Deulofeu: lesz utolsó hívás Barcelonából?

A Milanban jól kezdett kölcsönben | 12 millió euróért visszavásárolható

Gerard Deulofeut hosszú éveken át kezelték a La Masía legnagyobb ígéreteként, de az elsõ csapatba soha nem sikerült beverekednie magát. A Barcelona 2015 nyarán adta el a támadót az Evertonnak 6 millió euróért, és sokáig nem is lehetett téma, hogy valaha visszatérhet-e Katalóniába. Az idei tavaszt azonban jól kezdte a Milanban, ami Luis Enrique távozásával együtt elegendõ érv ahhoz, hogy a hazatérése ismét szóba kerüljön.

Az Everton az idei, téli átigazolási idõszakban adta kölcsön Deulofeut a Milannak, ahol nagyon jól kezdett, a jelenlegi válogatott szünetre meghívót is kapott a spanyol felnõtt válogatottba. Deulofeu természetesen érdekli a nyárra a Milant is, de a Barcelonának még az eladási szerzõdésben félre lett téve kettõ visszavásárlási opció. Tavaly nyáron 9 millióért szerezhette volna vissza a játékost a klub, idén nyáron ez az összeg 12 millió lesz. Ezt követõen ilyen opciós joga azonban már nem lenne a Barcelonának.

Deulofeu mindig is nagy tehetség volt, azonban nem tudott igazán csapatjátékossá válni, nem dolgozott elég keményen az edzéseken, akadtak magatartásbeli problémái is, illetve nem volt elegendõen fegyelmezett. Ennek volt a következménye, hogy Luis Enrique egyáltalán nem számított rá már 2014 nyarától, majd a 2014-2015-ös szezonban a sevillai kölcsönévében sem kapott elegendõ lehetõséget. Ezt követte a klubváltása az Evertonba.

A katalán futballista feltehetõen idén sem kapna esélyt a Barcelonában, ha Luis Enrique nem távozna a kispadról, az új tréner azonban adott esetben számíthat rá, ezért is nyilatkozhatott róla úgy Roberto Fernández sportigazgató, hogy a visszavásárlása egy lehetõség a nyárra. 12 millió euró ugyanis nem egy eszeveszett összeg, ha Deulofeu ki tudja játszani végre magából az egyébként kétségtelenül benne rejlõ potenciált.

Azt pedig csak halkan illik megemlíteni, hogy Arda Turan könnyen a távozók közé kerülhet a nyáron, és a Barcelonának így szüksége is lehet olyan játékosra, aki a szélsõ támadó posztokon tartalékként bevethetõ.