Lenglet a Barça célkeresztjében

30 millióért kivásárolható júliusig | Umtiti szerződéshosszabbításán is múlik

Clement Lenglet jövője kérdéses a Sevillánál, már csak azért is, mert a Barcelona sportigazgatója, Robert Fernández szerda este megnézte a francia védő Real Madrid elleni teljesítményét a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban. A gall hátvéd továbbra is a Barcelona egyik célpontja lehet a következő szezonra, habár a hírek szerint még a  katalán klub sem döntött, hogy leigazolja-e a játékost.

Robert Fernández valószínűleg nem véletlenül tekintette meg Lenglet meccsét Sevillában. A francia védő kivásárlási ára június 30-ig 30 millió euró – ami a mai piacon nem tűnik nagyon soknak -, majd júliustól emelkedik ez az összeg 45 millió euróra.

Bár a katalánok továbbra is meg vannak győződve arról, hogy a szintén francia Samuel Umtiti megújítja a szerződését a klubbal, spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona a Sevilla francia védőjét szemelte ki magának alternatívának, és úgy vélik, hogy a 22 éves védő megfelelő megoldás lehet, ha Umtiti végül a távozás mellett döntente. Azonban vannak olyan vélemények is, akik azt hangoztatják, hogy akkor is igazolja le a klub a hátvédet, ha Umtiti meghosszabbítja a szerződését. Ehhez viszont az kell, hogy Vermaelen, vagy Mina elhagyja a csapatot a nyáron.

Annak ellenére, hogy Lenglet-nek ez még csak a második szezonja volt Sevillában, a Barcelona a megbízhatósága és a passzjátéka miatt úgy gondolja, hogy illik a klub filozófiájába. Az egyik nehézség az üzletben az, hogy Lenglet rendszeres játéklehetőséget szeretne, így amennyiben Umtiti marad a csapatnál, nem valószínű, hogy elfogadná a Barcelona ajánlatát.