Hivatalos: Ramón Planes Barcelonában folytatja

A Getafe csapatától érkezik | A sportszakmai vezetés munkáját segíti majd

A katalán egyesület nemrég közölte, hogy Ramón Planes a jövőben a sportszakmai vezetés tagja lesz, és segíti majd a sportigazgató Eric Abidal, valamint az általános menedzser Pep Segura munkáját. Az elmúlt idényben a Getafe csapatánál dolgozó szakember elsődleges feladata várhatóan a spanyol játékospiac feltérképezése és monitorozása lesz. 

Amint arról az Eurobarça szerda kora délután beszámolt, Ramón Planes neve komolyan felvetődött Barcelonában, és ez az értesülés most valósággá vált, miután a klub hivatalosan is bejelentette az 50 éves sportvezető érkezését. A Getafe klubjától érkező szakember korábban dolgozott a városi rivális Espanyol vagy éppen az angol Tottenham Hotspur csapatánál is. Az Espanyolt egyébként öt éven keresztül erősítette: először 2007 és 2009 között a sportszakmai vezetés tagja volt, majd 2009-től a terület fő felelőse lett, vagyis már sportigazgatói minőségben dolgozott.

Amint az ismeretes, a Barcelonában jelenleg Pep Segura általános menedzser felel a profi futballért, alá tartozik majd Eric Abidal sportigazgató, valamint Ramón Planes is, bár ezt nehéz kibogozni az elmúlt évek fluktuációja és számos változtatása után. Amennyiben a spanyol lapok nem tévednek, úgy a klubvezetés Abidalnak inkább a csapat és az elnökség közötti összekötő kapocs szerepét szánja, míg Planes főként a spanyol és a nemzetközi játékospiac feltérképezésével fog foglalkozni.