Gomes eladása veszélyben?

Nem került be a portugálok vb-re utazó keretébe Semedóval egyetemben

André Gomes és Nelson Semedo sem kerültek be a portugál válogatott világbajnoki keretébe, így a Barçát senki sem fogja képviselni portugál részről az oroszországi világbajnokságon. Ráadásul Gomes esetében az elmaradt meghívó hatással lehet a játékos jövőjére is, hiszen mind a klub, mind a labdarúgó azt remélte, hogy Gomes a világbajnokságon nyújtott teljesítményével felkelti magára a legnagyobb klubok érdeklődését. 

Ahogy arról az este folyamán már beszámoltunk, André Gomes és Semedo sem lesz ott a nyári világbajnokságon, miután Fernando Santos szövetségi kapitány egyik játékosra sem számít Oroszországban. Mindkét labdarúgó esetében meglepetés lehet a döntés. Ami Gomest illeti, hiába volt pocsék szezonja a középpályásnak, a válogatottba mindig meghívták, és rendre játéklehetőséget is kapott a pálya közepén. Semedo esetében pedig ugyan azt nem lehet írni, hogy a szélső berobbant volna a Barçába, de lefelé sem lógott ki, és első idénynek több, mint elfogadható teljesítményt nyújtott.

Gomes eladása így nehezebb lesz

Amint az köztudott, a Barcelona idén nyáron túladna André Gomesen, hiszen a portugál két szezon után sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mind a klub, mind a játékos azt remélte, hogy André Gomes a világbajnokságon tud majd dobbantani, ezzel felkeltve a legnagyobb klubok érdeklődését, és így bizonyítja azt, hogy a barcelonai kaland csak egy kisiklás volt a részéről, és képes befutni azt a karriert, amit jósoltak neki még jó pár évvel ezelőtt.

Ez a terv dőlt be Fernando Santos döntésével, hiszen így Gomes ügyében úgy kell tárgyalni az érdeklődőkkel, hogy azok az elmúlt két szezont veszik csak alapul. Noha egyes források szerint így nagy az esély arra, hogy a Barcelona csak kölcsönben tud megválni a játékostól, más hangok szerint ez a döntés csak az eladási árat fogja befolyásolni, a tényre, hogy André Gomes véglegesen távozik Katalóniából, nem lesz hatással.

Korai lenne még bármi véglegeset írni, hiszen az egész nyári átigazolási időszak még előttünk áll, ám az biztos, hogy az elmaradt meghívó nem segíti sem André Gomes, sem a Barça jövőbeli terveit.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.