Deulofeu aláírt, de marad is?

2 évre ír alá, 20 milliós kivásárlási árral | Küzdeni akar a helyéért

Gerard Deulofeu pénteken délután aláírta új szerzõdését a Barcelonával és ezzel papíron adott annak a lehetõsége, hogy folytassa is a katalán egyesületben. Deulofeu a nyilatkozata alapján nyitott a maradásra, az már más kérdés, hogy mennyire hisz abban, hogy valóban játszani fog, és mennyire számít rá az elõszezonban mutatottak alapján Ernesto Valverde edzõ.

Deulofeu új szerzõdése mindenképpen sokatmondó a szituációról. A támadó mindössze 2019-ig írt alá, és a szerzõdésében 20 millió eurós kivásárlási ár került rögzítésre, ami messze alulmarad a megszokottakhoz képest. Az Evertontól való 12 millió eurós visszavásárlása után ez arra utal, hogy a játékos és a klub is úgy látják; a közös folytatás egyáltalán nem garantált.

Ennek némileg ellentmondhat Deulofeu nyilatkozata, amit az aláírási ceremónia után mondott a klub hivatalos médiumainak, de ezeket a nyilatkozatokat illik is a helyükön kezelni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy hazatértem, és tele vagyok kedvvel, hogy belevágjunk ebbe a projektbe. Mindig is itt szerettem volna lenni. Sokat kellett dolgoznom a Barçán kívül, mert nem könnyû itt bekerülni az elsõ csapatba, de sok kedvvel térek vissza.”

„Van bennem erõ, és biztos vagyok benne, hogy jól fog elsülni. Sokat változtam, nagyon sok tapasztalatot szereztem, és szerintem sokat fejlõdtem mint ember és futballista is. Más játékos vagyok, meg fogok próbálni segíteni a csapatnak. Tudom, hogy nagy a verseny, de minden nap keményen fogok dolgozni, és próbálok tanulni a legjobbaktól, hogy segítsek trófeákat nyerni a csapatnak.”