnem tudtam, de Cousins is tipikusan ilyen volt tavaly), hanem inkább abban mérhető az aktivitás, hogy mennyire pörög a waiver lista és mennyire állítunk csapatot.

Amennyiben van rá igény, akkor vitassuk meg újra Slither ötletét, illetve ha kell, akkor a nagyon inaktívak helyett keressünk új tulajokat.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Avatar
balinteer
Capitá del Barça
Hozzászólások: 561
Csatlakozott: 2010.10.12. 16:54:54
Tartózkodási hely: Szombathely

2018.03.02. 19:47:18

A tavalyihoz képest tényleg érdektelen trade deadline volt, pedig én próbálkoztam. Sebaj, majd a drafton.


Azért most tényleg csináljunk valamit a ligával, mert kezd a draft után eléggé unalmas lenni a játék.
EuroBarca NFL League Season 17/18: 1st Place
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2018.03.02. 19:05:41

Ja, hogy tegnapig lehetett cserélni :oops: Bocsi Michaa, bocsi Angelo Caduto :?
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2018.02.24. 20:53:42

Valamit tényleg kéne kezdeni a ligával, mert ez az eddigi legunalmasabb szezon.

Eltelik 25-30 meccs, érdeklődök egy játékos iránt, azt a választ kapom, hogy szezon eleje van, még nem akar cserélni. 50 meccs után meg az van, hogy 4 csapat tankol és csak pickekért cserélne. Szóval így azért nehéz :D

Másik meg, hogy nem azt mondom, hogy 10 perc után válaszoljanak a csereajánlataimra, de nem egyszer előfordul, hogy napokat kell várni, mire reagál valaki. Ott van az NBA Fantasy app, jelez, ha kapsz valakitől ajánlatot, vagy akkor mi is csináljunk egy fb csoportot.

Nyílt tankolással (nem állítunk csapatot) meg azért van bajom, mert ajándék kategóriákat adsz az ellenfélnek, és simán benne van, hogy ezen múlik egy PO-helyezés vagy hogy ki lesz a 6-7. helyezett. Aki meg csak szimplán nem foglalkozik a ligával (nem érdekli már az NBA vagy a fantasy, nincs ideje rá), attól tényleg váljunk meg, szerintem a fórumon találnánk 1-2 embert, aki szívesen beszállna.
Cumbee írta:Oladiponak pedig egy hónappal ezelőttig simán jobb szezonja volt, mint Lillardnak. Gondolom téged azért egy első körössel ne keressenek Lillardért. :wink:
Lillard szerintem harmadik éve top20, Oladipo-nak pedig ez az első kiemelkedő szezonja. De akkor Lou Will-ért adok egy első köröst és keepelem is őt.

Én csak azt nem értem, hogy pl. AndOne miért adjon első körös picket Oladipo-ért, amikor úgyse tartod meg és ki fog kerülni a draftra, onnan pedig behúzhatja őt? És melyik a jobb? Kemba, DeRozan, Griffin, első körössel vagy Kemba, Oladipo, DeRozan/Griffin, első körös nélkül?
Cumbee írta:Ja és Barnes+Favors úgy tűnik megér egy 2. és egy 5. körös picket.
Írtam fórumra, hogy ez nálam sok és vétóztam is. Mondjuk arra nem reagált senki...
Cumbee írta:kinek miért nem kellene megadnia még véletlenül sem amit kérek
Slither, AndOne, meslija, Angelo Caduto részt olvasd el még egyszer :wink:
Cumbee írta:te az egyoldalú cserék mestere vagy. =D> =D>
Valahogy kellett nyernem három bajnoki címet :mrgreen:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2018.02.24. 16:25:16

kamaj írta:Egy kicsit kezd eldurvulni a helyzet, és amúgy tök egyértelműen azért, mert mindenkinek igaza van, meg senkinek sem. Szerintem most kéne egy picit lenyugodni, és átgondolni a dolgokat. Egyetértek Cumbee Veled abban, hogy mindenki saját maga határozza meg az árat. Ez csupán kereslet kínálat, ha van olyan akinek kell az tuti megkeres majd, mert sosem biztos, hogy az adott ember kimegy draftra, vagy pont még behúzható-e.
Hidd el nekem is volt sok olyan cserém ami sokaknak szúrta a szemét, és nem is ment át, Veled sem kivételeznek ebben. Sok olyan csere volt amit én is vétóztam, de nem azért, mert mások mit gondolnak vagy írnak, hanem azért, mert én is túlzásnak éreztem. Mindig van egy vékony határ a még éppen elmegy vagy ami már túl sok (mármint cserére gondolok). Ezt nehéz meghatározni, főleg ha benne van az ember a cserébe, olyankor mindent egy kicsit másképp lát. Én azt tartom követendő példának, ha ide a fórumba beírja a két ember mit miért csinál, és miért éri meg neki, ha le lett szavazva a csere, és utána meg lehetne próbálni még egyszer, mert lehet így már más kontextusba kerülne a csere. Nyílván ez sem tökéletes, de talán jobb lenne így. Az meg, ha valaki közben meggondolja magát, nem azt jelenti, hogy Te vagy más egy lejáratás áldozata lenne/lennél, egyszerűen van olyan, hogy belátja a másik fél, hogy hibázott. Baráti liga vagyunk, nem vérre megy ez az egész, és ilyenkor igazítani lehet a cserén.

