Arthur Melót követi a Barça a Gremióból

Robert Fernández ott volt a Libertadores Kupa döntőjében | Már egy ideje figyelik

Robert Fernández technikai igazgató a héten Brazíliában és Argentínában figyelt játékosokat, és ugyan nem mindenhol látott olyat, amit keresett, de ez alól kivétel volt a Libertadores Kupa döntős Gremióban szereplő Arthur Melo.

Konkrét átigazolással kapcsolatos lépést még nem tett a Barcelona a 21 éves irányító középpályás megszerzése érdekében, de egy olyan futballistáról van szó, akit már jó ideje figyel a klub, és aki most sem okozott csalódást. Arthur eddig a brazil korosztályos válogatottakban játszott, de most már hívják a felnőtt válogatottba is.

A Barcelona hosszú távú célja, hogy olyan játékmestert találjon, aki valamennyire hasonlítható Xavi Hernándezhez, aki a pálya közepén képes irányítani, jól bánik a labdával, tudja is tartani azt, és kiemelkedő a szervezőkészsége. Kétségtelen, hogy ilyen játékosra rászorul a csapat, különösen, hogy Andrés Iniesta sem fiatal már.

Arthurban reméli most megtalálni ezt a klubvezetés, Robert Fernández ezért is volt jelen a Libertadores Kupa döntőjén, ahol a Gremio 2-1-re győzött a Lanus ellen, és játszhat a klubvilágbajnoki címért hamarosan a Real Madriddal szemben.

Arthur szerződése 2019-ben jár le, és Brazíliában arra számítanak, hogy legkésőbb jövő nyáron elhagyja Brazíliát. A kérdés csak az, hogy a Barcelonába, vagy máshova. Az ára 30 millió euró körül mozog.