La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3277
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2018.06.11. 12:51:41

Samper írta: hogy rivális külföldi csapatok aprópénzért elviszik a fiatal tehetségeinket, mert mi az istennek se engedjük fel az első csapatba a saját fiataljainkat.
Sorold fel azokat,akiknek lenne helye az első csapatban. De komolyan,mert én Alena-n kívül kb senkit nem ismerek,ő meg azon a 3 meccsen amit kapott semmit nem csinált.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2018.06.11. 11:17:59

Hír lett abból, hogy az Arsenal elviszi az U-16-os Joel Lopezt. De gondolkodjunk egy kicsit! Eddig azon siránkoztunk, hogy rivális külföldi csapatok aprópénzért elviszik a fiatal tehetségeinket, mert mi az istennek se engedjük fel az első csapatba a saját fiataljainkat. De ha ez most remélhetőleg változik, az is a 17-19 évesekre vonatkozik és ők is zárják az utat a 16 évesek elől. Tanulság? Jobban figyelni kell a kicsikre,l hogy mutatkozik-e köztük extra ígéret és őket meg kell próbálni időben beintegrálni A többinél viszont rezzenéstelen arccal kell tudomásul venni, ha valahová elviszik őket.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7407
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2018.06.07. 12:49:14

palesz77 írta:Akit érdekelne:
Riqui Puig ● The Pearl of Masia ● Full Season Show ● 2017/18
Cestus írta:Ha netalántán megválnánk Digne-től, Cucurella mennyire tudná pótolni? Én nem sok B-s meccset láttam, de az a srác mindig tetszett. Támadásban legalábbis jónak tűnik, védekezésben kevésbé.
Hát, támadásban tényleg elég jó, védekezésben meg katasztrófa volt a végén amikor láttam. Én egyáltalán nem örülnék, ha most lenne bedobva. Persze lehet robbantana, de folyamatos játék mellett is bőven kell még fejlődnie, most akkor 10-szer akkora nyomás mellett epizodistaként.. Hát nem egy csábító forgatókönyv nekem.
Szerintem a szezon végére esett vissza kicsit, addig rendre a csapat egyik legjobbja volt. Ennek ellenére én sem tartanám jó ötletnek felhozni. Amíg Alba ennyit játszik max. kispados lehetne az meg egy 19 játékos számára a legrosszabb. Viszont most legalább komoly konkurenciája lett Miranda személyében, úgyhogy remélem komolyan odateszi magát.
Nagyon jó játékos lehet, beleillene a játékunkba, nem véletlenül nézte ki több csapat is.

palesz77 írta:Elvileg fel lesz töltve Juvenil játékosokkal a keret. Nem is baj, jó kis generáció ez a BL győztes csapat, Morey, Collado, Monchu, Chumi is akár, jó csapat jöhet össze. Meg igen, ott vannak az általad is említett nevek.
Monchu számomra hatalmas meglepetés volt, nem gondoltam, hogy ilyen tehetséges játékos. Moreynek személy szerint nagyon örülök, viszont ha Palencia végül marad a B-ben félek, hogy nem fog sok lehetőséget kapni.
Nagyon sajnálom, hogy Orellananak ennyire betett ez a sérülés, remélem nem fogja befolyásolni a köv. idényét és robbantani fog. Amikor láttam mindig nagyon jól tolta és még iszonyatosan fiatal.
Igazából jó lenne már egy kis rendet a B-ben, mert ez a sok töltelék kölcsönjátékosnak nincs értelme. Az ilyen Costas, Hongla, McGuane stb. játékos totál felesleges. csak elveszik az időt azoktóól, akiknek minél többet kellene játszani. Vitinho barátunkról nem is beszélve.


