Ki lesz a sportigazgató a nyártól?

Nincs egyetértés a klub vezetőségén belül | Jordi Cruyff is képben

A katalán ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilap értesülései szerint még korántsem dőlt el, hogy ki fogja betölteni a nyártól a sportigazgató posztját a klubon belül, miután Robert Fernández jövője erősen kérdőjeles. Amennyiben igazak a hírek, úgy a nyáron szabaddá váló Jordi Cruyff is esélyes a posztra, ugyanakkor Pep Segura általános menedzser munkájáról is jó véleménnyel van a klubvezetés. 

Az elmúlt évek igazoláspolitikájának sikertelensége nem kerülte el a Barcelona vezetőinek a figyelmét sem, akik nem véletlenül nem ajánlottak még új szerződést Robert Fernández sportigazgatónak. Fernández, aki 2015 nyarán foglalta el a posztot, kontraktusa idén nyáron jár le, és a klubon belül nincs egyetértés arról, hogy mi legyen a sorsa.

Az elnökség egy része még továbbra is bízik Fernándezben, noha az elmúlt évek igazolásai közül nagyon kevesen tudtak csak bekerülni a kezdőcsapatba, és ténylegesen segíteni az együttesnek a komoly trófeák megszerzésében. Ezt a problémát a múlt héten taglaltuk is részletesebben. Ami azonban még ennél is biztosabb, az Pep Segura általános menedzser pozíciója, aki a jelenlegi struktúrában Robert Fernández felettesének számít. Az egyesület vezetői szerint Segura értékes intézményi kapcsolatokat alakított ki a beiktatása óta, valamint a klubhoz közeli források szerint a vezetők egy hiteles szakembernek tartják őt.

A kritikák ellenére tehát nem lehet kizárni Fernández és Segura folytatását sem, és ez igaz még úgy is, ha a Barcelona azért elkezdett már az alternatívákon gondolkozni. Az egyesületen belül a legjobb megítélése a Roma sportigazgatójának, Monchinak van, ám ő egészen biztosan nem hagyja ott a római projektjét mindössze egy év után. Ez a vonat egyelőre elment, ahogy azt a korábbi játékosmenedzser Minguellától megtudhattuk a múlt héten.

További esélyes, akit komolyan mérlegel a klub a posztra, az a Jordi Cruyff, aki jelenleg a Maccabi Tel Aviv sportigazgatója, ám már korábban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, és új kihívások után néz. Katalán források szerint a klub már fel is ajánlotta neki a B csapat kispadját a következő idénytől, ám kérdéses, hogy Jordi melyik feladatot preferálná: a sportigazgatói vagy a vezetőedzői szerepkört.

Az egyesületen belül tehát még nincs döntés a sportigazgató személyéről, de az biztosnak tűnik, hogy mérlegeli a lehetőségeit a vezetőség, hiszen az elmúlt évek átigazoláspolitikája nem volt éppen optimális.