Iniesta szinte már Kínában

Ha minden igaz, úgy a Király Kupa döntője után fogja bejelenteni a távozását

Habár katalán sajtótermékek még nem erősítették meg, a madridi sportlapok forrásai szerint Andrés Iniesta távozik Barcelonából a szezon végén és Kínába folytatja. A váltást sejteni lehetett a játékos római nyilatkozatából is, ezen felül az Eurobarça is beszámolt róla korábban, de most újabb részletek kerültek napvilágra a mostanra már a klub legendájának tekinthető középpályás távozásáról.

Iniesta korábban már nyilatkozta, hogy hiába „életre szóló” a jelenlegi szerződése a gránátvörös-kékekkel, ha nem érzi, hogy 100%-osan a csapat hasznára tud lenni, távozik Barcelonából. Ebbe az irányba mutatnak az utóbbi hetek történései, a hivatalos bejelentésre pedig állítólag a Copa del Rey fináléját követően kerül sor.

A korábbi hírekkel összhangban Iniesta várhatóan nem fog visszavonulni, hanem Kínába igazol majd, melynek bajnoksága híres arról, hogy a klubok a pályájuk zenitjén túl lévő sztárokat óriási összegekkel csábítják. A középpályás a válogatottól is elbúcsúzik a világbajnokság után, majd Ázsiába teszi át a székhelyét.

Ami a következő csapatának a kilétét illeti, ez még nem ismert, mert a legfrissebb értesülések szerint titoktartási paragrafus is szerepel Iniesta és a leendő klubja közötti megállapodásban, de a fővárosi sajtó tudni véli, hogy négy csapat is ajánlatot tett Iniestáért, melyekből mostanra két fő esélyes maradt versenyben. Az egyik a Tiencsin Csüancsien, ahol Pato és Axel Witsel a legismertebb nevek, a másik pedig a Csonking Dangdaj. Utóbbi mellett az szól, hogy a klub tulajdonosa birtokolja a Granada csapatát, és a sportigazgatója is spanyol, név szerint Antoni Cordón.

Fizetés szempontjából körülbelül harminc millió euróra számíthat a játékos idényenként, és a hírek szerint három évre ír majd alá. Érdekes részlet, hogy amennyiben a madridi ‘Marca’ és az ‘AS’ információi hitelesek, Iniesta borászata is jól jár a szerződéssel, amelytől a kínaiak évi kétmillió palack bort vásárolnak, hogy az ázsiai országban forgalmazzák azokat. A beszámolók alapján ez azért is fontos a játékosnak, mert a borászatának termékei Ázsiában jobban fogynak, mint például Spanyolországban, ahol a tradicionális márkákkal egyelőre nem tudják felvenni a versenyt a palackjai. Iniesta emellett még ifjúsági futballtáborokat is szervez majd, hogy népszerűsítse a leendő csapatát.