A Valencia figyelemmel követi Denis Suárez helyzetét

Marcelin már ismeri őt a Villarreal együtteséből | A játékos elsődleges célja a barcelonai kezdőcsapat

Spanyol lapértesülések alapján a Valencia érdeklődik Denis Suárez iránt, akinek a barcelonai jövője továbbra sem biztos. Ugyan a középpályás továbbra is küzdeni akar a helyéért, és Ernesto Valverde vezetőedző is adna neki még egy esélyt, ám a Turia-parti alakulat érdeklődése kecsegtető lehet Marcelino Garcia Toral, a ‘denevérek’ trénere miatt. 

Denis Suárez barcelonai karrierje egyelőre nem akar beindulni. A spanyol középpályás sem Luis Enrique edzősége, sem pedig Ernesto Valverde kezei alatt nem tudott bekerülni a kezdőcsapatba, és a duplázás során is csak mellékszerep jutott neki. Egészen pontosan 25 találkozón kapott lehetőséget, ezeken mindössze 1063 percet játszott a szezon eddigi részében, a teljesítményének főbb mutatói pedig 3 gól és 6 gólpassz. Mi több, a legfontosabb meccseken még csak csereként sem jön szóba.

Hiába voltak ígéretes megmozdulásai az idény során, sosem tudta igazán meggyőzni a közvéleményt, de ami még fontosabb, Valverde mestert sem. A spanyol vezetőedző az ősszel több ízben is nyúlt hozzá csereként, ám ezután egy hosszú szünet következett, és Denis csak tavasszal kapott ismét rendszeresebben lehetőséget. Már  ha a rendszeres játéklehetőség kifejezést lehet alkalmazni 1063 perc esetében.

Ennek ellenére a labdarúgó többször is hangsúlyozta, hogy csakis a barcelonai folytatásban gondolkodik, és addig fog küzdeni, amíg be nem kerül a kezdőcsapatba. Erre Iniesta távozásával lesz is esélye, és valószínűleg ezért számol vele Valverde is legalább az előszezonban, hogy megnézze: szóba jöhet-e Denis a távozó Iniesta utódjaként. Ráadásul várhatóan azért is ki fognak várni a felek, mert nem tudni, hogy mikor érkezik majd pontosan a brazil Arthur, akinek a feladata szintén Iniesta pótlása lesz. Amint az ismeretes, a brazil leigazolásának az időpontja Coutinho útlevelétől is függ.

Marcelinónak is köszönheti a barcelonai szerződést

Mindenesetre a Valencia résen lesz, és figyelemmel követi Denis helyzetét, ugyanis a Turia-partiak edzője, Marcelino tökéletesen tisztában van a képességeivel. Mi több, ő ki is tudta Denisből hozni azt, ami benne van, hiszen a Villarreal trénereként a 2015-2016-os idényben 48 meccsen adott lehetőséget a középpályásnak. Denis ebben az idényben 3372 percet játszva öt gólt szerzett, és hívta fel magára a katalánok figyelmét, akik 2016 nyarán aztán éltek is az opciós jogukkal a játékjogát illetően.

A játékos elsődleges célja tehát a barcelonai kezdőcsapat, a klub is adni fog még egy esélyt neki, hiszen Iniesta távozásával kényszerhelyzetben is van, ám az is biztos, hogy a Valencia ott fog állni, ha a felek végül a távozás mellett döntenének. Marcelino személye pedig Denis számára is az egyik legjobb alternatíva lehet a barcelonai beteljesülésen túl.