Mascherano mehet 10 millióért… amint van utódja

A Hebei Fortune emelte az ajánlatát | Nem lehet tudni, ki jön a helyére

 

A Barcelona nagy vonalakban megegyezhetett a kínai Hebei Fortune-nal Javier Mascherano átigazolásáról, és már csak az kell a transzfer lezárásához, hogy a katalán klub találjon egy számára megfelelő utódot az argentin helyett. Mascherano 10 millió euró körüli összeget hagy az átigazolásával a klubnál.

A kínai Hebei Fortune ugyanis megemelte az ajánlatát azt követően, hogy a Barcelona a játékos ügynökein keresztül megüzente: az 5-6 millió nem elegendő a 33 éves védő-középpályásért. A megállapodás teljes, egy feltétel azonban még van: Mascherano akkor mehet a téli átigazolási időszakban, hogy ha a klub már döntött arról, ki vegye át a helyét a keretben.

Ez a dilemma ugyanis egyáltalán nem könnyű, és nincs is rá egyelőre válasz. Korábban minden arra mutatott, hogy Yerry Mina legigazolását hozza előrébb a Barcelona, szóba került az is, hogy a B csapatos David Costas léphet fel Umtitiék mellé, de most már olyan verzió is kiszivárgott, hogy a klub vizsgálja, milyen védőket tudna kölcsönvenni fél évre.

Az mindenesetre biztos, hogy Ernesto Valverdének nem lenne elég, ha Piqué és Umtiti mellett csak Vermaelen maradna igazi középső védőként a keretben tavasszal.