Iniesta: 3 év Kínában évi 37 millióért

Távozhat Barcelonából

Andrés Iniesta alá ugyan még nem írt, de feltehetően megállapodott a Tianjin Quanjian együttesével, és el fogja hagyni a Barcelonát a szezon végén. A futballista korábban már jelezte, hogy április végén fogja bejelenteni a jövőjét, hogy marad-e Barcelonában vagy máshol folytatja.

Azt már szintén jó ideje lehetett tudni, hogy Iniestát kivételes ajánlatokkal hívja a Kínai Bajnokság, és az is világos volt, hogy Iniesta bár szépen hangzó, életre szóló szerződést kötött tavaly ősszel a Barcelonával, azt már akkor is jelezte, hogy addig marad, ameddig úgy érzi, olyan szinten tudja segíteni a klubot ahogyan ő azt szeretné.

Számos értesülés jelent meg szerdán, a Roma elleni csúfos kudarc után, hogy Iniesta már döntött, és elhagyja Barcelonát a szezon végével. A középpályás további 3, esetleg 4 évig játszana még a kínai Tianjin-ban, ahol évente 37 millió eurós fizetése lenne – ami hozzávetőlegesen a  három és félszerese a barcelonai járandóságának.

Iniesta várhatóan a hónap végén ennek megfelelően azt fogja bejelenteni, hogy az idei volt az utolsó éve gránátvörös-kékben.