Arthur: csúszik a megállapodás

A fizetési ütemezés a probléma

A Barcelona és a Gremio két napja tárgyal a katalán klub edzőközpontjában Arthur Melo átigazolása ügyében, de egy kérdésben nem tudnak előre jutni, ez pedig az előre utalás kérdése.

Az már eldőlt a korábbi tárgyalások során, hogy a Gremio a játékjog 60 százalékáért 30 + 10 millió euróra számíthat, az is szinte biztos, hogy Arthur csak 2019 januárjában csatlakozna a Barcelonához. Arról ugyanakkor nem sikerül megállapodni, hogy a Barcelona milyen ütemezésben fizesse ki ezt az összeget.

A Gremio ugyanis azt szeretné, hogy a fix 30 millió euró egy részét még tavasszal, a megállapodás megkötése után fizessse ki a Barcelona, ez viszont elfogadhatatlan a katalán vezetőknek. Más esetben talán rugalmasabbak lennének a kérdésben, azonban az idei szezonra már nem akarnak további igazolási elkönyvelni, aminek ott van a hátterében, hogy már jó néhány futballistát igazolt a klub ebben a 2017-2018-as szezonban.

Dembélé 105 + 40 millióba, Coutinho 120 + 40 millióba, Paulinho 40 millióba, Semedo 30 millióba, Yerry Mina 11,8 millióba került a Barcelonának már eddig, ezen felül nem szeretne további plusz költést elkönyvelni erre a szezonra.

A megállapodásnak egyelőre ez erőteljes akadálya, de a tárgyalások folytatódnak. Arthur a tegnap közölt nyilatkozatában optimista volt, most egy kicsit alighanem várni kell az újabb nyilatkozatokig.