„Nehéz elképzelni, hogy Arthur maradjon”

A Gremio edzője örül annak, hogy komoly klubból érdeklődnek a játékosa iránt

Renato Gaúcho, a brazil Gremio edzője elismerte, hogy a Barcelona által megkeresett középpályását, Arthur Melót szinte biztosan nem fogják tudni megtartani. Ez ugyanakkor szerinte nem baj, örül annak, hogy vannak olyan játékosaik, akiket nagy európai klubok hívnak.

„Arthur az a játékos, aki kivívta magának a kezdő tagságot, és ettől nem szállt el. Nagyon jól futballozott, sokat segített a csapatnak. Eljutott a brazil válogatottba is. A csapatunk legjobbjai között volt. Talán nincs még egy olyan játékosunk, akinek olyan képességei lennének, mint neki, de vannak más labdarúgóink más adottságokkal.”

A fotó

„Nagy volt a csábítás, és teljesen normális, hogy ennek nagyon nehéz ellenállni. Boldoggá tesz bennünket, hogy tudjuk, van egy játékosunk, akit figyelnek európai klubok. Azt őszintén szólva nagyon nehéz elképzelnem, hogy ő nálunk folytassa.”

Arthur egyébként sérült, ezért a közelgő klubvilágbajnokságon biztosan nem léphet majd pályára. A kivásárlási ára 50 millió euró, ennél sokkal olcsóbb árra nem számíthat a Barcelona, ha komolyan meg akarja szerezni a játékost. Várhatóan a klubvezetés a nyárra komolyan fontolóra veszi, hogy leigazolja őt a középpályára.

Arról, hogy Arthurt érdekli a Barcelona hívása, itt írtunk frissen.