Egy a lényeg egy csapatnak szurkolunk ;)
A vétókon is voltak viták anno, de ott lehet véleménykülönbség. A gond akkor van, ha már a cserék előtt valaki megpróbálja meggyőzni a többieket, hogy miért ne cseréljenek. Ez eddig nem volt divat és iszonyat messze van a korrektségtől, márpedig ez a 2. évem amikor ahogy bejelentettem, hogy elérhetővé vált az emberem és milyen árra gondoltam, néhány ember akinek nem felelt meg az ár, a helyett, hogy eldöntötte volna magában, hogy neki ez sok, nem tesz ajánlatot, inkább elkezdett a fórumon írogatni, hogy ez irreális és senki ne cseréljen ennyiért. Idén Gamenek sikerült csapatonként lebontani, hogy ki miért ne cseréljen velem, tavaly pedig a vétó is be lett lengetve annak, aki magától meg merné adni amit kérek. Ahogy máskor sem, most sem érdekel ha nem jön össze a csere, ez egy ilyen játék. A körítést tartom nem korrektnek.(és akkor most a legfinomabb kifejezést használtam amit találtam a szótáramban rá) Megfejelve mindezt azzal, hogy miközben az én áramat fikázzák, ők bőven nem adnák ennyiért az embereiket, szóval a kettős mérce él. Arról nem is beszélve, hogy a helyett, hogy azon menne a brainstorming, hogy az alsó csapatokat hogy lehetne motiválni, inkább évek óta azon megy a szenvedés, hogy az én embereimet hogyan kellene elvenni. Szóval én szabaduljak meg tőlük, mert túl jók, de véletlen sem kicsit a piaci ár alatt(mert ugye ilyen áron amit én határoztam meg 0, azaz zéró kínálat van ilyen szintű keeperekből, hanem jóóóval alatta.) Itt sajnos nem az a lényeg, hogy kiegyensúlyozott legyen a liga, az alsóknak is legyen top keeperük, hanem, hogy nekem kevesebb jó játékosom legyen.
BTW van különbség a között, hogy valaki alszik egyet egy cserére s meggondolja magát és a között, hogy a 2 történés között olvas 4 olyan kommentet, hogy ennyit nem szabad adni, meg ez rohadt sok és egyébként is ha valaki ennyit merne érte adni, akkor azt én tuti megvétózom. Ha nem feltétlen 100%-ig ez a döntő, de minden képen számít minden esetben, ha negatív véleményt látsz mástól. Ahogy most is számít, hogy ha valaki elolvassa, hogy mit kérnék érte és miért akkor egy kommentel feljebb már látja a saját nevét és hogy neki miért nem érné meg a csere.
Másik ligámban facebookon kommunikálunk. Ott volt akivel privátban beszéltem valamiről és felhozott egy lehetséges cserét egy 3. emberrel. Annyit írtam rá, hogy nem tartanám korrektnek, ha én beleszólnék kettőjük cseréjébe. Ha esetleg meglépi, akkor max utólag véleményezem, de nem akarom befolyásolni. Itt ez sajnos nem működik, ahogy anno amikor még voltak cserék sem működött, mert sajnos akkor is sok esetben iszonyatosan jól látszott, hogy nemfeltétlen akkor lett megvétózva egy csere, ha nagyon egyoldalú volt, hanem ha az az oldal erősödött volna valamennyit, amelyik bizonyos embereknek gondot okozott volna. Nyilván ez csak egy saját megfigyelés és sosem lehetne bizonyítani, hogy ki miért vétóz, így ezzel mindenki szabadon játszadozott/játszadozhat, de nyilvános befolyásolás már egy következő szint, amiért viszont tudok szólni.
Ahogy azért is tiltakozhatok, ha kedvem tartja, hogy ha a tabella elejét akarjuk lejjebb húzni, a helyett, hogy a végét húznánk feljebb. De mint említettem, véleményem szerint az első része érdeke pár embernek, a 2. pedig nem. Mert ha tényleg az lenne a cél, hogy mindenki próbálkozzon, akkor nem lett volna Slither felvetése fél másodperc alatt lelőve úgy, hogy gyakorlatilag vele sem mentünk a részletekbe. Illetve már tavaly és tavaly előtt is problémát jelentettek volna a "tankoló" csapatok.
Avatar
kamaj
Capitá del Barça
Hozzászólások: 816
Csatlakozott: 2005.02.02. 19:57:22
Tartózkodási hely: Debrecen

