Vegyes csapattal a Katalán Szuperkupán

Valverde keretet hirdetett | A kulcsjátékosok pihennek | Közös edzés a fiatalokkal

Az FC Barcelona együttese szerda este 18 óra 45 perckor az Espanyol ellen lép pályára a Katalán Szuperkupa döntőjében Lleida városában, melyre Ernesto Valverde egy vegyes csapattal fog kiállni. A tréner döntése értelmében a kulcsemberek és idén jelentősebb szerephez jutó játékosok pihennek, míg az első keret maradék tagjai a B csapatból felhozott fiatalokkal kiegészülve készülhetnek a találkozóra. 

Lleida nagyjából 160 kilométerre fekszik Barcelonától, és idén a nagyjából 140 ezer lakosú katalóniai város rendezi a Katalán Szuperkupa döntőjét, melyre az együttes a viszonylag csekélynek mondható távolság miatt csak a szerdai napon utazik majd el. A keretben azonban nincsenek ott a kulcsemberek és az idén meghatározó szereppel bíró labdarúgók, így a helyüket az első keretben eddig kevesebb bizonyítási lehetőséget kapó játékosok valamint a B keret fiataljai veszik át.

A kedd délelőtti tréning arra szolgált, hogy a vegyes csapat összecsiszolódjon, és az első keret nyolc játékosa, akik utaznak Lleidába, valamint a B keret fiataljai jobban érezzék egymást. A foglalkozást Ernesto Valverde tartotta, de jelen volt a fiatalok trénere, Gerard López is.

Az Espanyol elleni keret: Cillessen, A. Ortolá, Denis Suárez, O. Dembélé, Paco Alcácer, Digne, André Gomes, Aleix Vidal, Yerry Mina, Aleñá, Palencia, J.Cuenca, David Costas , Miranda, M. Hongla, M. McGuane, Rivera, C. Pérez, Abel Ruiz, Ballou.