Rafinha: „Örökké hálás leszek a címernek, klubnak…”

Érzelmes búcsúlevél

Hétfőn este hivatalossá vált, hogy Rafinha Alcántara elhagyja az FC Barcelonát. Bár a játékos kölcsönbe távozik, és nem biztos, hogy az Inter élni fog a szezon végén az opciós jogával, Rafinha úgy köszönt el a Barcelona teljes családjától, mint aki örökre, vagy hosszú időre mondana búcsút.

A játékos az Instagram oldalán tette közzé az alábbi levelet, mely jóval több érzelmet tartalmaz annál, mint amit manapság megszokhatott bárki a futballvilágban. A búcsú üzenetet változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Szinte a szavakat sem találom ahhoz, hogy kifejezzem, amit érzek a klub iránt, mely felnevelt, embert faragott belőlem, és profi futballistát. 2006-ban jöttem 13 évesen, egy srácként, aki soha egy percig nem gondolta, hogy ennyi csodálatos pillanatot és trófeát fog átélni és elérni. Megtanítottak szinte mindent, amit a fociról tudok, és valóra tudtam váltani az álmaimat mint saját nevelésű játékos. Örökké hálás leszek ennek a címernek, klubnak, a szurkolóknak, azért a sok támogatásért, amit a legnehezebb hónapokban kaptam. Csodálatosak vagytok. A társaimnak, akikkel együtt fejlődhettem, és tanulhattam tőlük, azt üzenem: teljes szívemből köszönöm. A klub minden dolgozójának, az elsőtől az utolsóig, akik mindig mosolyogtatok rám kiskoromtól kezdve azt üzenem: mindig itt lesztek a szívemben. 12 egészen elképesztő év volt. Nem tudjátok, hogy milyen boldoggá tett az is, hogy a csapat mezében köszönhettem el tőletek a pályán. Força Barça, és mindörökké gránátvörös-kék.”