Nekem Pimientaval nincs gondom, de az baromi jó lenne, ha Pep majd visszatérne a Masiaba a B-csapathoz. Biztosra veszem hogy több fiatal mehetne fel az A-ba, neki van annyi respectje, hogy ha valakit beajánl azt az edző tényleg kipróbálja.
Forca Barca!!!!
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2018.06.07. 09:46:39

Akit érdekelne:
Riqui Puig ● The Pearl of Masia ● Full Season Show ● 2017/18
Cestus írta:Ha netalántán megválnánk Digne-től, Cucurella mennyire tudná pótolni? Én nem sok B-s meccset láttam, de az a srác mindig tetszett. Támadásban legalábbis jónak tűnik, védekezésben kevésbé.
Hát, támadásban tényleg elég jó, védekezésben meg katasztrófa volt a végén amikor láttam. Én egyáltalán nem örülnék, ha most lenne bedobva. Persze lehet robbantana, de folyamatos játék mellett is bőven kell még fejlődnie, most akkor 10-szer akkora nyomás mellett epizodistaként.. Hát nem egy csábító forgatókönyv nekem.
El Pistolero írta:Szóval nem tetszik, hogy az Arsenalból kikukázott angol szűrőket igazol a klub?! :lol: :lol:

Annyiban reménykedek, hogy a harmadosztályban több lehetőséget fog kapni Abel Ruiz, Miranda valamint Puig.
Hát látod, én már csak ilyen begyöpösödött vagyok.. :mrgreen:

Elvileg fel lesz töltve Juvenil játékosokkal a keret. Nem is baj, jó kis generáció ez a BL győztes csapat, Morey, Collado, Monchu, Chumi is akár, jó csapat jöhet össze. Meg igen, ott vannak az általad is említett nevek.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2018.06.05. 07:12:19

El Pistolero írta:de rajta kívül Arnáiz és Palencia egyszerűen nem mehetnek le a harmadik ligába. Minőségük és koruk miatt se. Ezen kívül ez nyilván visszalépés lesz Cucurellának és Busquetsnek is.
Cucurella, Palencia és Arnáiz július 1-től elvileg az első csapathoz fognak tartozni. Az más kérdés, hogy mivel nem verték dobra a feljutásukat a médiában, gondolom mennek is kölcsönbe mindhárman. De ha a sérülése alatt másban talál fantáziát EV, szerintem még Alena is.

Ha netalántán megválnánk Digne-től, Cucurella mennyire tudná pótolni? Én nem sok B-s meccset láttam, de az a srác mindig tetszett. Támadásban legalábbis jónak tűnik, védekezésben kevésbé. Aztán mindenhol azt olvasom, hogy kevés az első kerethez, régen pedig nagyon sokat látott bele mindenki. :D
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
El Pistolero
Jugador del Barça
Hozzászólások: 206
Csatlakozott: 2015.08.14. 22:36:58

2018.06.04. 21:42:33

palesz77 írta:Emiatt örülök pl, hogy kiestünk ezzel a felfogással, talán rájönnek, hogy nincs értelme mindenhova semmi extra játékosokat igazolni, akkor se lesz jobb.
Szóval nem tetszik, hogy az Arsenalból kikukázott angol szűrőket igazol a klub?! :lol: :lol:

Elmondhatatlanul sajnálom Alenát, ez abszolút az ő nyara lehetett volna. Főleg, hogy Amerikába gyakorlatilag egy középpályás se utazott volna a nagyok közül. Bőven bebizonyíthatta volna, hogy jobb játékos a Denis-Gomes párosnál.

Kíváncsian várom, hogy fog alakulni a B sorsa jövőre. Alena állítólag jövőre csatlakozik a nagy csapathoz - mondjuk kíváncsi leszek mennyi lehetőséget fog kapni Coutinho, Busquets, Rakitic, Paulinho, Arthur, Denis mellett - de rajta kívül Arnáiz és Palencia egyszerűen nem mehetnek le a harmadik ligába. Minőségük és koruk miatt se. Ezen kívül ez nyilván visszalépés lesz Cucurellának és Busquetsnek is. Annyiban reménykedek, hogy a harmadosztályban több lehetőséget fog kapni Abel Ruiz, Miranda valamint Puig. Hatalmas lehetőség van ezekben a srácokban és nagyon dühítő lenne ha sikerülne őket is elkótyavetyélni. Egyre jobban kihalófélben vannak a saját nevelésű játékosok mindenhol. Hihetetlenül nagyot szólna ha egy olyan világban ahol középszerű játékosokért kiadnak 90-100 millió eurót az elmúlt években az agyonra lesajnált La Masia képes lenne ismét 5-6 játékost adni a Barcelona gálakezdőjébe.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2018.05.31. 17:29:51

