Coutinho búcsúlevele: „Életem végéig a Liverpoolnak fogok szurkolni”

Coutinho levélben köszönt el az Anfieldtől

 

 

Phillippe Coutinho Instagram profilján posztolt egy képet, mellette pedig egy hosszabb szöveget, amiben leírta az érzéseit liverpooli búcsúja kapcsán és elköszönt a klubtól, az Anfieldtől és az angol csapat szurkolóitól, akiket örökre a szívébe zárt.

„Amióta megérkeztem Liverpoolba, engem és a családomat is örömmel fogadtak és rengeteg barátot szereztem.

A pályán és a pályán kívül is megtapasztaltuk a szépségét ennek a klubnak és szurkolóinak. Cserébe, remélem, olyan emlékeket és pillanatokat tudtam szerezni, amik örömet okoztak a Liverpool szurkolóinak.

A Liverpoolhoz érkezve tisztában voltam a klub nagyságával és történelmével, de amit megtanultam még az itt töltött időszakom alatt, az a páratlan szíve és lelke volt ennek a helynek. Saját személyisége és karaktere van.

Azért hagyom el a Liverpoolt, mert a Barcelona az álmom. A Liverpool is egy álom volt, amit elég szerencsés voltam, hogy megélhettem és öt évemet adhattam érte. A pályán töltött karrier nem tart sokáig, az pedig, hogy a Barcelonáért játszhatok, ahogy a Liverpoolért játszhattam, olyan dolog, amit addig akarok átélni és élvezni, amíg megtehetem.

Remélem, a szurkolók megértik, hogy valami új élmény választása nem arról szól, hogy kisebbé válna az ő fontosságuk vagy a klub fontossága számomra. Ezeket semmi nem tudja csökkenteni a szívemben.

Örömöt és sikereket kívánok Jürgennek és a csapatnak a szezon hátralévő részére és azt követően is. Ez egy csodálatos csapat és folyamatosan egyre jobbak és jobbak lesznek.

Túl sok ember van, akiknek most köszönetet mondanék, egyenként nem is tudom megnevezni őket.

Üzenem a klubnál dolgozó csodálatos embereknek, akik az életem részei voltak Liverpoolban – hiányozni fogtok. A tulajdonosoknak, akik nagyon keményen próbálkoztak, hogy sikeressé tegyék a klubot, az igazolásokért felelős csapatnak, hogy hittek bennem, mikor idehoztak és a hihetetlen csapattársaimnak, régieknek és a jelenlegieknek, akik segítettek nekem fejlődni és érettebbé válni játékosként és személyként egyaránt; szeretnék köszönetet mondani nektek. Bármi, amit elértem itt, nem lehetett volna lehetséges nélkületek.

És végezetül, Liverpool legfontosabb embereinek – a Liverpool szurkolóknak. Soha nem fogom tudni eléggé megköszönni azt, amit adtatok nekem ez idő alatt és bármerre is visz az utam a világban, életem végéig szívből fogok a Liverpoolért szurkolni. Ti, a klub és a város örökre egy részem maradtok.

You’ll Never Walk Alone.

Phillippe”