2018.02.24. 15:53:06

Egy kicsit kezd eldurvulni a helyzet, és amúgy tök egyértelműen azért, mert mindenkinek igaza van, meg senkinek sem. Szerintem most kéne egy picit lenyugodni, és átgondolni a dolgokat. Egyetértek Cumbee Veled abban, hogy mindenki saját maga határozza meg az árat. Ez csupán kereslet kínálat, ha van olyan akinek kell az tuti megkeres majd, mert sosem biztos, hogy az adott ember kimegy draftra, vagy pont még behúzható-e.
Hidd el nekem is volt sok olyan cserém ami sokaknak szúrta a szemét, és nem is ment át, Veled sem kivételeznek ebben. Sok olyan csere volt amit én is vétóztam, de nem azért, mert mások mit gondolnak vagy írnak, hanem azért, mert én is túlzásnak éreztem. Mindig van egy vékony határ a még éppen elmegy vagy ami már túl sok (mármint cserére gondolok). Ezt nehéz meghatározni, főleg ha benne van az ember a cserébe, olyankor mindent egy kicsit másképp lát. Én azt tartom követendő példának, ha ide a fórumba beírja a két ember mit miért csinál, és miért éri meg neki, ha le lett szavazva a csere, és utána meg lehetne próbálni még egyszer, mert lehet így már más kontextusba kerülne a csere. Nyílván ez sem tökéletes, de talán jobb lenne így. Az meg, ha valaki közben meggondolja magát, nem azt jelenti, hogy Te vagy más egy lejáratás áldozata lenne/lennél, egyszerűen van olyan, hogy belátja a másik fél, hogy hibázott. Baráti liga vagyunk, nem vérre megy ez az egész, és ilyenkor igazítani lehet a cserén.

Egy a lényeg egy csapatnak szurkolunk ;)
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2018.02.24. 15:02:56

Bob_Marley írta:19-5-5 játékos, 44ik besorolással. Simmons 46 :)

Kiegyenlített liga az érdek, nem a saját érdekem. Ha az lenne akkor pl szavaztam volna anno arra, hogy több keeper legyen, mikor több keeper lehetőségem volt.
Fournier a 40. Leonard pedig a 42. Passzold már át légyszi JimmyJumpnak, úgyis keepert keres. Komolyan fetrengek itt pár ember játékos értékelésétől.
Ha meg a liga kiegyenlítettsége lenne a lényeg, akkor már régen megszavaztátok volna Slither draft átalakítási felvetését, de azzal konkrétan senki sem foglalkozik. Könnyebb más keeperei mögé bújni, meg a folyamatos *pást tankolásnak nevezni. Rettentően vicces, hogy évek óta folyamatosan cseszegetve vagyok a keepereim miatt, amikor pedig van elérhető mocskos erős emberem, akkor megy annak a nyilvános fikázása, hogy még véletlen se tudjam árban elcserélni. A pickjeit persze mindenki félti, mert így azt lehet mondani, hogy majd a következő drafton! Aztán kihúzza ugyan azokat a fos középszerű embereket mint mindig , így mehet egy újabb év tankolás, meg a fikázás. BTW engem addig full nem érdekelt, hogy valakinek tökéletes a középszer, vagy még az sem, amíg legalább mindenki próbálkozott. Mostanra eljutottunk oda, hogy tankolás címszó alatt tojnak az emberek a ligára, nincs csere, nincs aktivitás, nincs semmi. Összesen 1 ajánlatot küldtem ki idén, a válasz egyből az volt, hogy játékost játékosért nem cserél az illető, csak pickért mert ugye erősödni kell a jövő évre. Csak azt tudnám, hogy ki mire tankol, mert ugye ez nem egy dinasty liga, ahol 1-2 kivételével minden embered megtarthatod. Itt 3 embert kell összeszedned valamilyen módon, az pedig alap esetben a világ legkönnyebb feladata. Akinek nem sikerül, annak lehet nem a rendszerben kellene keresnie a hibát, pláne, hogy tavaly és idén is ajándékba adom a megoldást, hogy kivételesen még gondolkodni se kelljen, de hát ez túl egyszerű... Majd a drafton... (Megsúgom, a jó keeperek nagyon nagy százaléka, ha nem az összes, nem 1/1-ként lett behúzva, hanem valahol a középső körökben ígéretként, de tény, hogy 1/1-ben egy jó közepes ember mindig elérhető.)
BTW okádék amilyen kampány megy 2. éve a cseréim ellen. Mindig is mentek itt a kicsinyeskedések. Nyavalyogtam is sokszor az indokolatlan vétópartyk ellen, de hogy csere előtt kommenteken keresztül próbálja 1-2 ember a ligát lebeszélni a cseréről, arra tavalyig azért nem volt példa. A tavalyi hadjáratnak meg lett az eredménye, egy megbeszélt alkuból hátrált ki Micha utána és így végül egy pickel kevesebbet kaptam.(Nem mintha számítana, az így kapott pickemből lett Ibaka sem húzóember nálam, de az akkori vélemények szerint így is én nyertem péppé azt a cserét, nem az a fél, akinél TO kategória puntolása esetén a sérülésid idén ott volt a liga legjobb játékosa.) Idén ezért nem is nagyon foglalkoztam volna a dologgal, ha év közben nem vagyok folyamatosan cseszegetve miattuk, elvagyok így a csapatommal, jövőre meg úgysem kellenek plusz draftcetlik, sőt igazávól draftcetlik sem kellenek, mert a 3 keeperem úgyis nyer helyettem. Megvolt az ár a fejemben, mondom ha valakit kivételesen érdekel akkor keres, ha nem akkor lenyomom így az évet. Oda is toldottam, hogy ne húzzuk egymás idejét azzal, hogy megpróbál valaki meggyőzni, hogy nem ér ennyit, mert nekem ennyit ér.(Gondolva ezzel arra, hogy valaki privátban alkudozni szeretni majd) Erre jön Game új szintre emeli a "Game"-et (haha) és rászán 20-30 percet az életéből, hogy csapatra levetítve lebontsa a fórumon, hogy kinek miért nem kellene megadnia még véletlenül sem amit kérek, úgy, hogy ő hardent és lillardot kétszer ennyiért sem adná. Köszönjük a szakértői véleményt, az eddigi cseréid 90%-nál ezek szerint nekem is konzultálnom kellett volna a másik féllel, mert ha valaki, akkor te az egyoldalú cserék mestere vagy. =D> =D>
Mind1, nem érdekel igazából, tavaly is eljátszottuk ugyan ezt, az én hibám, hogy nem tanultam belőle és bíztam benne, hogy idén ez lemegy úgy, hogy akit érdekel az ír, akit nem az nem. Év elején ki kellett volna jelentenem hogy senki nem cserélhető és megkímélhettem volna magam attól, hogy ilyen baromságokon bosszankodjak. Viszont akkor ezek szerint megtartom az embereimet akik pedig szartak egész évben a ligára azok örülhetnek, mert ugyan eddig kirúgás járt érte, de ezek szerint a nem akarást mostantól kirúgás helyett keeper játékosokkal jutalmazzuk. Majd draft előtt lediktálom a TOP10-et, hogy ne nagyon kelljen gondolkodni és nehogy valaki mellényúljon... Jövő évtől pedig ezek szerint már szuperkompetitív lesz a liga, juhé!
Avatar
balinteer
Capitá del Barça
Hozzászólások: 561
Csatlakozott: 2010.10.12. 16:54:54
Tartózkodási hely: Szombathely

