Víctor Font bejelentette: indul az elnöki székért

Legyen az 2021-ben vagy akár korábban is | A sportszakmai részt átadná a legendás saját neveléseknek

Ugyan a 2021-es választásokig még van három esztendő, Víctor Font barcelonai vállalkozó bejelentette, hogy indul majd az elnöki székért a következő elnökválasztás alkalmával. A programja főként négy pontra épül, és a leglényegesebb eleme az, hogy felkészítse a klubot arra a napra, amikor a világklasszis saját nevelésű játékosai már kiöregszenek az első keretből. Font az újjáépítésben nagy szerepet szánna a legendás saját neveléseknek, akik játékosként a történelem legjobb Barçájában fociztak. 

Font, aki a 2010-es választáson Marc Inglával együtt indult az elnökválasztáson, 2015-ben pedig nem kandidált a posztra, hivatalosan is bejelentette, hogy le kívánja váltani Josep María Bartomeut, a katalán egyesület jelenlegi első emberét „a következő elnökválasztáson”. A barcelonai vállalkozó azért fogalmazott így, mert időről időre felmerülnek azok a pletykák, melyek szerint hiába szól 2021-ig a jelenlegi elnökség mandátuma, előrehozott választásokat írhatnak ki különböző okok miatt.

A 46 esztendős Font egyébként a Delta Partners alapítója és általános igazgatója, mely egy tanácsadó vállalat a pénzügyi és telekommunikációs befektetések területén. A programja négy elemre épül: Nyerünk, Versenyzünk, Döntünk és Egyediek Vagyunk. A koncepció fő gondolatmenete az, hogy hamarosan visszavonulnak majd azok a labdarúgók, akik lassan egy évtizede hozzák a trófeát a Barcelona számára, erre a korszakra pedig fel kell készülnie az egyesületnek.

Ez egy olyan projekt, mely lehetővé teszi, hogy elképzeljük a Barçát 2030-ban, amikor Messi és a történelem legjobb generációja már nem lesz a pályán. Ahhoz, hogy ebben az időszakban is az élmezőnyben maradjunk majd, meg kell újítani az együttest, és fel kell készíteni a megfelelő sportszakmai, gazdasági és szociális alapokra helyezve.

Font ezt úgy képzeli el, hogy a megannyi trófeát nyerő legendás játékosok átveszik majd a szakmai irányítást a klubon belül a korosztályos csapatoktól az első csapat sportszakmai vezetéséig bezárólag, így a tudásukból profitálhat majd a Barcelona. Ezen felül a vállalkozó szerint fontos még a döntéshozatali folyamatok újragondolása, valamint új bevételi források feltérképezése, hogy a klub továbbra is a pártoló tagok kezében maradhasson, amit egyébként kulcsfontosságúnak tart az elnökaspiráns.