A Barça komolyan érdeklődik Rodrygo iránt

Pep Segura általános menedzser el is utazott Brazíliába, hogy egyeztessen a játékossal

Egybehangzó katalán lapértesülések szerint Pep Segura általános klubmenedzser a napokban Brazíliában tartózkodik, hogy megalapozza egy későbbi végleges egyezség létrejöttét a Santos 17 esztendős futballistájával, Rodrygóval. A fiatal játékos iránt, aki jelenleg az első szezonját tölti a brazil klub első keretében, nagy az érdeklődés, állítólag már a Liverpool is felvette vele a kapcsolatot. 

Amennyiben igazak a hírek, úgy a támadó az édesapjával már járt is Barcelonában, és a katalán egyesület gőzerővel dolgozik azon, hogy Rodrygo majd a Barça mellett döntsön, amikor végül úgy érzi, hogy már készen áll az európai klubfutballra. A játékos szavai alapján ez az idő még nem jött el, és Rodrygo egyelőre a Santosra, illetve a brazil nemzeti csapatra koncentrál, így a katalán klub is úgy számol, hogy 2-3 éven belül realizálódhat a transzfer, ám lévén, hogy számos nagy egyesület érdeklődik a támadó iránt, a Barcelona nem akarja kiengedni a kezéből, és már most lépéseket tesz érte.

Ennek következtében Pep Segura általános klubmenedzser elutazott Brazíliába, hogy ismét beszéljen a játékossal és annak családjával. A cél nem más, mint lefektetni egy egyezség alapjait, és meggyőzni arról a játékost, hogy a Barcelona lenne számára a legjobb választás. Az tehát tisztán látszik, hogy Rodrygo a jövő embere, a feleknek nem kell sietniük az egyezség tető alá hozatalával, ám a Barcelona nem is akarja annyira elhúzni a dolgot a már említett érdeklődök miatt. A katalán vezetők fejében élénken él a kép, amikor Vinicius Juniort hasonlóképpen fél Európa körbeudvarolta, majd a Real Madrid egyszer csak kivásárolta a szerződéséből, kifizetve a katalán ‘Sport’ szerint 45 millió euróra rúgó kivásárlási árat, valamint további 16 millió eurót ügynöki díjakért.

Ezt a szituációt akarja most elkerülni a Barça, és kontrollálni akarja a teljes folyamatot. Rodrygo szerződése jelenleg 2022-ig szól, a kivásárlási ára pedig 50 millió euró.