palesz77 írta:Ha minden igaz Riqui, Monchu és Collado is hosszabbít végül. Várom már, hogy jövőre őket nézhessük a B-ben Oriollal és esetenként Orellanával kiegészülve. Stílus alapján képesek lehetnek jó focit tolni, reméljük nem csak elméletben lesz ez így.. :D


Szerintem semmi gond vele, idén baromi jó munkát végzett a Juvenillel, itt edződik már ezer éve, ismeri a stílust, rengeteget fejlődtek a keze alatt a srácok most is. Az interjúi meg aztán még inkább biztatóak, ha lehet hinni ezeknek + a most jövő híreknek, visszatér a Masia a Barca B-be.
Azzal lennék elégedett, ha ez a fiatal gárda stabil középcsapat lenne a harmadosztályban és lennének, akik egyénileg kiugró mértékben fejlődnének a keze alatt. Így nem lenne olyan stabil elválasztó fal az első csapat felé - különösen, ha év közben hiányposztok is adódnának. Az persze, hogy az évek során lesz-e megint kiemelkedő, saját nevelésű sztárunk, nem tervezhető dolog.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2018.05.30. 09:53:44

Ha minden igaz Riqui, Monchu és Collado is hosszabbít végül. Várom már, hogy jövőre őket nézhessük a B-ben Oriollal és esetenként Orellanával kiegészülve. Stílus alapján képesek lehetnek jó focit tolni, reméljük nem csak elméletben lesz ez így.. :D
davi10 írta:Én nem vagyok annyira benne a B-csapat ügyeiben, mint itt sokan, de mi a baj Pimienta-val? Most nyerte meg a Juvenil A-val az ifi BL-t, és alatta ha jól tudom egyelőre 100%-os a B csapat.
Szerintem semmi gond vele, idén baromi jó munkát végzett a Juvenillel, itt edződik már ezer éve, ismeri a stílust, rengeteget fejlődtek a keze alatt a srácok most is. Az interjúi meg aztán még inkább biztatóak, ha lehet hinni ezeknek + a most jövő híreknek, visszatér a Masia a Barca B-be. Emiatt örülök pl, hogy kiestünk ezzel a felfogással, talán rájönnek, hogy nincs értelme mindenhova semmi extra játékosokat igazolni, akkor se lesz jobb.
Cestus írta:Na kiestek a fiúk, így aztán az életben nem fog Valverde senkit sem felhívni a nagyok meccsein.
Azt meg is mondta EV nemrég, hogy lesznek akiket szezon elején felvisz az A keretbe - Alená és Oriol lehet ilyen idén -, a többieket meg hagyja a B-ben - gondolom a kupa kivételével -, mert szerinte így lehet jól beintegrálni játékosokat. Nem egészen értek egyet mondjuk, de nyilván ő tudja mit tart eredményesnek meg jónak. De lényeg a lényeg, szezon közben amúgy se hívna fel nagyon senkit állítása szerint.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2018.05.28. 07:02:26

Samper írta:Óriási tévedés. Pep korszakában sem volt másodosztályú a csapat.
Tudom, hogy nem volt akkor sem másodosztályú. Viszont mi köze van Pepnek ahhoz, hogy Valverde mit csinál?

