A Dembélé-záradékok: lesz 145 millió

Minden tétel kifizetése valószínűsíthetõ | 40 milliót kell még fizetni

Bár nem megerõsíthetõ, hogy pontosan milyen záradékokat foglalt a Dortmund és a Barcelona Ousmane Dembélé adásvételi szerzõdésébe a német ‘Bild’ által megszerzett információk alapján a francia végül fog kerülni 145 millióba a Barcelonának, mert a 105 millióhoz rendelt további 40 millió majdnem biztosan kifizetésre fog kerülni.

A Barcelonának idén nyáron ugyan „csak” 105 milliót kellett fizetnie, de emellett az összeg mellett még további 40 milliót kell majd késõbb. A Barcelona szempontjából azonban nem elõnyös, hogy ezeket a pénzeket majdnem biztosan ki kell majd fizetni.

10 millió euró attól függ, hogy a katalán csapat bejut-e a Bajnokok Ligájába a következõ 5 évben bármikor. További 10 millió akkor jár a Dortmundnak, hogy ha Dembélé már 50 meccset játszott a katalán egyesületben. Ezt adott esetben már ebben a szezonban is elérheti a futballista, tehát ki kellene fizetnie további 10 milliót. A fennmaradó 20 millió euró pedig nem a Dortmundnak, hanem a Rennes-nek jár a közeljövõben, és nem is függ a játékos szereplésétõl, hiszen a Rennes-nek még a Dortmunddal kötött szerzõdésébõl jár a transzfer összegének egy kisebb része. Ez pedig 20 millió eurót jelent majd a franciáknak, akik korábban 15 millióért adták el Dembélét a Dortmundnak.

Ebbõl egyértelmûen látható, hogy bár papíron 105+40 millió euróban állapodott meg egymással a két klub, valójában a Barcelonának szinte biztosan ki kell majd fizetnie a 145 millió eurót a játékosért.