Fordulat: Alves mégis marad?

Személyes és sportszakmai okok | Továbbra is van jobb ajánlata

A spanyol ‘Cadena Cope’ rádiócsatorna ‘El Partido de las 12’ mûsorának az értesülései szerint a brazil Dani Alves mégis marad Barcelonában, és hamarosan meg fog egyezni a klubbal a hosszabbítását illetõen. Amint az ismeretes, a játékos ügynöke, Dinorah Santana befejezettnek tekintette a tárgyalásokat bõ két héttel ezelõtt, aminek a tényét egyébként Josep María Bartomeu elnök a klub részérõl késõbb cáfolta, így egyáltalán nem elképzelhetetlen az, hogy Alves és a Barcelona áthidalták a nézeteltéréseket.

Maga a rádiócsatorna nem részletezi okokat, csak arról számolt be az ‘El Partido de las 12’ nevezetû mûsorában, hogy a játékoshoz közel álló forrásai alapján Alves meggondolta magát, és úgy is meg fog egyezni a klubbal, hogy az egyesület három évet nem fog neki adni, ráadásul a fizetését is csökkentenék valamennyivel. A rádiócsatorna szerint az egyezség szinte már teljes a két fél között, amit azonban csak az idény végén fognak bejelenteni.

Azt már a katalán ‘Sport’ sportnapilap teszi hozzá a fentiekhez, hogy a dél-amerikai szélsõ döntésének a hátterében személyes és sportszakmai okok húzódnak. Alves egyrészt nem akarja, hogy gyermekeit kiszakítsa a barcelonai környezetbõl, másrészt az továbbra is motiválja, hogy a Barça egyik alapembere maradjon, és további trófeákat gyûjtsön a klubbal.

Utóbbit egyébként alátámasztja az is, hogy Alves nem egyszer kijelentette: Barcelonában akarja folytatni, és ha csak rajta múlna, akkor még évekig Katalóniában futballozna. 

Arról, hogy a feleknek mi alapján sikerült a korábbi akadályokat leküzdeniük, és hogy milyen részletekben is állapodtak meg, egyelõre nem szivárogtak ki információk.