Deulofeu: kölcsön a Watfordhoz

Hivatalos a távozása fél évre

A Barcelona hivatalosan is bejelentette, hogy Gerard Deulofeut kölcsönadta az angol Watfordnak a szezon végéig. A katalán támadó így nem fejezi be a szezont a társaival, de tartós játéklehetőséget kap, amivel élnie kell, ha szeretne elutazni a nyári világbajnokságra.

Deulofeu nem feltétlenül használta ki azokat a játékperceket, amiket kapott Ernesto Valverdétől az ősz folyamán, és decemberben már egyáltalán nem játszott. Összesen 13 meccset játszott a Barcelonában, mely a nyáron vásárolta vissza az Evertontól. Deulofeut decemberben már piacra helyezte a Barcelona, de végül nem érkeztek olyan ajánlatok a futballistáért, mint amire számítottak.

A cél ugyanis egyértelműen a játékos eladása volt, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a kölcsönadása kötelező vásárlási záradékkal. A Watfordot ilyesmi nem terheli, egyszerűen arról van szó, hogy fél évet ott játszhat Deulofeu, és ha jól teljesít, akkor valószínűleg örömmel megtartja a Watford, esetleg leigazolják más klubok. Ha nem, úgy a Barcelonának várhatóan mélyen áron alul kellene eladnia Deulofeut a nyáron, mert a szerződése 2019 júniusáig szól.