Arthur: már tárgyalnak a Gremióval

A brazilok nem mondanának nemet az átigazolásra | Egymástól messze levő álláspontok, de...

Az elmúlt napokban a Barcelona elhatározta magát, hogy lép Arthur Melo ügyében, és a Brazíliában kiterjedt kapcsolatokkal rendelkező közvetítőt, André Curyt bízta meg azzal, hogy megkezdje a tárgyalásokat a Gremióval. A Barça nem húzná el az üzletet sokáig, a Gremio első körben 50 millió eurót kér, ám a középpályás prioritása a Barcelona, a katalán klub pedig hajlandó akár kölcsönben Brazíliában hagyni a játékost. 

„Nem eladóból” lett „nehéz lesz megtartani”. Így kezdődött, és most ott tart már az ügy, hogy nyilvános párbeszédet folytatnak Arthurral spanyol és brazil sajtóértesülések szerint. A legújabb hivatalos nyilatkozat a Gremio edzőjétől, Renato Gauchótól származik, aki megerősítette a Gremio egyik vezető tisztségviselőjének a korábbi szavait: „A nyaralásom alatt sokat beszéltem az elnökkel, Arthur és Luan is értékesíthető, attól függően, hogy milyen ajánlat érkezik.”

Bár az álláspontok egyelőre messze vannak egymástól, hiszen a Gremio 50 millió eurót kér, a Barcelona pedig maximum 30 millió euróig hajlandó elmenni, a megállapodás közel sem lehetetlen több ok miatt sem. Egyrészt Arthurt hiába csábítja több európai klub is, a brazil választása a Barcelonára esett.

Másrészt a katalán egyesület hajlandó kölcsönben a Gremiónál hagyni Arthurt, és csak 2018 vagy 2019 nyarán regisztrálni a keretébe. Ez azért lehet jó megoldás a Barçának, mert jelenleg mind a három EU-n kívüli hely betöltött a keretében (Paulinho, Coutinho, Mina), illetve nem elhanyagolható tény az sem, hogy ha Arthur nem jönne rögtön Barcelonába, úgy ez csökkentheti a Gremio igényeit az 50 millió eurós transzferösszeget illetően.

A kiterjedt brazil kapcsolatokkal rendelkező közvetítő, Andre Cury a hírek szerint a héten elutazott Porto Alegrébe, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen Arthurról. A Barcelona bizalmi emberének tekinthető Cury már kulcsszerepet játszott Neymar, Coutinho és Mina leigazolásában is.

A fenti, az ibériai sajtó által egybehangzóan közölt értesüléseket megerősíti a brazil ‘UOL’ médium is, mely hozzáteszi, hogy a tárgyalások a következő napokban felgyorsulhatnak, és akár már január 31. előtt egymás tenyerébe csaphatnak a felek.