Május végi zuhanyhíradó

Marlonért ajánlatott kapott a klub | Cucurella, Munir, Oriol Busquets és Samper helyzete...

Az Eurobarça sosem közöl alaptalan pletykákat, és nem szeretjük az átigazolási időszakban elburjánzó, kattintás- és hatásvadász cikkeket sem, ám amennyiben egy-egy hiteles forrás közül információkat, úgy azt átvesszük, még úgy is, ha az adott értesülés végkimenetele alapvetően több tényezőtől is függ. Ennek szellemében számolunk most be több játékos bizonytalan helyzetéről is. 

Marc Cucurella – irány Mönchengladbach? 

Marlon – 20 millió eurós ajánlatot kapott a Barcelona?

A Nice elnöke, Jean-Pierre Riviere azt nyilatkozta a napokban, hogy a katalán egyesület egy 20 millió eurós ajánlatot kapott a brazilért, így Marlon várhatóan távozik Nizzából. A dél-amerikai napokkal ezelőtt azt mondta, hogy nem beszélt a Barça képviselőivel. Ő természetesen visszatérne Katalóniába, ha számítanak rá, ám a kölcsönszerződése még egy évig tart. Az új ajánlat miatt azonban könnyen lehet, hogy nem a Nice mezét fogja viselni a nyártól. A lépés azért lehet logikus, mert a katalán klubnak bevételre van szüksége.

Lenglet szerződtetése Minától is függ

Miguel Rico, a klubhoz közel álló ‘El Mundo Deportivo’ munkatársa szerint a Barcelona ugyan továbbra is érdeklődik a francia Clement Lenglet iránt, ám nem látja sürgősnek a gall bekk leigazolását, mert meg akarja várni, miként teljesít Yerry Mina a világbajnokságon, és ha a kolumbiai jó teljesítményt nyújt, úgy lehetséges, hogy Lenglet mégsem igazol Barcelonába. A vezetők szerint hosszú még a nyár ezt az ügyet tekintve.

Oriol Busquets – lejár a szerződése júniusban, a Juve vinné

A 19 esztendős futballista a Murcia ellen mutatkozhatott be idén a Barçában, és Ernesto Valverde vezetőedző a szezon végén az egyik sajtótájékoztatóján üzent is neki, hogy amennyiben marad, úgy számít rá. A játékos egyelőre egy súlyos sérülésből lábadozik, és szintén Miguel Rico értesülése szerint jelenleg is tárgyal a klubvezetéssel a június végén lejáró szerződéséről. A háttérben figyel az olasz Juventus, mely érdeklődést mutat a középpályás iránt.

Munir el Haddadi – visszatérne Katalóniába? 

A Luis Enrique edző „felfedezettjének” számító támadó az elmúlt szezonban az Alavés színeiben futballozott, méghozzá eléggé jól, most pedig várja a Barcelona hívását, hogy mik a klub szándékai vele kapcsolatban. Munir Ferran Martínez értesülése alapján azt sem zárja ki a labdarúgó, hogy még egy évet a Barçában futballozzon, hogy aztán 2019 nyarán, amikor is lejár a szerződése, ingyen távozhasson.

Samper – az előszezont Katalóniában kezdi meg

A klubvezetés állítólag már közölte vele, hogy az előszezont mindenképpen az első csapattal fogja megkezdeni, döntés azonban csak utána lesz arról, hogy maradhat-e a következő szezonban a Barcelonában. Amint az ismeretes, Samper eddig mindig a legrosszabbkor sérült meg, legutóbbi interjújában is azt sajnálta, hogy eddig az igazi esélyt még sehol sem kapta meg, mert vagy lesérült, vagy nem játszott.