Yerry Mina már a Barçát presszionálja

A kolumbiai jönne, amint lehet | A Barcelona még nem döntött védő kérdésben

Yerry Mina hosszú ideje van a Barcelona célkeresztjében, és szinte biztos, hogy a katalán csapatban is fog kikötni, de az ismét kérdésessé vált, hogy mikor, hiszen Mascherano esetleges távozásával elképzelhető, hogy a katalán csapat előre hozná a védő jövő nyárra tervezett szerződtetését. A játékos menedzsere mindenesetre a biztosra megy, és szeretné, ha minél előbb garantálhatná védence európai karrierjét.

„Eddig a Barcelona nem nyilatkozott, nem jelezte, hogy lépne, úgyhogy a játékos továbbra is a Palmeirasé, nincs semmi, ami alapján mást kellene mondani. Beszéltem Roberttel (Fernández, a Barcelona technikai igazgatója – a szerk.), de nem változott semmi az oldalukon, minden ugyanúgy néz ki, mint eddig.”

De jobb előbb, mint később…

„A Barcelonának le kellene ülnie a Palmeirassal, és jelezni, hogy mit szeretnének csinálni a vásárlási opcióval. A játékos aktív, a klub alkalmazottja, és ha megerősítik felé, hogy már januárban mennie kell, neki ez nem lenne probléma.”

Más is vinné

„Minának van piaca, beszéltem már más klubokkal is, akik tettek ajánlatokat is a Palmeirasnak, ezért lenne fontos, hogy a Barça konkretizálja, mit szeretne. Beszéltem többek között a Borussiával is, nagyon érdekes klub lenne. Nem tettek hivatalosan ajánlatot, de a játékos oda is elmenne szívesen játszani, ez nem lenne probléma.”

A szituáció ebben az esetben egyértelmű, a menedzser és a játékos érdeke is az, hogy biztos legyen egy európai szerződés a számára, lehetőség szerint a Barcelonával, és minél előbb, hiszen az a biztos, ami már alá van írva. Ilyen szempontból a futballistának és a menedzserének érdekében állna, hogy a Barcelona lépjen már most. A klubvezetés azonban érthetően óvatos, hiszen nem lehet tudni, hogyan illeszkedne be Mina a csapat játékába…