Utóbbi a 140 milliós padosunkat is és más cseréket sokszor félt betenni, így nem sok bizodalmam van abban, hogy majd a harmadosztályt fogja erőltetni. A kupa első fordulója az övék lesz persze, de ahhoz nagy bátorság nem kell. Aztán lehet, hogy így is megvalósítja, amit néha mondogatott, de szerintem ehhez előnyösebb lett volna, ha a másodosztályban edződnek hétről-hétre a kölkök.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2018.05.28. 05:12:08

Cestus írta:Na kiestek a fiúk, így aztán az életben nem fog Valverde senkit sem felhívni a nagyok meccsein.
Óriási tévedés. Pep korszakában sem volt másodosztályú a csapat. A gond inkább a kifizethető pénzek körül lehet. Szakmaqilag meg az, hogy kiderítsék: a kiesést okozó gólképtelenség a csatárok gyengeségén múlt, vagy a csapat támadásépítésén kell alapvetően változtatni.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6642
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2018.05.27. 23:04:31

Cestus írta:Na kiestek a fiúk, így aztán az életben nem fog Valverde senkit sem felhívni a nagyok meccsein.
Ebben mondjuk nem látom az összefüggést.

A kupa első fordulójában (főleg ha megint valami könnyebb ellenfelet kapunk) 90%, hogy megint egy csomó kicsivel állunk ki.
Ugyanúgy felhozhatná Alena-t, Arnaiz-t, Cucu-t, Busquets-et, mint idén.
Csak ugye, hogy ne sértődjön meg senki, ezeket a perceket Vidal, Denis, Gomes meg Paco kapta.

Ha ők jövőre mennek, szerintem simán bevállalja a B-s brigád egy részét, már ha tanult valamit az idei szezonból, és az adott játékosok rászolgálnak.

Arnaiz szerintem maradt volna idén az első csapatnál, ha nem sérül meg...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2018.05.27. 22:35:23

Na kiestek a fiúk, így aztán az életben nem fog Valverde senkit sem felhívni a nagyok meccsein.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2018.05.27. 21:57:15

davi10 írta:
Én nem vagyok annyira benne a B-csapat ügyeiben, mint itt sokan, de mi a baj Pimienta-val? Most nyerte meg a Juvenil A-val az ifi BL-t, és alatta ha jól tudom egyelőre 100%-os a B csapat.

Az nem az Ő hibája, hogy egy romhalmazt vett át, gondolom ha marad ott jövőre, akkor viszi az U19-es brigád nagyját, Puig-gal az élen, aki ezért maradt.

Nekem is bántja a szemem, hogy ilyen szedett-vedett brigád lett a B-ből, de talán jövőre Valverde és Pimienta valahogy összhangban megoldják, hogy tényleg saját tehetségek legyenek, akiknek esélyük is legyen a nagycsapattal játszani.

De tény, hogy Bartomeu és Laporta La Masia-ja között fényév különbségek vannak. Reméljük, hogy Barto ezen a téren is kicsit összekapja magát (télre úgy nézett ki, hogy megtanul igazolni).

Ez a szedett-vedett csapat Seggura sara, aki nagyon dörzsöltnek képzelte magát és jó üzletembernek. A zömük nyáron akkor is távozna, ha netán bennmaradnak. Pimientat szídni és most követelni változást csúnya mellélövés, mert pont ő a változás. Mindegy, hogy melyik osztályban.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6642
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2018.05.27. 21:21:27

crixus írta: Ennek fényében talán jót is tenne a kiesés, lekerülne a rivaldafény a B-ről és egy normális vezetőedző mellett újra a saját ifijeink kaphatnának nagyobb számban lehetőséget.
Én nem vagyok annyira benne a B-csapat ügyeiben, mint itt sokan, de mi a baj Pimienta-val? Most nyerte meg a Juvenil A-val az ifi BL-t, és alatta ha jól tudom egyelőre 100%-os a B csapat.

Az nem az Ő hibája, hogy egy romhalmazt vett át, gondolom ha marad ott jövőre, akkor viszi az U19-es brigád nagyját, Puig-gal az élen, aki ezért maradt.

