Európa más kávéház?

Barça - Juve | Az elsõ komoly erőpróba | Kevés csere lehet a kezdőben

Kedden este megmutathatja a Barcelona egy európai top csapattal szemben is, hogy hol is tart valójában – függetlenül attól, hogy a bajnokságban eddig hibátlan a mérlege. Jön a Juve, Európa egyik legjobb csapata, mely tavasszal gólt sem kapott ellene 180 perc alatt, és amelyik BL-döntõt játszott. Aránylag a tét is nagy, a csapat pedig nagyot léphet elõre az önbizalom terén, ha sikerrel veszi ezt az akadályt.

A Barcelona számára emellett azonban azért is nagyon fontos lenne gyõzni, mert a csoportból való továbbjutás és fõként az elsõ hely megszerzése szempontjából ez kötelezõ lenne. A Juve jelen pillanatban minimum azt a kalibert tudja, amit a Barcelona, és ugyan a tavalyi példa azt mutatja, hogy nem feltétlenül éri meg megnyerni a csoportot a BL-ben, azért az alapvetõ cél mégiscsak ez. A Juvéval szemben pedig ez különösen nehéz lenne, ha az egymás elleni hazai meccset nem sikerül behúzni.

Az olasz csapatban ugyan már nincs ott Daniel Alves, de a keret továbbra is rendkívül erõs, köztük jó néhány kiváló játékossal, és hasonló egységességgel, mint tavaly. Ami ezen a napon elõnyt jelenthet a Barcelonának, hogy a Juvéban bõven vannak hiányzók eltiltás és sérülés miatt: Chiellini, Höwedes, Khedira, Marchisio, Mandzukic és Cuadrado nem lesznek a pályán, sõt el sem utaztak a csapattal Barcelonába. Oda kell azonban figyelni nagyon Dybalára, Douglas Costára, aki a Bayernbõl érkezett, a középpályán pedig Pjanicra és Matuidire. Statisztikusok számára a meccs kérdése, hogy Lionel Messi vajon be tudja-e venni végre Buffon kapuját vagy sem – mert ez eddig nem sikerült.

Ami a Barcelonát illeti, jó esély van rá, hogy pontosan ugyanaz lesz a kezdõcsapat, mint a hétvégén, még akkor is, ha nem kizárható néhány változtatás, köztük Dembélé kezdõbe jelölése sem. Ernesto Valverdével a jelek szerint ismét nagyobb szerepe lesz a csapatjátéknak, az egységnek, és ez a Juve ellen igazán fontos lehet, egyben ez is vizsgázik egy komoly klubbal szemben.

FC Barcelona – Juventus FC:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti:
Damir Skomina (szlovén)
TV: Paulaner Sörház | M4 Sport

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Luis Suárez, Deulofeu.

Juventus: Buffon; De Sciglio, Barzagli, Benatia, Alex Sandro; Matuidi, Pjanic, Sturaro; Dybala, Douglas Costa és Higuaín.