Arthur: közel az egyezség, már a nyáron érkezhet

Július 1. után realizálhatják a transzfert | Több pénzt nem kap a Gremio, de egyben kapja meg az összeget

A katalán ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilap értesülései szerint a Barcelona és a Gremio közel állnak a megegyezéshez azzal kapcsolatosan, hogy Arthur Melo már a nyáron Katalóniába költözzön. Amint az ismeretes, Arthur játékjogának a megvételére opciós joga van a Barçának, amivel a középpályás 2019 januárjában igazolhatna Katalóniába, ám Carles Aleñá sérülése keresztülhúzta a klub számításait, a poszt pedig egyébként is azonnali erősítésre szorul. 

Amint arról korábban már beszámoltunk, a brazil és a katalán klub még márciusban hozták nyilvánosságra, hogy a Barcelona 30+9 millió euró fejében a nyáron érvényesítheti majd az opciós jogát Arthur Melóra. Amennyiben ezt megteszi a Barça az eredeti megállapodás szerint, úgy a brazil játékos 2019 januárjában csatlakozhatott volna az első kerethez. A Barcelonának azonban idő közben sürgős lett a középpályás érkezése több okból kifolyólag is.

Egyrészt a saját nevelésű Carles Aleña, aki a nyártól hivatalosan is az első csapathoz fog tartozni, hónapokra kidőlt, és vélhetően csak az ősszel térhet majd vissza a pályára. Másrészt az első keret amúgy sem dúskál minőségi középpályásokban, hiszen Denis Suárez nem váltotta meg a világot, André Gomes távozni fog, Andrés Iniesta pedig 22 év után távozott a klubtól. Ennek következtében a klub ráeszmélhetett, hogy a középpálya így vékony lesz, vagyis előrébb kell hozni Arthur érkezését.

Eleinte a Gremio hallani sem akart a módosításról, és a brazil klub határozottan kijelentette, hogy szó sem lehet Arthur idő előtti távozásáról. Hogy ez tárgyalási taktika volt csak vagy ekkorát fordult volna a világ, azt nem tudni, mindenesetre a legfrissebb sajtóértesülések szerint némi kompenzáció fejében hajlandóak már a nyáron is lemondani Arthurról. Ez a kompenzáció azonban nem több pénzt takarna, hanem azt, hogy a 30 + 9 millió eurós összeg nagy részét azonnal kifizetné a Barcelona. Az eredeti egyezség szerint ugyanis a katalán klubnak csak bizonyos részletekben kellett volna kifizetni a teljes összeget.

Ha igazak is az értesülések, a hivatalos bejelentésre még akkor is várni kell, mert a Barcelona – csakúgy, mint a francia Lenglet esetében – az átigazolást már az új gazdasági évhez akarja elkönyvelni, vagyis formát csak július 1. után öltene a megállapodás.