Nekem is bántja a szemem, hogy ilyen szedett-vedett brigád lett a B-ből, de talán jövőre Valverde és Pimienta valahogy összhangban megoldják, hogy tényleg saját tehetségek legyenek, akiknek esélyük is legyen a nagycsapattal játszani.

De tény, hogy Bartomeu és Laporta La Masia-ja között fényév különbségek vannak. Reméljük, hogy Barto ezen a téren is kicsit összekapja magát (télre úgy nézett ki, hogy megtanul igazolni).
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2018.05.27. 20:54:42

Albacete-Barcelona B most kezdődött nemrég, a bent maradásért. Nem tudok igazából a csapatnak szurkolni, a kezdő 11ből összesen csupán 5 játékosunk a saját nevelés: Cucu,Alena,Palencia,Perez,Tarín. Ez nem utánpótlásnevelés, tehetséggondozás.
Ennek fényében talán jót is tenne a kiesés, lekerülne a rivaldafény a B-ről és egy normális vezetőedző mellett újra a saját ifijeink kaphatnának nagyobb számban lehetőséget.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2018.05.26. 13:48:29

Sinya22 írta:Digne-től miért kell megszabadulni?
Én sem tenném ki alapvetően, de az ő sorsa attól függhet, mennyire gondolja komolyan Valverde (vagy mennyire engedik meg neki) ezt a szűkebb keretet, amit alkalomadtán az utánpótlásból pótolna ki. Ha tényleg megvalósítaná ezt, akkor az eladólistára tett játékosokon felül még a további "gyengébb láncszemeket" is eladhatjuk, mint pl. Digne vagy Paco.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3277
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2018.05.26. 13:41:33

Digne-től miért kell megszabadulni? Én nem ismerem a B-t,hogy kik vannak oda,de én nem emlékszem hogy akár a keretben is lett volna fiatal bhv mostanság,bármilyen meccsen. Venni meg nem fogunk mást,szezononként 10-12 meccsre.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2018.05.26. 12:56:01

Lehet, hogy merő újságírói fantáziálás az a "hír", hogy Puigot azzal lehetett maradásra bírni az apja ellentétes szándéka ellenére, hogy Alena felkerül az A keretbe és így a helyére léphet. De akár igaz, akár nem, 2x2, hogy a fiatalok elcsábíthatósága direkt összefüggésben van azzal, hogy látnak-e előrelépési lehetőséget a Barcan belül, vagy sem.
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2018.05.25. 20:10:15

A fiatalokkal kapcsolatban a klub hozzáállását iszonyat jól példázza az, ami az utóbbi 2-3 nyáron történt illetve a mostani keret helyzete. Kiktől "szabadulnánk" a leginkább? Gomes, Vidal, Paco, Denis, Digne. Ezt az öt játékost emlegetjük szerintem itt a fórumon is a legtöbbet, ha arról van szó, hogy kik menjenek. "Érdekes", hogy ők kivétel nélkül Lucho "szerzeményei", akik helyett bőven lett volna a keretünkben vagy a B-ben olyan fiatal, aki LEGALÁBB annyit hozzá tudott volna tenni a csapat eredményeihez, mint a fenti öt játékos.
Egyébként a 2015 és 2016 nyarán hozott játékosok közül Umtiti és Cilessen azok, akik tökéletesen beváltak, 2 játékos a 8ból.
2016 nyarán távozott Alves és Adriano is, az pedig nyilván való volt, hogy Douglas nem elég. Így nem maradt egyetlen jobb hátvéd sem a csapatban, pláne nem kezdő szintű.
A középpályára a Busquets,Rakitic, Iniesta sor mögé ott volt az előző szezonban berobbanó Roberto, akinek kijárt volna egy fiatal Iniesta-féle szerepkör, azaz első számú csere a kp bármelyik posztján. Nem tudom ki emlékszik a Rijkaard-érára, de Iniesta szerepe a Deco-Xavi-Edmilson/van Bommel kp mögött pontosan ez volt. Rajta kívül a csapatban volt még Rafinha és Arda is, akik fel tudtak lépni előre, ha az MSN-ből hiányzott valaki, de leginkább kp-t játszottak. Ez már 6 játékos 3 posztra és Mascherano-ról szó sem volt még.
Adott lett volna, hogy igazoljunk nagy pénzért valakit a jobbosra a távozó Alves helyett és megtartsuk tartalékba azt a Montoya-t, aki a tavasszal rendre játszott a Betis-ben, mint kölcsönjátékos. A középpályára pedig felhozzuk azt a Samper-t, aki már rendszeresen az első csapattal edzett. Előre középcsatárnak pedig Suárez mögé Sandro és Munír is a csapatban voltak, akik közül evidens lett volna, ha az edző leteszi az egyik mellett a voksát és nem osztja szét a játékperceket.
Ehhez képest igazoltunk mindenhova, csatárt, védőt és 2 teljesen felesleges játékost a középpályára. A fiataljainkat elzavartuk (jórészt kölcsönbe), Roberto-t pedig szinte száműztük a kp-ról. =D>
Ezek mellett pedig telerakjuk a B csapatot is igazolt játékosokkal, kirakatcsapatot csinálunk belőlük, tehetséggondozás helyett.
Jelen pillanatban meg sem lepődöm, hogy "nevenincs" brazil középkategóriákat hajtunk, miközben Samper-nek és Alena-nak ajtót mutatunk.
Sírtok sokan a BL miatt, ilyen vezetői hozzáállással meg sem érdemeljük, mert egy BL-siker is azt igazolná, hogy teljesen jó úton járunk. :roll:
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2018.05.25. 13:21:09

