Yerry Mina lesz az Arthur-transzfer áldozata?

Elfogy az EU-n kívüli játékosoknak a hely | Valverde egyébként sem bízik benne

Könnyen lehetséges, hogy Arthur Melo mégsem a télen, hanem már a nyáron a Barçába igazol, sőt, az átigazolást már hétfőn be is jelentheti majd a katalán klub a legfrissebb katalán lapértesülések szerint. Ennek a döntésnek minden bizonnyal a kolumbiai Yerry Mina lesz az áldozata, akiben egyrészt nem bízik Ernesto Valverde vezetőedző, másrészt Melo érkezésével már négy EU-n kívüli állampolgár lenne az első csapat keretében a megengedett három helyett. 

Amint az ismeretes, Coutinho és Mina téli érkezésével már elfogytak az EU-n kívüli állampolgároknak a helyek az első keretben, ha pedig még érkezik Arthur is, akkor ez a létszám négy főre emelkedik. Nyilvánvalóan ezt sem az említett játékosok nem akarják, sem a klub, amelyik állja a fizetésüket, mégsem tudja őket adott esetben a szabály miatt bevetni.

A fenti ok miatt, valamint azért is, mert Ernesto Valverde egyébként sem bízik benne, Yerry Mina nyári távozása valószínűsíthető az Arthur-fejlemények tükrében. A kolumbiai a télen érkezett a Barçához, ám a tréner nem merte őt bevetni, amikor szüksége lett volna rá. Amikor pedig megkapta a bizalmat, akkor vagy átlagos teljesítménnyel rukkolt elő, vagy pedig komolyan a felszínre jöttek a hiányosságai. A Levante elleni mérkőzés például (4-5) ilyen volt, bár azt illik hozzátenni, hogy azon a találkozón az egész csapat csődöt mondott, ilyenkor természetesen nem szabad egy-egy játékost kiragadni.

Az elmúlt félév alapján döntött tehát a szakmai vezetés arról, hogy Clement Lenglet érkezzen a Sevillából, akinek a kivásárlási árát az egyesület a hírek szerint július első napjaiban ki fogja fizetni. Ha pedig a francia Katalóniába jön, akkor már csak egy hely marad a keretben a középső hátvédeknek, a belga Thomas Vermaelen pedig jelen pillanatban még úgy is jobb helyzetben van, hogy a sérülékenysége óriási negatívum.

Mindezek ellenére Yerry Mina nem fogja megkönnyíteni a klub dolgát a ‘Marca’ szerint. Noha természetesen a dél-amerikai is a pályán akar lenni, hiszen a kispadozás miatt elveszítette például a helyét a kolumbiai nemzeti csapatban is, ahol nem is kezdett az oroszországi világbajnokság első játéknapján sem, ám a magas fizetését nem mindegyik érdeklődő tudja majd állni. A hátvéd pedig nagy mértékben nem akar lemondani erről a fizetéséről, mert úgy véli, hogy a télen ő is sok áldozatot hozott a klubért, vagyis akármelyik klub nem jöhet szóba nála.

A téli átigazolási időszakban egyébként a Borussia Dortmund is vitte volna, ám a dél-amerikai bekk végül a Barça mellett döntött. Kérdéses, hogy a BVB-nál még mindig képben van-e a labdarúgó.