Coutinho: „Melyik poszt? Én csak segíteni akarok a csapatnak”

Nagy álma vált valóra | Hálás a Barçának és a 'Poolnak is

Philippe Coutinhót 7.000 ember fogadta a Camp Nouban, ezt megelőzően aláírt 2023-ig, ezt követően pedig összesen 101 akkreditált medium előtt adott sajtótájékoztatót a klubvezetőkkel együtt.

Coutinho még az Espanyolnál töltött időszaka miatt spanyolul tudott válaszolni a kérdésekre, és ez egész jól is ment neki.

Bevezető

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Valóra vált egy álmom. Hálát adok a Jóistennek, a szüleimnek, a feleségemnek, a lányomnak… Nagyon türelmesek voltak. Szeretném megköszönni a Liverpoolnak is azt az 5 évet, amit ott töltöttem. Mike Gordon megértette, hogy mi volt az álmom.”

Érkezés

„Láttam a tegnapi meccset, és ma reggel már ott voltam a Ciutat Esportivában, láttam hol vannak az edzések, hol eszünk…Várom már, hogy elkezdjük.”

Neymar és Messi

„A válogatottban játszom együtt Neymarral, egészen fiatal korom óta jó barátom. Messit nem most fogom felfedezni. Számomra megtiszteltetés, hogy egy csapatban játszhatok vele. Nagyon nagy játékosok. Feledtetni Neymart? Én a saját helyemet fogom keresni.”

Sérülés

„Az volt az álmom, hogy jöjjek ide és legyen egy olyan lehetőségem, mint ez. Nem voltak kétségeim. Öt évre van szerződésem, nagyon sok idő ahhoz, hogy itt megtaláljam a helyemet. Bízom benne, hogy minél hamarabb be tudok illeszkedni.”

Nyomás van rajta, mert sokba került?

„A pénz a klubokra tartozik. Nekem az a kötelezettségem, hogy jöjjek ide, legyek boldog, nyerjek trófeákat.”

A Barça tartotta a szavát

„Egyértelművé tettem, hogy itt akarok játszani, és a Barcelona tartotta a szavát felém.”

Tapasztalat a Liverpoolnál

„Öt évet töltöttem náluk, a családom nagyon boldog volt ott. Igyekeztünk minél többet nyerni, de nem értük el a célunkat.”

Neymar

„Beszéltem vele, és nagyon jókat mondott a városról, a csapattásairól. Beszéltem Paulinhóval, és Luis-zal (Suárez) is. Remélem, hogy nagyon boldog leszek itt.”

A megállapodás pillanata

„Amíg nem jöttem ide, nem akartam elhinni. Amikor elkezdek edzeni a társaimmal, már teljesen fel fogom fogni.”

A Madrid 16 pontra

„A Liga egy nagyon nehéz bajnokság. Minden meccsen koncentráltak kell legyünk, hogy ez a távolság megmaradjon.”

Együtt Andrés Iniestával

„Ő egy zseni, megtiszteltetés lesz együtt futballozni fele, tanulni tőle.”

Mindegy, hogy hol játszik a pályán

„A posztokat tekintve nekem az számít, hogy legyek a csapat tagja. Minden más az edzőre tartozik. Szeretném segíteni a csapatot.”

Miért a Barça?

„Ez a Barça, a világ legjobb csapata, amelynek a legjobb játékosai vannak, nagy példaképeim játszottak már itt, más példaképeim még mindig itt játszanak. A válasz nagyon egyszerű.”