2018.02.24. 13:26:33

Engem is nyugodtan kereshetsz, Wall mozdítható, ha érdekel. :)
EuroBarca NFL League Season 17/18: 1st Place
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2018.02.24. 12:43:42

Cumbee írta:
Bob_Marley írta:Igen, én is így látom a magam helyzetéből, hogy pl Murrayt nem tartom sokkal kevesebbre mint Simmonst.
:lol: :lol: :lol: Mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez, viszont az ilyen kijelentések mellett tényleg irónikus, hogy minden évben megpróbálod teljesen átalakítani a ligát, mert szent meggyőződésed, hogy azért nem klappol számodra a dolog, mert /szerinted/ a ligában van a hiba. :)
19-5-5 játékos, 44ik besorolással. Simmons 46 :)

Kiegyenlített liga az érdek, nem a saját érdekem. Ha az lenne akkor pl szavaztam volna anno arra, hogy több keeper legyen, mikor több keeper lehetőségem volt.

Megkavarasra továbbra is azt az ötletet vetnem fel, hogy embereket kör szerint lehet tartani és minden évben mínusz egy a tavalyihoz képest. Így nem lenne az, amit pl Jimmy mond, mert nem lehetne üldögélni az embereken. Engem megkereshetsz egyébként, mert mind Beal, mind Gobert eladó.
Kép
Kép
Kép
Avatar
JimmyJump
Jugador del Barça
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2016.12.08. 11:59:14

2018.02.24. 12:18:08

Én azért nem állítok csapatot egy ideje, mert tankolok, más lehetőség erre nincs, vagy üzenjek a játékosaimnak, hogy ne nagyon erőltessék magukat? :)
Átvettem egy gyenge csapatot, tavaly is, idén is próbáltam top 10-es embert szerezni, kiküldtem összesen 15-20 korrekt ajánlatot, de még a 30+-os keeperekhez is ragaszkodik mindenki. Így azért nem egyszerű, de próbálkozok még.
Embiid és Simmons értékét egyelőre szerintem nehéz belőni, egyrészt a sérülékenység miatt, másrészt nyáron a Philly jó eséllyel elhoz egy sztárt és ott alkalmazkodni kell majd nekik is, én nem nagyon látom azt a top 1 potenciált így.
Avatar
kamaj
Capitá del Barça
Hozzászólások: 816
Csatlakozott: 2005.02.02. 19:57:22
Tartózkodási hely: Debrecen

2018.02.24. 10:00:18

Én egyetértek azzal a felvetéssel, hogy legyen maximum 1 vagy 2 keeper, mivel tényleg jó lenne ha egy kis élet költözne a játékba. Én mindenképp tovább vinni ezt a csapatot és ezt a ligát. Rám számíthattok ezügyben ;)
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Avatar
neobarca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2009.09.05. 15:16:59
Tartózkodási hely: Zuglowe

2018.02.24. 09:31:01

Én is nagyon szretem a ligát. Ez a legrégebbi amiben játszom. Rengetek jó és rossz emlékem van. :mrgreen: Szerintem se kéne veszni hagyni. Jövőre véleményem szerint a draft előtt egyesével nyilatkozni kellene, hogy végig tudjuk e az adott manager tolni lelkiismeretesen az idényt. Akik nem-et mondanak, azok helyett pedig biztosan lennének jelentkezők.

