Sundowns – Barça meccs Dél-Afrikában

Május 16-án, azaz egy hét múlva lesz a találkozó | Nelson Mandela centenáriumi év

Az FC Barcelona egyesülete bejelentette, hogy egy barátságos mérkőzésen lép pályára Dél-Afrikában a jövő héten az aktuális dél-afrikai bajnok Mamelodi Sundowns ellen. A találkozót Nelson Mandela emlékére szervezték meg, aki az idei esztendőben töltené be a 100. életévét. 

Az összecsapásra május 16-án, vagyis jövő héten szerdán kerül majd sor Johannesburgban, az FNB stadionban. A találkozó helyszínére már május 15-én elutazik az együttes, maga a mérkőzés pedig délután 18 óra 15 perckor veszi majd kezdetét közép-európai idő szerint.

A meccs a Nelson Mandela centenáriumi év programjai közé illeszkedik, mellyel a szervezők a korábbi politikai vezetőre emlékeznek. Amint az köztudott, Mandela 2013 decemberében halt meg, és idén lenne 100 esztendős. Az egyesület a honlapján hangsúlyozza, hogy mindig is azonosult Mandela szellemiségével, melynek egyik jele az volt, amikor Mandela halála után a csapat fekete karszalagot viselt a Cartagena ellen.

Ez lesz a második alkalom a klubtörténelemben, hogy a Barça a dél-afrikai országban lép pályára. Első ízben erre 2007-ben került sor, az ellenfél akkor szintén a Mamelodi Sundowns volt, a találkozót pedig végül a katalánok nyerték meg 2-1 arányban Santi Ezquerro és Marc Crosas góljaival.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.