Arthur: megállapodás 30 + 10 millióért

Még nem hivatalos | 2019 januárjában érkezhet

Egybehangzó spanyol és katalán lapértesülések szerint  a Barcelona döntő lépést tett a brazil Arthur leigazolása ügyében, és kedden hajnalban megállapodtak egymással a Barcelona és a Gremio képviselői. A 21 éves brazil középpályás 2019 januárjában csatlakozna a katalán klubhoz. 

A klubok képviselői Porto Alegrében találkoztak a napokban, a Barcelona oldalán Robert Fernandez és Andre Cury vezették a tárgyalásokat, és nekik sikerült is megegyezni a Gremioval. A brazil és spanyol források is megerősítik, hogy a Barcelonának 30 millió eurót kell fixen kifizetnie, de ez az ár még 10 millió euróval nőhet a későbbiekben. A Barcelona 5 milliót adna, ha Arthur elérne egy bizonyos számú mérkőzést a Barcelona színeiben, és további 5 milliót egy esetleges szerződéshosszabbítás esetén.

A megállapodás véglegesítéséig apró részletek maradhattak hátra, így például az még nem végleges, hogy Arthur jövő év januárjában érkezne Katalóniába, azonban több mint valószínű, hogy ezen a téren sem lesz változás, mert a Gremio hamarabb nem akarja elengedni a brazilt, a Barcelona pedig nem tudna helyet teremteni a számára a keretben, mivel Arthur nélkül sincs több hely jelenleg a keretben nem európai uniós útlevéllel rendelkező játékos számára. Jelenleg Coutinho, Yerry Mina és Paulinho nem rendelkeznek EU-s papírokkal, de várható, hogy Coutinho a felesége révén hozzájuthat portugál útlevélhez. Ez azonban időbe telik, és nem valószínű, hogy a nyár előtt lezárulna a folyamat.

Miért pont most és miért ilyen sürgős?

Nagyon ritka dolognak számít, hogy a Barcelona februárban igazol játékost, akit ráadásul még csak el sem hoz a soron következő átigazolási időszakban. Az okok sokrétűek, de a legfőbb közülük, hogy a klub vezetői nagy jövőt jósolnak a 21 éves futballistának, aki olyan adottságokkal rendelkezik, ami ideális lehet egy Barcelona-középpályásnak. Ez igaz a technikai képességekre és a játék átlátására egyaránt, magyarán abba a modellbe illene bele Arthur, amit Xavi és Iniesta képviselt.

És mivel Arthur tehetséges, több angol klub is élénk érdeklődést mutatott iránta az elmúlt hetekben, hónapokban. A Barcelona ezt látva megígérte Arthurnak, hogy a hűségéért cserébe mihamarabb leütik a leigazolását a Gremio-val. Ennek az ígéretnek tesz most eleget a klub, illetve garantálja a maga számára a játékos megszerzését.