Továbbá bár ez tudom, le lesz szavazva, megkavarhatná az erőviszonyokat, ha jövőre 1 maximum 2 keepert tarthatnánk meg. De ez le lesz szavazva tudom. :D
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Avatar
balinteer
Capitá del Barça
Hozzászólások: 561
Csatlakozott: 2010.10.12. 16:54:54
Tartózkodási hely: Szombathely

2018.02.23. 21:28:41

Mondjuk azzal tényleg csináljunk valamit, hogy egyes játékosok még csapatot sem állítanak. Páran már írták, hogy szívesen beszállnának, adjuk meg nekik a lehetőséget. Úgy még tankolni sem lehet, ha a másiknál még a játékosai sem játszanak.

Cumbee most nem azért, de nem fogadtál el egy második és egy negyedik kört Mitchellért, plusz adtam volna még Collinst. Ennél többet szerintem nem ér, plusz első kör tényleg nevetséges lenne, mind Oladipoért, mind Mitchellért. Azért valami kontraajánlatot küldhettél volna, hogy mégis te pontosan mire gondoltál. De mindenki annyiért adja a játékosát, amennyiért szeretné, a drafton kell észnél lenni.

Én szeretem a ligát, vannak terveim a jövőben is, de tényleg cseréljük le azokat a tulajokat, akik nem állítanak csapatot.
EuroBarca NFL League Season 17/18: 1st Place
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2018.02.23. 19:47:31

Bob_Marley írta:Igen, én is így látom a magam helyzetéből, hogy pl Murrayt nem tartom sokkal kevesebbre mint Simmonst.
:lol: :lol: :lol: Mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez, viszont az ilyen kijelentések mellett tényleg irónikus, hogy minden évben megpróbálod teljesen átalakítani a ligát, mert szent meggyőződésed, hogy azért nem klappol számodra a dolog, mert /szerinted/ a ligában van a hiba. :)
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2018.02.23. 19:41:02

PCsabi írta:Én megértelek, félre ne értsd, mert hasonló esetben valószínűleg én is ezt csinálnám, de tavaly ugyanezt eljátszottad Cousins-szal, aztán látjuk, hogy unalomba fulladt a mostani szezon, mert foghatatlan vagy. De persze kell hozzá tudás és szerencse is, hogy mondjuk egy Simmons-t válassz Nurkic vagy Teague helyett.

De ki fog adni egy 1. és egy 3. körös picket, plusz még idei kompenzációt is, Simmons-ért vagy Embiid-ért (és tegyük hozzá, hogy utóbbi erősen injury-prone)?

Akinek van két elit játékosa, azt rögtön ki is zárnám:
1. NBAiley: KAT és Cousins mellett van egy McCollum-ja is, aki top20, szóval szerintem ő elvan ezzel a hármassal.
2. Kamaj: Giannis, KD, mindkettő top10, igaz, mellettük csak egy Marc Gasol van, de szerintem megtartja őt, a pickekkel meg tud olyan embereket húzni, akikkel lehet esélye jövőre, mert van két monster keeper a csapatában.
3. Lakers0827: Westbrook, George, harmadiknak meg ott van DAJ, ugyanaz igaz rá, mint kamaj-ra. Ja, és ő már cserélt pickeket.
4. Én: Harden, Lillard, melléjük meg választok valakit a LaVine/Ingram kettősből. Ok, hogy egyikük sem elit szint (bár jövőre előbbiben benne van egy 25 pontos szezon, utóbbi meg az elmúlt 30 napban 19/5/5-öt hoz, csak hát a Lakers-nek nyáron lesz pénze), de inkább megtartom valamelyiküket és ott van még a két pickem. Amúgy én is érdeklődtem Embiid/Simmons iránt, mert azért jól néznének ki a csapatomban, de nekem így, hogy van két jó emberem, nem érnek ennyit.

Három csapatot nem tudok hova tenni:
1. Kanty: Irving, Drummond, Porzingis, én elégedett lennék ezzel a trióval, de lehet, hogy upgrade-elni akar.
2. Bob: Leonard remélhetőleg a következő szezonban egészséges lesz, Booker még jobb lehet, harmadiknak meg ott van Gobert, aki tavaly top20 körül volt, vagy Beal, aki idén szintet lépett (bár sérülékeny ő is). Bob eddigi pályafutását figyelembe véve, nem hinném, hogy belemenne egy ilyen cserébe, de aztán ki tudja, lehet, hogy most robbant :D
3. Neo: LBJ még mindig monster, CP3 jobb, mint tavaly, de már 33 éves lesz, Whiteside visszaesett, de az a 14/12 + 2 blokk még így se néz ki rosszul, de lehet, hogy ő is előrébb szeretne lépni.

Többiek:
1. Slither: csak Jokic tuti nála, Middleton meg tipikus harmadik számú szerintem, szóval ide beférne az egyik Philly-s, játékosokat is tudna adni idénre, kérdés, hogy mennyire akarja beáldozni a következő szezont.
2. Angelo Caduto: Butler top10 jelenleg, Wall 20/10-es játékos, Hayward ki tudja, hogy mit tud majd jövőre a Celtics-ben, pick-kel elvan látva (fcb-s csere), viszont játékosokat nem tud adni erre a szezonra (max. ha beáldozza Butler-t).
3. AndOne: Kemba, DeRozan, Griffin, "csak" top20 körüli emberek, szerintem vele esélyes egy csere.
4. Meslija: Klay és Aldridge rendben vannak, de ide is kéne egy erősebb keeper, vele is esélyesnek gondolok egy cserét.

