Riqui Puig a folytatás mellett döntött

A Tottenham is csábította, de végül marad Katalóniában

Az egybehangzó katalán lapértesüléseken túl maga Riqui Puig is bejelentette a közösségi csatornáján, hogy marad a Barçában a számtalan kecsegtető ajánlat ellenére is, amit neves kluboktól kapott az elmúlt hetekben és hónapokban. A fiatal labdarúgó a nyártól a B csapat keretének a tagja lesz, ahol García Pimienta edző ismét a saját nevelésekre akar majd alapozni. 

Riqui Puig az alábbi bejegyzésben közölte, hogy marad Katalóniában. Ahogy írja, „köszönet a culéknak a támogatásért és a bizalomért. Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legjobb egyesületében folytathatom, illetve hogy a világ legjobbjaitól tanulhatok majd a továbbiakban is”. 

Amint az ismeretes, az elmúlt hónapban az ifi ‘A’ csapattal ifjúsági Bajnokok Ligáját nyerő játékos jövője erősen kérdésessé vált, miután a szerződése a nyáron lejár, Európa neves klubjai pedig sorban álltak érte, a Tottenham például egészen komoly ajánlatot tett le az asztalra érte. Ráadásul Puig azért sem látta tisztán a jövőjét, hiszen az ifjúsági ‘A’ csapat után a következő lépcsőfok a Barcelona B, melybe a nyár óta több, mint 10 játékost igazolt a klubvezetés, ráadásul könnyen lehetséges, hogy a fiatalok kiesnek a harmadosztályba. Ezzel együtt azonban a B csapat élére kinevezett García Pimienta személye kulcsfontosságú lehetett Puig döntésében, mivel a trénerről köztudott, hogy a klub filozófiájával összhangban a saját nevelésekre épít, és akkor is a saját nevelések adják majd a csapat gerincét, ha a gárda végül kivívja a bennmaradást a másodosztályban.

Puig tehetségét és potenciálját egyébként jól jelzi, hogy még Ernesto Valverde tréner is reagált a távozását firtató pletykákra, és hangsúlyozta, hogy ugyan nagyon fiatal játékosról van szó, de mindenképpen a Barcelonában kell folytatnia, mert nagy jövő előtt áll. A tréner ezt tettekkel is megerősítette, és fel is hívta az első kerethez edzeni a játékost az elmúlt hetekben, mely Puig első foglalkozása volt a nagyokkal.

Egyelőre hivatalos bejelentés a klub részéről nincs, és azt sem tudni, hogy mikor írják majd alá a felek az új kontraktust.