Coutinho hivatalosan a Barcelonáé!

120+40 millió | 5 és fél éves szerződés | 400 milliós kivásárlási ár

A ma reggeli pozitív hírek után este 8 óra körül hivatalossá vált, hogy Philippe Coutinhót leigazolta a Barcelona. A játékos ára a korábban is közölt 120+40 millió euró lesz, és hamarosan a bemutatásra is sor kerül.

Coutinho reggel óta várta a fejleményeket az átigazolása ügyében, ezért nem is utazott el a Liverpoollal Dubaiba edzőtáborozni, ez pedig csak azt jelenthette, hogy küszöbön a megállapodás a katalán és angol csapat között. Ma estére pedig hivatalossá vált a transzfer: a 25 éves, a támadósorban és a középpályán is több poszton bevethető brazil játékos immár a Barcelona játékosa.

Az átigazolás összege 120 millió euró fixen és 40 millió különböző váltózók teljesülése esetén. Coutinho 5 és fél éves szerződést ír alá a Barcelonával, kivásárlási ára pedig 400 millió euró lesz.

A transzfert a klub hivatalosan is bejelentette, így Coutinho hivatalos prezentációjára és bemutatására is a hamarosan sor kerül – várhatóan hétfőn. Vasárnap délután pedig minden bizonnyal már a Camp Nou díszpáholyából nézi majd jövendő csapattársait a Levante elleni bajnokin.