DE! A bottom3 (akiknek legfőképp kéne Simmons/Embiid) alapból gondolkodhat úgy is, hogy minek adjon pickeket egy olyan játékosért, akit nem is tudnál megtartani és kikerülne a draftra? (De persze, van olyan is, aki a biztosra akar menni inkább.) Szóval ha ők azt mondják, hogy nem mennek bele egy cserébe és kockáztatnak, hátha övék lesz az 1/1, akkor rögtön rosszabb helyzetben vagy. A szerencsés behúzza Simmons-t vagy Embiid-et ingyen, a többieknek meg ott lesz Mitchell és Oladipo is, plusz a többi kikerült játékos illetve az újoncok (Doncic?).

Ja, az meg a legnagyobb vicc lenne, ha Mitchell-ért vagy Oladipo-ért valaki első kört adna.
Őszintén szólva ennyire nem néztem át a csapatokat, mert nem izgat annyira. Ahogy írtam, nálam jelenleg TOP6-7. helyen vannak, mindketten TOP1-es potenciállal. Csak azért nem adom oda valakinek, hogy odaadjam. Ha valaki értékeli annyira őket mint én, akkor megadja amit szeretnék, ha nem akkor végig nyomom velük a szezont, legalább nem kell most döntenem, hogy ki tartok, van időm szeptemberig. Aztán meg 1 ember majd jutalmat kap érte, hogy szarik a ligára, a többiek meg próbálkozhatnak a drafton. Ha lesz egyáltalán még draft, mert nem sok értelmét látom, hogy a liga harmada hónapok óta már csapatot sem hajlandó állítani. Anno ennél kevesebbért cseréltünk már le tulajokat, most meg még egy új lottery rendszer bevezetése is élből le van lőve, ami nem azt támogatná, hogy minél több ember legyen, aki leszarja a ligát.
Mitchellről és 'diporól meg annyit, hogy Mitchell rokieként állatkodik, Oladiponak pedig egy hónappal ezelőttig simán jobb szezonja volt, mint Lillardnak. Gondolom téged azért egy első körössel ne keressenek Lillardért. :wink: Ettől függetlenül az ő áruk nincsen kőbe vésve, mert ugyan TOP15-20, jobb esetben 10 játékosok lehetnek, de nincs meg bennünk az az extra állat TOP1 potenciál, mint Embiid és Simmons esetében. Feltétlen megszabadulni amúgy tőlük sem akarok, így elkótyavetyélni nem fogom őket.
u.i.: Az azért vicces, hogy
A szerencsés behúzza Simmons-t vagy Embiid-et ingyen, a többieknek meg ott lesz Mitchell és Oladipo is,
azaz első kör eleji pickek, ezek után a következő mondatod az, hogy konkrétan vicc lenne egy első körös értük... Ja és Barnes+Favors úgy tűnik megér egy 2. és egy 5. körös picket. Nem is tudom, hogy merek első körösben gondolkodni egy olyan játékosért aki az év nagy részében TOP10-ben volt illetve egy rookie-ért, aki az első szezonjában sokkal jobb, mint Barnes bármikor lesz.
De ismerem a dörgést már. Ha én cserélek valakit, akkor az fele annyit ér, mintha bárki más cserélné. A másik kedvencem pedig, hogy amíg nálam van valaki, addig áá nekem ilyen keeperekkel könnyű, igazságtalan a liga meg minden, ahogy cserélném őket, onnantól pedig már nem is ér olyan sokat a játékos, nem szabad érte pickeket adni, nehogy véletlen elmozduljon valaki felfelé a táblázaton. (Már ha ugye tényleg csak a keeperek számítanak.)
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2018.02.23. 19:29:45

Igen, én is így látom a magam helyzetéből, hogy pl Murrayt nem tartom sokkal kevesebbre mint Simmonst és tudnék adni Bealt, Gobertet is. Picket felesleges feláldoznom, mert az érdekeltek közül ha van is csere, három megy a draftra. Ez nem hiszem, hogy smuciskodás lenne, értelmetlen hátulról nagyon értékes draftjogot adni. De köszönöm a választ.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2018.02.23. 18:06:30

Én megértelek, félre ne értsd, mert hasonló esetben valószínűleg én is ezt csinálnám, de tavaly ugyanezt eljátszottad Cousins-szal, aztán látjuk, hogy unalomba fulladt a mostani szezon, mert foghatatlan vagy. De persze kell hozzá tudás és szerencse is, hogy mondjuk egy Simmons-t válassz Nurkic vagy Teague helyett.

De ki fog adni egy 1. és egy 3. körös picket, plusz még idei kompenzációt is, Simmons-ért vagy Embiid-ért (és tegyük hozzá, hogy utóbbi erősen injury-prone)?