Az őszi szezon nem sokat nyom a latba. Tavaly amit mutatott még a saját szurkolóik is eladták volna, de tavasszal osztják a kupákat, így az befolyásol mindent.
Ezt tudom, csak azért írtam ezt, mert "csak januártól játszik jól". Januártól kezdődött ez az év, tehát a tavaly őszi teljesítmény teljesen irreleváns már.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7407
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2018.05.25. 09:39:36

S.Agüero írta:
mert valószínű, hogy Ronaldo megkapja a hatodik aranylabdáját is. Pedig csak januártól játszik jól.
Csak szólok, hogy naptári évre adják. :D
Az őszi szezon nem sokat nyom a latba. Tavaly amit mutatott még a saját szurkolóik is eladták volna, de tavasszal osztják a kupákat, így az befolyásol mindent.

De hogy ne térjünk el a témától, Valverdétől én számítottam, hogy épít a fiatalokra, legalábbis bedobja őket egyszer-egyszer a bajnokságban is, főleg, hogy már régen megynyertük azt. Akik Luchonál bemutatkoztak még fiatalabbak is voltak.
Sajnos az eredménykényszer nagy úr. A napopkban egy haverommal pont azt beszéltük, hogy a 2000-es évek elején, amikor ilyen 4.-5.-6. helyen tanyázott folyamatosan a csapat bőven voltak 18-20-21 éves játékosok a keretben. Mondjuk az a modell is túlzás volt, mert jóformán Ini, Motta, Oleguer(?) voltak azok, akik megmaradtak, esetleg még Gerard vagy Gabri, akik most biztos nem ragadnának meg a az A-keretben (hogy mondjuk Oleguerről ne is beszéljek). De a akikre alig-alig emlékezhetünk, ilyen Pena, Tortolero, Rochemback, talán Navarro és még sokan mások, akik biztos nem maradtak meg a köztudatban simán felejtős kategória és joggal. Persze nem mind szó-szoros értelemben vett saját nevelés, viszont olyan fiatalon kerültek az A keretbe kerültek, mint most senki. (Dembelé kicsit kakukktojás, mert őt már "sztárként" vettük rekordigazolásként)
Ezzel csak arra utalok, hogy a két modell között van egy arany középút. 2 tehetséges fiatal bőven megférne minden szezonban, de egy bajnoki ezüst, elveszített kupa, egy Bl elődöntő is
kudarcnak számít, az edzők pedig valljuk be féltik az állásukat és inkább a sztárokra építenek, nem igazán az érdekük, hogy egy 19-20 évesből olyan játékost faragjanak, aki majd 2-3 év múlva stabil vagy akár klasszis játékos lehessen.
A kölcsön pedig inkább temető. Más csapatoknak még annyira se érdekük egy 18-19 éves játékost felépíteni, mint saját klubjának. 1-2 év után szerezhetnének olyan rutint, hogy igazán hasznos tagok lehessenek, akkor pedig mehetnek vissza.
Nem véletlen, hogy besültünk az összes ilyennel. Nem tudom mikor jöttünk ki jól ilyenből. Talán Rafinha lehetett volna az üdítő kivétel, de az ő karrierjét nagyon kettétörte az a két súlyos sérülés.
Forca Barca!!!!
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2018.05.24. 22:30:57

