Négy fiatal utazik Murciába

Indul a Király Kupa | A legjobb 32 között | Felforgatott kezdõcsapat

Az FC Barcelona együttese kedden este a harmadosztályú Real Murcia otthonába látogat a Király Kupa legjobb 32 csapata között. Az odavágóra számos kulcsjátékosának pihenõt adott Ernesto Valverde vezetõedzõ, így a B csapatból a kapus Ortolá valamint Aleñá, Cucurella és Jose Arnaiz is utazhatnak a nagyokkal a Spanyolország délkeleti részén fekvõ városba.

„Sokkal inkább érdekel az, hogyan is teljesít Aleñá, Jose Arnaiz vagy éppen Ortolá, mintsem hogy más csapatok játékosai éppen milyen formában futballoznak, és hogy hova fognak igazolni esetleg… Figyelemmel követem õket, és folyamatos kapcsolatban állok a Masía szakmai stábjával” – így Valverde szakvezetõ arra a kérdésre, hogy a Barcelona a télen is megpróbálja-e leigazolni a Liverpool brazil játékosát, Coutinhót.

A B keret fent megnezevett négy játékosát viszi tehát magával a spanyol tréner Murciába, ahol elmondása szerint „az év legnehezebb meccse vár majd a csapatára”, hiszen a Barçának kötelezõ a siker, a Murciának pedig ez az összecsapás a nagybetûs lehetõség. Ennek ellenére a tréner bízik a keret mélységében, hiszen egyrészt ter Stegen, Busquets, Umtiti, Iniesta, Suárez és Messi pihentetés céljából el sem utaznak a találkozó helyszínére, míg Paulinho a klub engedélyével Kínába utazott, így a brazil sincs ott a harmadosztályú gárda elleni keretben. Másrészt pedig a tréner megerõsítette a meccset felvezetõ sajtótájékoztatóján, hogy ennek következtében alaposan felforgatott kezdõcsapatot fog a pályára küldeni.

Jóllehet a B keretbõl felhívott négy labdarúgó még így sem feltétlen lesz ott a pályán a kezdõ sípszótól fogva, nagy esély mutatkozik arra, hogy az esélyt megkapják majd Valverdétõl. Aleñá az Egyesült Államokbeli túrán is ott volt, meggyõzõ teljesítményt nyújtott Európa nagyjai ellen, Cucurella az alapozást az elsõ csapattal kezdte, de a túrára már nem vitte magával Valverde, míg a támadó posztokon bevethetõ Arnaiz az idei átigazolási idõszak utolsó napjaiban érkezett csak a klubhoz a Valladolidtól, ám azóta meggyõzte a szakmai stábot. Valverde szerint „noha még hosszú út áll elõtte, egy gyors és sokoldalú játékosról van szó, aki egy az egyben nagyon erõs”. Arnaiz egyébként egy éve kapta meg csupán az elsõ profi szerzõdését, most pedig már a Barça elsõ keretének a tagja.

A kedd esti ellenfélre visszatérve, a Murcia a harmadosztály négyes számú csoportjában az ötödik helyen találja magát, és a legutóbbi négy mérkõzésébõl csupán egyet nyert meg, 2-2 alkalommal csak döntetlenre valamint vereségre futotta az erejébõl.

Ahogy azonban Valverde is figyelmeztetett: extra erõket lesznek képesek mozgosítani, mert a Murcia labdarúgóinak a Barça elleni mérkõzés a pályafutásuk csúcsa lesz.

Real Murcia – FC Barcelona
Murcia, Nueva Condomina
21:30
Vezeti:
Munuera Montero

Murcia: Santomé – Pedro Orfila, Ortix, Mateos, Forniés – Armando, D. Sánchez, Santi Jara – Jordan, Llorente – Chamorro.

FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Piqué, Mascherano (Vermaelen), Digne – Rakitic, Sergi Roberto, André Gomes – Deulofeu, Alcácer, Denis Suárez.