Akinek van két elit játékosa, azt rögtön ki is zárnám:
1. NBAiley: KAT és Cousins mellett van egy McCollum-ja is, aki top20, szóval szerintem ő elvan ezzel a hármassal.
2. Kamaj: Giannis, KD, mindkettő top10, igaz, mellettük csak egy Marc Gasol van, de szerintem megtartja őt, a pickekkel meg tud olyan embereket húzni, akikkel lehet esélye jövőre, mert van két monster keeper a csapatában.
3. Lakers0827: Westbrook, George, harmadiknak meg ott van DAJ, ugyanaz igaz rá, mint kamaj-ra. Ja, és ő már cserélt pickeket.
4. Én: Harden, Lillard, melléjük meg választok valakit a LaVine/Ingram kettősből. Ok, hogy egyikük sem elit szint (bár jövőre előbbiben benne van egy 25 pontos szezon, utóbbi meg az elmúlt 30 napban 19/5/5-öt hoz, csak hát a Lakers-nek nyáron lesz pénze), de inkább megtartom valamelyiküket és ott van még a két pickem. Amúgy én is érdeklődtem Embiid/Simmons iránt, mert azért jól néznének ki a csapatomban, de nekem így, hogy van két jó emberem, nem érnek ennyit.

Három csapatot nem tudok hova tenni:
1. Kanty: Irving, Drummond, Porzingis, én elégedett lennék ezzel a trióval, de lehet, hogy upgrade-elni akar.
2. Bob: Leonard remélhetőleg a következő szezonban egészséges lesz, Booker még jobb lehet, harmadiknak meg ott van Gobert, aki tavaly top20 körül volt, vagy Beal, aki idén szintet lépett (bár sérülékeny ő is). Bob eddigi pályafutását figyelembe véve, nem hinném, hogy belemenne egy ilyen cserébe, de aztán ki tudja, lehet, hogy most robbant :D
3. Neo: LBJ még mindig monster, CP3 jobb, mint tavaly, de már 33 éves lesz, Whiteside visszaesett, de az a 14/12 + 2 blokk még így se néz ki rosszul, de lehet, hogy ő is előrébb szeretne lépni.

Többiek:
1. Slither: csak Jokic tuti nála, Middleton meg tipikus harmadik számú szerintem, szóval ide beférne az egyik Philly-s, játékosokat is tudna adni idénre, kérdés, hogy mennyire akarja beáldozni a következő szezont.
2. Angelo Caduto: Butler top10 jelenleg, Wall 20/10-es játékos, Hayward ki tudja, hogy mit tud majd jövőre a Celtics-ben, pick-kel elvan látva (fcb-s csere), viszont játékosokat nem tud adni erre a szezonra (max. ha beáldozza Butler-t).
3. AndOne: Kemba, DeRozan, Griffin, "csak" top20 körüli emberek, szerintem vele esélyes egy csere.
4. Meslija: Klay és Aldridge rendben vannak, de ide is kéne egy erősebb keeper, vele is esélyesnek gondolok egy cserét.

DE! A bottom3 (akiknek legfőképp kéne Simmons/Embiid) alapból gondolkodhat úgy is, hogy minek adjon pickeket egy olyan játékosért, akit nem is tudnál megtartani és kikerülne a draftra? (De persze, van olyan is, aki a biztosra akar menni inkább.) Szóval ha ők azt mondják, hogy nem mennek bele egy cserébe és kockáztatnak, hátha övék lesz az 1/1, akkor rögtön rosszabb helyzetben vagy. A szerencsés behúzza Simmons-t vagy Embiid-et ingyen, a többieknek meg ott lesz Mitchell és Oladipo is, plusz a többi kikerült játékos illetve az újoncok (Doncic?).

Ja, az meg a legnagyobb vicc lenne, ha Mitchell-ért vagy Oladipo-ért valaki első kört adna.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2018.02.23. 07:44:45

Na mivel AS gála környékére ígértem az AS hét pedig már le is telt, így jelentkezem. Nem túl meglepő módon továbbra sem tudom eldönteni, hogy Simmonst, vagy Embiidet tartsam meg, így húzom az időt azzal, hogy mindkettőért lehet érdeklődni és majd menet közben megpróbálok dönteni. Elöljáróban (a beszélgetések megkönnyítése érdekében) annyit, hogy nagyon nagyvonalúan nézve is csak max 6 ember van akit többre tartok jelenleg náluk, így nyilván meg is kérem az árukat. Az alap amire gondoltam, az egy 1. és egy 3. körös pick és jó lenne, ha az idei kompenzáció is kb egálra kijönne. Akinek belefér ez az kereshet és beszélünk, hogy a játékos részét a dolognak hogy rakjuk össze aki pedig smucigoskodik és nem akar picket adni, attól kérem, hogy ne húzzuk egymás idejét azzal, hogy megpróbál meggyőzni, hogy milyen jól járnék egy 1., 2. vagy 3. körös pickkel. Ahogy említettem, mocskos sokra tartom őket már idén is, a jövőjük pedig még fényesebb és kevés embernél láttam olyan csomagot ahol ha a 2. emberemnek egy közepes játékosomat teszem be, akkor az egyértelműen erősítést jelent nekem idénre, ergo marad a pick kompenzáció. (Arról nem is beszélve, hogy a jövőbeni értékét nézve is korrektnek érzem a dolgot.) A többiekkel is lehet keresni, de Mitchell és Oladipo esetében is egy első kör környéki pickben gondolkodom. Viszonylag jól összeállt idén a csapatom, nem látom értelmét annak, hogy közepes pickek miatt kiáruljam az embereimet, főleg nem a liga jelenlegi helyzetét figyelembe véve.
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2018.02.07. 18:40:30

Huhh, Bob, látom nem vált be a cserénk, Ntilikina már régebben repült, Dedmon pedig nemrég... :?

