Ramón Planes válthatja Robert Fernándezt

Közel a megegyezés | Csak június 30-a után érkezhet | Új pozíció a strukturában

A madridi ‘Marca’ értesülései szerint a Getafe jelenlegi sportigazgatója, Ramón Planes váltja majd a katalán egyesülettől egyre nagyobb valószínűséggel távozó Robert Fernández sportigazgatót Barcelonában. Pep Segura általános menedzser már többször is tárgyalt a sportvezetővel, és szinte teljes az egyezség. 

Amint arról korábban beszámoltunk, több vezető pozíciója sem biztos a klubon belül. Mi több, egyes hírek szerint akár még Pep Segura általános menedzser is távozhat, ha nem vállalja el az új sportszakmai struktúra irányítását, ám ennek a valószínűsége nem igazán nagy.

Már csak azért sem várható Segura távozása, mert az általános menedzseri posztot betöltő sportvezető már többször is tárgyalt Ramón Planessel, a Getafe jelenlegi sportigazgatójával, és a ‘Marca’ szerint a felek nagyjából már mindenben meg is állapodtak a közös jövőt illetően. Amennyiben megfelelnek a valóságnak az értesülések, úgy Planes Segura jobbkeze lesz, és mint általános menedzseri helyettes fog dolgozni a katalán egyesületen belül.

Ami Planest illeti, számos helyen megfordult már a pályafutása során, 2009 és 2012 között például az Espanyol sportigazgatója volt, ahol eléggé sikeresen dolgozott Mauricio Pochettino vezetőedzővel. Az argentint egyébként egy ideig Angliába is követte Planes, és a 2014-15-ös szezonban a Tottenham Hotspur technikai stábjának a tagja volt. Jelenleg a Getafe sikereiért dolgozik, és vélhetően egész jól, mert a Barcelona hívó szaván túl a Sevilla is ajánlatot tett neki, amit már vissza is utasított, illetve a Real Madridnál is felmerült a neve, ha Pochettino lett volna végül a madridiak vezetőedzője. Utóbbira jelen pillanatban már csekély esély mutatkozik, ezért lehet erről múlt időben írni.

Amennyiben minden a tervek szerint halad, és a két fél véglegesen egymás kezébe csap, úgy Planes csak azok után áll munkába majd Barcelonában, hogy Robert Fernández jelenlegi sportigazgató szerződése június 30-án lejár.