mert valószínű, hogy Ronaldo megkapja a hatodik aranylabdáját is. Pedig csak januártól játszik jól.
Csak szólok, hogy naptári évre adják. :D
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2018.05.24. 21:32:18

Samper írta:Alena jul.1-től az első csapat keretének tagja. Bár nem tudjuk, hogy ott mit fog nyújtani, de ez már becsületbeli ügy. Az utóbbi hónapokban állandóan ezzel a kerettel edzett. Sajátos, hogy egyetlen bajnoki percet nem kapott Valverdetől, noha korábban már LE-től igen - de ezt ne firtassuk.
Még simán lehet, hogy felhozzák az A-ba, aztán teszik is tovább kölcsönbe. Sok helyen olvastam már arról, hogy felkerül, de arról még emlékeim szerint sehol, hogy itt is marad-e. De gondolom azért edz állandóan a nagy csapattal, mert Valverde számít rá, és hónapokon át próbálja arra felkészíteni, hogy a taktikáját meg tudja valósítani majd a nagyoknál.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2018.05.24. 21:26:28

Alena jul.1-től az első csapat keretének tagja. Bár nem tudjuk, hogy ott mit fog nyújtani, de ez már becsületbeli ügy. Az utóbbi hónapokban állandóan ezzel a kerettel edzett. Sajátos, hogy egyetlen bajnoki percet nem kapott Valverdetől, noha korábban már LE-től igen - de ezt ne firtassuk.
Rajta kívül Valverde Arnaiz és Oriol Busquets iránt mutatott érdeklődést, de mindkettő többhónapos sérülést szenvedett. Játékba hozásukhoz nem a felnőtt csapat a megfelelő. Cucurella is részt vett a szezon előtti közös felkészülésben - de őt év közben ejtették a várományosok közül.

Így aztán teljesen nyitott, hogy a B-ből jövőre kin fog megakadni Valverde szeme. Puig mindenesetre egy lépéssel előbbre van, mint a többiek.
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2176
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2018.05.24. 21:15:29

S.Agüero írta:
Kovbal88 írta: Lassan nyoma se marad a La Masia-nak. Jelenleg több realos van a VB-keretben, mint barcás. Ennyit a vezetőségről!
És abból nálunk hány saját nevelés, és hány náluk? :wink:

A fiatalok beépítéséről meg továbbra is azt tudom mondani, hogy cserének jók lehetnek, de akkor fejlődni nem tudnak, plusz ugye egyeseknek kevés a duplázás év végén, mégis megy a sírás a fiatalok felé... :roll:
off:Duplázás szép eredmény, de azért ilyen bénán nem kellett volna kiesni a BL-ből. Amúgy meg leginkább Messit sajnálom emiatt, mert valószínű, hogy Ronaldo megkapja a hatodik aranylabdáját is. Pedig csak januártól játszik jól.

on: a fiataloknak nem a nagycsapatba kell bekerülnie, hanem biztosítani a folyamatos játéklehetőséget, a La Ligában. Illetve szép lenne, ha minél többen be tudnának kerülni az első csapatba.
Válasz küldése