Amúgy jobb későn, mint soha, a 16. hét környékére azért csak kezd összeállni a csapatom :D :
1. Jarrett Allen: volt nálam, kitettem, majd felvette Slither (?), kitette, én meg a legjobbkor vettem őt fel ismét.
2. Rubio: jézusom, mennyire rossz meccsei voltak, már majdnem kezdtem lemondani róla, aztán az utolsó 5 meccsen hoz egy 21/5/9-et. Tavaly ugyanezt csinálta, hogy a szezon második felére támadt fel, szóval jövőre úgy csinálom majd, hogy valaki draftolja őt, én meg majd áron alul megszerzem őt januárban :mrgreen:
3. Batum: látszólag sokáig zavarta őt a könyöksérülése, de mostanra összeszedte magát, dobásai is kezdenek esni, utóbbi két hétben 17/5/5-öt hoz.
4. LaVine: elején nagyon hullámzó volt (ami érthető is), de az utolsó három meccsen 23, 21, 27 pontot szórt.
5. Ingram: szerintem vagy háromszor próbálkoztam fcb-nél, mire elcserélte velem :D Örülök, hogy nálam van, csak megtanulhatna 80%-kal büntetőzni.

És akkor még van egy Russell-em, aki nagyon nem nyerte vissza a sérülése előtti formáját (ebben a szezonban már nem is fogja?), plusz egy Myles Turner-em, aki nagyon kiegyensúlyozatlan.

4-5-6. helyekért nagy csata lesz, neo, fcb, Slither, én, egyikünk lemarad...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Avatar
neobarca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2009.09.05. 15:16:59
Tartózkodási hely: Zuglowe

2018.02.07. 08:08:22

Porzi is out 1 évre. Mi van itt idén? Nagyon sok a súlyos sérülés...
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2018.02.01. 00:32:29

Michaa, ebbe jól belenyúltál, átérzem, ugyanezt éltem át eddig, kivéve, hogy nálam nem sérült le pl. Harden egész szezonra...

De úgy látszik, hogy kicsit felpezsdül az élet végre, mondjuk Barnes tényleg ér ennyit? :D
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Avatar
MichaaBee
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5718
Csatlakozott: 2007.11.09. 15:12:26

2018.01.31. 18:40:01

És kéztöréssel Love is kiesett a 6-8 hétre, tehát gyakorlatilag az egész hátralévő fantasy szezonra. :D Csodálatos. Mióta meg mertem jegyezni, hogy idén inkább szerencsém volt a sérülésekkel, Murphy jött és gyorsan elkaszálta Cousins-t, Love-ot, Redick-et, Gordon, T. Johnsont és Marvin Williams-et. Jabarit várom vissza, hátha...

Ha valaki Love-ot keepelné, most mélyen áron alul hozzájuthat. :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Avatar
balinteer
Capitá del Barça
Hozzászólások: 561
Csatlakozott: 2010.10.12. 16:54:54
Tartózkodási hely: Szombathely

2018.01.31. 18:17:13

Egy teljesen új irányt fogok indítani jövőre, ezért a mai naptól várom az ajánlatokat Wallért. Tudom, hogy jelenleg sérült, de még így is jó lenne pár csapatnak. Elsősorban pickek érdekelnek.
EuroBarca NFL League Season 17/18: 1st Place
Avatar
MichaaBee
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5718
Csatlakozott: 2007.11.09. 15:12:26

2018.01.29. 19:20:48

MichaaBee írta:... Bár az is igaz, hogy a sérülésekkel eddig (lekopogom) viszonylag szerencsém volt, kulcsember több hétre még nem esett ki eddig, ...
Hát ezt rendesen eljinxeltem... :( Cousins off a szezonra, sőt, a következő szezonkezdet és kérdéses nála, az achilles szakadás utáni formája pedig végképp... Ezzel nagyjából ki is szállok a versenyből, bár Cumbee így is nagyjából megfoghatatlan volt, egyszerűen annyival jobb idén a csapata mindenkiénél.

Így egyébként meghallgatok ajánlatokat a húzóembereimért, viszont KAT továbbra sem mozdítható. Kiárusítani nem fogok, mert így is van potenciál a csapatban, és egy jó helyezést elérhetek még idén, viszont kiemelkedő ajánlat esetén el tudom képzelni, hogy átmenjek tankolásba.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Avatar
balinteer
Capitá del Barça
Hozzászólások: 561
Csatlakozott: 2010.10.12. 16:54:54
Tartózkodási hely: Szombathely

2018.01.22. 18:59:56

Nehéz lesz letankolni AndOne-t és Mesiljat még 3 sérülttel is. [-o<

Pedig jövőre nem lenne rossz az első cetli.
EuroBarca NFL League Season 17/18: 1st Place
Válasz küldése