Hivatalos: a Barça visszavásárolta Marlont

Egy év francia kölcsönjáték után | Valverde nem számol vele, távozni fog

A francia OGC Nice egyesülete a csütörtöki nap folyamán hivatalossá tette, hogy a 2017 nyarán a Barçától kölcsönvett brazil hátvéd, Marlon nem folytatja Franciaországban, hanem visszatér Katalóniába. A dél-amerikai bekkel azonban egybehangzó spanyol lapértesülések szerint továbbra sem számol Ernesto Valverde vezetőedző, így vélhetően a klub azért vásárolta vissza, hogy pénzt csináljon belőle, amire szüksége is van a nyári átigazolások előtt. 

Amint arról korábban már beszámoltunk, Marlon iránt élénken érdeklődik az angol West Ham együttese, mely nagyjából 15-20 millió euró körüli összeget is hajlandó lenne áldozni a dél-amerikai hátvéd játékjogának a megszerzésére. Ezt az értesülést maga az OGC Nice klubelnöke is megerősítette az elmúlt hetekben, ez pedig eléggé hiteles forrás, hiszen Marlon a nizzai klubban játszott a mögöttünk hagyott idényben.

A francia egyesület pedig a fentiek szellemében csütörtökön hivatalosan közölte is, hogy Marlon visszatér Barcelonába. A bekk, aki az elmúlt idényben 23 francia bajnoki mérkőzésen lépett pályára, vélhetően csak átmenetileg tér vissza Barcelonába, hogy a katalán egyesület aztán pénzt csinálhasson belőle. Amint az ismeretes, a katalán egyesület óriási bértömeggel küszködik, ráadásul a stadionrekonstrukciós programba is belekezdett, ám az első keretet folyamatosan meg kell erősíteni, ezek a kiadások pedig arra kötelezik, hogy bevételt generáljon a játékospiacon is. Ennek a tervnek a része lehet Marlon is, akivel spanyol lapértesülések szerint továbbra sem számol Ernesto Valverde vezetőedző.

Marlont még 2017 nyarán adta kölcsön a Barcelona két szezonra, vagyis 2019 nyaráig a nizzai egyesületnek, ám a financiális problémák miatt változott a katalán egyesület álláspontja, és az elnökség végül a labdarúgó visszahívása mellett döntött.