Nagy siker a Gijón otthonában: 2-3

Pimienta együttese a másodosztály harmadik helyezettje ellen nyert idegenben | Aleñá betalált

Fordulatos és a semleges szurkolók számára szórakoztató mérkőzésen nyert a Barcelona B együttese a Sporting Gijón otthonában 3-2-re, és noha még így is nagyon nehéz a helyzete a bennmaradásért vívott küzdelemben, ez a három pont elengedhetetlen volt a remények életben tartására. A katalánok góljait Aleñá, Cardona és Nahuel szerezték. 

Roppant nehéz feladat előtt álltak a fiatalok a Liga 39. fordulójában, hiszen egyre kevesebb forduló van hátra, a B együttes viszont még mindig a kiesőzónában találja magát. Mi több, a mostani ellenfél az a Gijón volt, mely a feljutásra pályázik, és jelenleg a tabella harmadik helyét foglalja el. Egészen más célja vannak tehát mostanság a két csapatnak.

A hivatalos oldal beszámolója szerint a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, ám a vezetést mégis a Barça szerezte meg Aleñá révén. 0-1, Cucurella okosan beadta a játékszert a bal oldalról a második vonalba, ott érkezett Aleñá, aki nagyjából 11 méterről a kapuba lőtt. A Gijón azonban megmutatta, miért is van ott a tabellán, ahol, és Rubén García óriási gólt ragasztott a bal felsőbe. 1-1, nem támadták meg kellően a vendégek a hazai támadót, aki 20-25 méterről szépségdíjas találatot szerzett.

Pimienta edző fiataljai azonban nem adták fel, és mentális erejükről adtak tanúbizonyságot, amikor még a félidő vége előtt ismét megszerezték a vezetést. 1-2, Marc Cardonának már csak közelről kellett a kapuba továbbítania a labdát. Ez a mentális erő annak tudatában is kiemelendő, hogy a fiatalok idén nem lubickolnak a sikerekben, ráadásul Garcia Pimienta vezetésével eddig csak két szerény egygólos vereségre futotta, és ez még akkor sem pozitív, ha maga a játék képe javuló volt az előző hetekhez képest.

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első játékrész, vagyis nem a jobban kezdő csapat szerzett gólt, ezúttal pedig a Barça volt a szenvedő fél. 2-2, egyenlítettek a hazaiak Santos révén, Ortolá a labdakihozatal során eladta a játékszert, a hazai csatár pedig tette, amit kell: előbb elküldte a védőket egy csellel, majd kilőtte a hosszú sarkot. Mindkét  csapatnak nagy volt a tét, ez látszott is a feszültségen, a hazaiak edzőjét például elküldte a kispadtól a játékvezető, miután egy vendég bedobást – és egy potenciális ellentámadást – akadályozott meg azzal, hogy megfogta Palenciát, nem engedve elvégezni gyorsan a bedobást.

Nem sokkal később azonban a B csapat megszerezte a mindent eldöntő gólt. 2-3, Nahuel kicselezte a védőjét, majd kegyetlenül nagy gólt lőtt 16 méterről a hosszú felsőbe. A hosszabbításban Galarretát kiállította a játékvezető második sárga kártyával, ám az eredmény már nem változott, és a B együttes nagyon fontos három pontot szerzett. Ugyan még mindig nincs a saját kezében a sorsa, és még mindig a kiesőzónában, a már kiesést jelentő 19. helyen találja magát Pimienta csapata,  a következő három helyezett négy ponton belül található, és ez még úgy is reményre adhat okot, hogy az említett csapatok vasárnap játsszák le a 39. fordulóbeli találkozójukat.

Összefoglaló: 

Gijón – Barcelona B: 2-3 ( 1-2 )
Gijón, El Molinón

25.443 néző
Vezette: Prieto Iglesias

Sporting Gijón: Mariño, Calavera (Lora, 84′), Guitián, Barba, Canella, Alex, Sergio, Carmona, Rubén García, Jony (Nano Mesa, 70′), Santos (Pablo Pérez, 84′).

Barça B: Ortolá, Cucurella, R. Tarín, Rivera, Nahuel, Aleñá, Marc Cardona (Jorge, 89′), Palencia, R. de Galarreta, C. Pérez (Sarsanedas, 78′), David Costas.

Gólok: 0-1 Aleñá (11′); 1-1 Rubén García (28′); 1-2 Marc Cardona (36′): 2-2 Santos (61′); 2-3 Nahuel (81′).