Mascherano már a télen távozna… de nem minden áron

Nem akar a hátsó ajtón át elmenni | Bartomeu jelezte: leülnek beszélni vele

Javier Mascherano elszánt a távozása mellett, és az általunk korábban közöltekkel ellentétben az argentin nem csak nyáron, hanem már a téli átigazolási időszakban elhagyná az FC Barcelonát. Az okok? Többet szeretne játszani a kora ellenére is, és azt tudja, hogy Umtiti és Piqué mögött a kulcsfontosságú meccseken nem lesz kezdő.

A világbajnokság közelsége is sokat nyom a latban állítólag, mert Mascherano szeretne top formában utazni a vb-re, ebben nyilván nem segít neki, hogy ha nem játszik olyan sokat.

Ezek miatt Mascherano azzal a kéréssel fordult a klubvezetéshez, hogy már a télen engedjék el. Ez azonban nyilvánvalóan azt vonná maga után, hogy a Barcelonának azonnal pótolnia kell a harmadik számú középső védőjét. Ez nem megoldhatatlan szituáció természetesen, hiszen a klub talán előbb is el tudja hozni a Palmeirastól Yerry Minát, aki a nyáron szinte biztosan érkezik. De mást is igazolhat, akár azt az Iñigo Martínezt, akit a nyáron Valverde hozott volna, de a klubvezetés végül leszavazta ezt az ötletet.

Mascherano tehát távozni készül, és a Barcelonának könnyebb lenne, ha nem kellene már most télen pótolnia a futballistát. Mascheranónak azonban konkrét érdeklődő is kell, aki megvásárolná a Barcelonától, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a játékosnak van-e a tarsolyában ilyen klub.

Egy dologban azonban bízhat a klubvezetés: Mascherano szereti a klubot, jól érezte magát a Barcelonánál, és nem akar a hátsó ajtón át távozni. Hanem ahhoz méltó módon akarja elhagyni a Barcelonát, ami elvárható 8 itt töltött év után. És ha ez nem biztosított, könnyen lehet, hogy hajlandó várni nyárig a távozással.

Szerdán délután Josep María Bartomeu elnök az ügyben úgy nyilatkozott:

„Nekünk az lenne a vágyunk, hogy ő maradjon, de hangsúlyozom, egy emberi klub vagyunk, és le fogunk ülni, hogy meghallgassuk a játékosunkat.”

Addig is Ernesto Valverdének ki kell találnia, hogy hogyan oldja meg a védő problémáit, mert most, ha visszatér Mascherano, nagyon is játszana, miután Samuel Umtiti január végéig nem bevethető.