Griezmann még dönthetne másként… de nem akar

Franciaországban is már a Barçában látják

Az idei szezon során jó néhány hullámban téma volt már a spanyol sajtóban Antoine Griezmann esetleges jövő nyári átigazolása a Barcelonába, és ahogy telik az idő, egyre reálisabb a transzfer létrejötte. A francia sajtó szerint a lényeg már eldőlt, és sem a Barcelona, sem pedig Griezmann nem szeretne változtatni ezen.

Legfrissebben a ‘Le10Sport’ írt a támadóról – azzal párhuzamosan, hogy a spanyol lapoban mindennapos téma Griezmann helyezete. A csatár az elmúlt hónapokban a Barcelona elleni bajnoki kivételével első számú húzóembere az Atlético Madridnak, így felelevenedett a téma, hogy az Atléticot nagy veszteségként érné az elvesztése.

Ezzel összhangban a francia forrás szerint nemrégiben az Atlético egy újabb kísérletet tett arra, hogy változtasson a támadó szerződésén, magyarán új kontraktust kínált neki, ami már nem 100 millió eurós kivásárlási árat tartalmazna 2018 nyarára, mint a jelenlegi kontraktus, és persze jelentősen jobb kondíciókat kapott volna Griezmann is.

Azonban ezt az ajánlatot a futballista visszautasította, a ‘Le10Sport’ szerint egyértelműen azért, mert már ősz óta megegyezett a Barcelonával, és ezen nem is szeretne változtatni. A Barcelona megígérte neki, hogy kifizeti a 100 millió eurós kivásárlási árát, Griezmann pedig azt, hogy hű marad a Barcelonához, és nem igazol máshová, illetve, hogy tartja magát ehhez a megegyezéshez. Ez az a helyzet, amin Griezmann, ha akarna, még minden bizonnyal tudna változtatni, de nagyon úgy néz ki, hogy nem akar. Ahogyan már tavaly nyáron is távozni akart Madridból, de a klub iránti lojalitása végül maradásra késztette – mivel az Atlético nem igazolhatott. Feltehetően most már tényleg szintet szeretne lépni, és mivel a Barcelona bizonyult a legkitartóbb kérőjének, ki is tart a választása mellett.

Ennek köszönhető, hogy Griezmann visszautasította az Atlético új ajánlatát – amiről egyébként nem csak francia, de spanyol források is beszámoltak.

Ez is, és általánosságban a játékossal kapcsolatos friss hírek mind arra mutatnak, hogy a támadó a nyáron Barcelonába fog igazolni – legalábbis  most már  jelentős meglepetés lenne, ha végül nem így alakulna. Ezt támasztja alá az Atlético kapitányának, Gabinak a hétvégi nyilatkozata is, aki a Celta ellen megnyert bajnoki után az alábbiakat mondta Griezmann kapcsán:

Griezmanntól azt kérem, hogy amíg itt van, tegyen meg mindent az Atléticóért, ahogyan azt illik. Megértem, hogy nem lehet mindenki teljes szívből Atlético szurkoló, nem maradhat itt mindig, és ezek a játékosok válthatnak klubot. Nincs miért kritizálni vagy megvetni őket.