Több kérdőjel, mint válasz

Minában eddig sem bízott Valverde | Vermaelen sérülékenysége a hosszabbításába kerülhet

Az FC Barcelona együttese vasárnap este bajnokhoz nem méltó módon maradt alul a kiesés elől csak egy nagy hajrával megmenekülni tudó Levante ellen, ráadásul öt gólt kapott, és a hazaiak a találkozó folyamán végig veszélyesek voltak a katalánok kapujára. Valverde vezetőedző eddig sem bízott Yerry Minában, de az újabb sérülése után Thomas Vermaelen maradása sem olyan biztos már. Felkészül a sevillai Lenglet? 

Egy-egy vereség után nem szabad kiemelni egyéneket, hiszen vasárnap este az egész csapat csődöt mondott, ám két játékos esetében különösen sorsdöntő jelentőségű lehet a Levante elleni pofon. Az egyik ilyen a kolumbiai Yerry Mina, a másik a belga Vermaelen. Ezt ráadásul azért is lehet kijelenteni, mert a Barça már a találkozó előtt is élénk érdeklődést mutatott a Sevilla hátvédje, Clement Lenglet iránt, és ez az érdeklődés egészen bizonyosan nem lankadt a valenciai produkció után.

Vermaelen

A játékosnak 2019-ig szóló szerződése van, és mivel idén Umtiti sérülése idején világklasszis szinten pótolta a gall bekket, a klub és Valverde is számolt vele a következő szezonra. A tél óta azonban már nem ez az első alkalom, hogy sérülést szenved a combizmában, vagyis hiába az a kifogástalan téli időszak, amikor egymás után több hónapon keresztül lehetett rá számítani, egyre inkább úgy tűnik, hogy a sérülésmentes időszak volt a kivétel.

Márpedig hosszú távon nyilvánvalóan nem lehet számítani egy olyan labdarúgóra, aki egymás után két meccset már nem tud lejátszani, vagyis hiába nyerte el a szakvezetés bizalmát a játékos a teljesítményével, a sérülékenysége könnyen afelé mozdíthatja a klubot, hogy igazoljon a helyére már a nyáron. Ha így lesz, Vermaelen vélhetően a távozás mellett dönt majd, és a klub sem gördít elé akadályt.

Yerry Mina

A téli szerzemény nem játszott sokat, és szemmel láthatóan egyelőre nem is bízik benne Ernesto Valverde mester. Ez még úgy is igaz lehet, ha a kolumbiainak nyilvánvalóan beilleszkedési időre van szüksége, hiszen az európai és a dél-amerikai futball teljesen más kávéház. Mi több, lévén, hogy nincs európai útlevele, katalán források már a valenciai meccs előtt is arról számoltak be, hogy az egyesület egy kölcsönadást tervez nála, amivel két legyet ütne egy csapásra: Mina tapasztalatot szerezne, a brazil Arthur pedig már a nyáron érkezhetne az első keretbe.

Hangsúlyozandó, hogy egy gyenge teljesítmény miatt nem szabad leírni a játékost, de ettől függetlenül vasárnap este csak azért nem lógott ki lefelé a kolumbiai, mert az egész csapat kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Mina esetében egyébként a spanyol források egymásnak ellentmondó információkról számolnak be, de az biztos, hogy nem a Levante elleni teljesítményével hallgattatta el a kétkedőit a kolumbiai.