Amor nem zárja ki Thiago szerződtetését

Nincs konfliktus a klub és a játékos között | Nem tud a menesztéséről

Az FC Barcelona intézményi kapcsolataiért felelős vezetője, Guillermo Amor, aki többek között a Masia képzéséért is felel, a ‘RAC1’ rádiócsatornának nyilatkozva beszélt a jelenleg az FC Bayern München keretéhez tartozó Thiago Alcántara lehetséges szerződtetéséről, és elárulta, hogy nincs semmiféle nézeteltérés a felek között a spanyol játékos korábbi távozása kapcsán. 

„Thiago azért távozott, mert eladták, pénzt hagyott a klub kasszájában, és amennyiben a Barça most leigazolja, ez semmiféleképpen nem okoz majd problémát. Az ő esete nem ugyanaz, mint amikor egy 16 éves játékos a pénz miatt távozik” – így Amor, aki azokra a katalán lapértesülésekre reagált, melyek szerint az egyesület fontolgatja a saját nevelésű labdarúgójának a leigazolását. Ezt továbbá megerősíti az a híresztelés, hogy német lapértesülések alapján a Bayern München kész eladni Thiagót egy jó ajánlat esetén, mert néhány poszton újra akarja építeni a keretét. Mi több, a ‘Kicker’ úgy értesült, hogy Lucas Digne-t kiszemelte a Bayern, melytől a nyáron várhatóan távozik Juan Bernat, így Alaba mögé kell egy tartalék balbekk.

Eddig azért lehetett igen negatívan megítélni Thiago esetleges hazatérésének az esélyeit, mert a katalán lapok információja szerint egyrészt az általános menedzser Pep Segura úgy véli, hogy aki saját nevelésként távozik, az csak ingyen térhet vissza, másrészt Segura nem hisz vakon a rövid passzos játékstílusban, így nem feltétlenül olyan játékosok a prioritásai, mint Thiago Alcántara. Amor szavai viszont árnyalják a képet, noha a klubhoz közeli források alapján továbbra sem Thiago a klub első számú célpontja az idei nyárra.

Amor pozíciója egyébként a spanyol média szerint erőteljesen kérdőjeles, ám az érintett erről nem tud semmit sem: „Nekem senki nem mondott még semmit sem”  – zárta nyilatkozatát az 50 éves sportvezető.