Riqui Puig közel a Tottenhamhez?

Pochettino tárt karokkal várja | A klub a B csapatba ajánlott neki szerződést

Az FC Barcelona nagy tehetségének kikiáltott Riqui Piug, akinek a szerződése idén nyáron lejár, a távozás küszöbén áll, legalábbis ezt állítja a katalán ‘Sport’ sportnapilap. Ha igazak az értesülések, úgy az angol Tottenham ajánlott neki szerződést, mert Mauricio Pochettino edző nagyra tartja a fiatal képességeit. A Barça hosszú hetek után tett neki egy hosszabbítási ajánlatot, mely a B csapathoz kötné a labdarúgót. 

Riqui Puig jelenleg az ifi ‘A’ keretének a tagja, mellyel megnyerte az ifjúsági Bajnokok Ligáját az idei szezonban, egyébként pedig a Masia legnagyobb tehetségének tartják, már ami az utóbbi éveket illeti. A szerződése az idén nyáron lejár, és ugyan az általános gyakorlat Spanyolországban az, hogy az ilyen korú játékosokkal közvetlenül a szezon vége előtt beszélgetnek csak a hosszabbításról, Puig esetében nem biztos, hogy ez volt a legjobb stratégia.

A játékost ugyanis a szakemberek a korosztálya egyik legjobbjának tartják, és ezt nem csak ők gondolják így, hanem Európa nagyobb klubjai is érdeklődéssel követik a fejleményeket. Puig végül kapott egy szerződéshosszabbítási ajánlatot az utóbbi hetekben a Barcelonától, mely alapján a B csapatban futballozna a következő idényben, ezen felül pedig vélhetően többször is az első kerettel edzene majd. Ennek ellenére korántsem biztos, hogy jövőre is gránátvörös-kék mezben futballozik majd a fiatal labdarúgó.

A Tottenham mestere, Mauricio Pochettinót ugyanis a ‘Sport’ értesülése szerint lenyűgözte Puig játéka és érettsége, aminek következtében az angol klub szerződést is ajánlott a játékosnak, méghozzá az első kerethez. Az angolok már fel is vették a kapcsolatot Puiggal, és optimisták a játékos válaszát illetően. Ha lehet hinni a híreknek, a játékos álma ugyan továbbra is a Barça, ám a B csapat esetleges kiesése a harmadosztályba, valamint a katalán egyesület csökkenő bizalma a saját nevelések felé az angol ajánlat felé billentheti a mérleg nyelvét. A Manchester City is érdeklődik, de a Tottenham jelenleg a favorit.

Hogy a Barcelona reagál-e, és ha igen, milyen módon, az még kérdéses. Puig jövője azonban hamarosan eldől, hiszen a kontraktusa június végén lejár.