„Ajánlatok? Ez életem klubja, culé vagyok”

Sergi Roberto elégedett azzal, ahol idén tartanak

Sergi Roberto csütörtökön aláírta az új, 2022-ig szóló szerződését a Barcelonával, és az ünnepélyes ceremónián sajtótájékoztatót is tartott. A 26 éves középpályásból lett szélső a csapat jelenével kapcsolatban kiemelte, hogy ott tartanak, ahol korábban tartani akartak, ő pedig boldog, hogy itt lehet, mert mindig is ez volt az álma.

Emlékek

„Nagyon régóta vagyok a klubnál, és megéltem már nagy pillanatokat. Egy különleges emlék volt a bemutatkozásom a Camp Nouban a Celta ellen, aztán a trófeák is, a nagy fordítás… Az a gól örök emlék marad.”

Ajánlatok

„Amióta téma volt a hosszabbításom, itt akartam maradni. Ez az életem klubja, culé vagyok. Az igaz, hogy más csapatok is érdeklődtek irántam, de én mindig itt akartam maradni, és boldog vagyok, hogy hosszabbíthattam itt 2022-ig. És ha még ennél tovább is maradhatok majd, még jobb.”

Jó kapcsolat Messivel

„Leóval nagyon könnyű megértened magad a pályán, és ő mindent könnyen csinál. A világ legjobbja, és mindannyian dolgok vagyunk, hogy vele játszhatunk, mert ő jobbá tesz minket. Szeretek az oldalán játszani.”

Aleñá

„Nagyon jó szezont fut a B csapatban, és amikor felkerül, segíteni fog nekünk. Az ő álma is az, hogy az első csapatban legyen, és nagyon szépen teszi a lépéseket, amikor időszerű.”

Guardiola és Luis Enrique

„Megvolt az a szerencsém, hogy akkor Pep volt az edző. Lehetőséget adott nekem, és más fiatal játékosoknak is. Nála debütáltam, és ezért hálás vagyok neki. Luis Enrique adta meg nekem a bizalmat a B csapatban, amikor felhívott az Ifiből. És a második időszakban pedig megadta nekem az esélyt, hogy egy másik poszton játsszak, ahol folyamatosságot kaphattam, amire szükségem volt. Nagyon hálás vagyok mindkettőjüknek.”

Fáradt a csapat?

Ott tartunk, ahol tartani akartunk volna korábban. Vezetjük a Ligát, döntősök vagyunk a Kupában. És a BL-ben elértünk egy jó eredményt tizenhat között. Januárban és Februárban nagyon sok meccset játszanak, és az normális, hogy a játékosok fáradnak. De a csapat tele van játékkedvvel.”

Világbajnokság

„Egy álom lenne. Már játszottam U17-es és U20-as világbajnokságon is. Bármelyik játékos örömmel menne a Világbajnokságra. Közel van ez a lehetőség, mert már több kerethirdetés során ott voltam, és remélem, hogy továbbra is jól megy a játék, hogy Lopetegui hívjon.”

Kevés játékos kerül fel mostanában a La Masiából?

„Vannak játékosok, akik feljönnek edzeni hozzánk, és nekik az az álmuk, hogy itt legyenek sikeresek. Természetesen aztán vannak dolgok, amiket nem tudsz kontrollálni, mert vannak játékosok, akik aztán eligazolnak más csapatokhoz. Nekem voltak ajánlataim, és úgy döntöttem, hogy harcolok az álmomért, ami az volt, hogy itt akarok játszani.”