Messi: „Meg tudjuk nyerni a Vb-t”

Bízik a barcelonai formájában | Egységesebb válogatottat lát

Egy hét múlva pályára lép a világbajnokságon az argentin válogatott, melyet Leo Messi vezet, ezért különös figyelem övezi majd az együttes produkcióját a dél-afrikai tornán barcelonai szempontból is. Messi készül, saját bevallása szerint jó formában van, és látja az erõt a válogatottban is. Nem tagadja, hogy világbajnok szeretne lenni Dél-Afrikában, annál is inkább, mert ez már régi álma. Interjú a Barcelona és az argentin válogatott vezéregyéniségével.

Hogyan készülsz a második világbajnokságodra?

Tele vagyok vágyakkal, álmokkal, sokat várok tõle, és természetesen abban bízom, hogy a válogatott eléri majd a maga elé kitûzött célt. Érettnek, erõsebbnek, nagyobbnak érzem magam, teljes mértékben bízom a társaimban. A hangulat egészen kiváló közöttünk, összeálltunk.

Szeretné, ha ez lenne az Ön vébéje?

Nem arra gondolok, hogy az enyém legyen, hanem arra, hogy Argentínáé. Egy jó barcelonai idény után nagyon szép lenne, ha meg tudnám koronázni az idényt egy olyan címmel, amire már jó ideje vágyik a válogatottam.

Érzi azt a nyomást, ami mindenkor kijár az Argentin válogatott vezéregyéniségének?

Nem igazán. Hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy úgy játsszak, nyomás van rajtam. A Barcelonában állandóan nyomás van rajtunk, hogy nyerjünk, hogy érjünk el minél több nagy eredményt. Én élvezem, amit csinálok, és nagyon jól érzem magam így, hogy képviselhetem a válogatottat egy világbajnokságon. Nyugodt vagyok, ugyanakkor várom is, hogy kezdõdjön a torna. De ahogy mondtam, ez nem csak nekem, minden csapattársamnak is ugyanolyan fontos. Csodálatos játékosaink vannak minden posztra, és ki kell használnunk a keretben rejlõ képességeket.

Elõfordulhat, hogy a válogatott eljut a döntõig?

Szerintem ha posztról posztra végignézzük a csapatunkat, akkor nehezen elképzelhetõ, hogy legyen nálunk jobb együttes. A Pretoriában eltöltött idõ segített abban, hogy fejlõdjünk számos dologban, hogy erõsebbé váljunk, mint csapat. Szerintem nagyon jó állapotban vagyunk, és jó úton járunk. Egészséges versenyhelyzet van a játékosok között, ami segít, hogy még inkább egységessé váljunk, és mindenki a legjobbat hozza ki magából.

Pályafutása legjobb idõszakában következik ez a Vb?

Jó formában érkezem. Ebben az évben jól sikerültek a dolgok számomra a Barcelonánál, és most a válogatottnál is érzem a csapattársaim támogatását. Mindannyian érezzük, hogy eddig hiányzott a csapatunkból egy kicsit több egység, nagyobb összetartás, az idõ, hogy jobban megismerjük egymást.

Milyennek találja Argentínát?

Arra készülünk, hogy világbajnokok legyünk, legalábbis meg fogjuk próbálni. Errõl beszélünk egymás között is, és valóban egy megvalósult álom lenne.

Komolyan arra gondol, hogy világbajnokok lehetnek?

Számomra mindig a nyerés a cél, sikerüljön az bárhogyan is. El tudom képzelni, hogy eljutunk a döntõig, és meg is tudjuk nyerni azt. Arra nem is gondolok, hogy hogyan jutottunk el eddig, de biztos vagyok benne, hogy gyõzni fogunk.

Ez egyfajta egyéni célkitûzés is?

Mindenképpen régi álmom, hogy Argentínával sikerüljön megnyernem a vb-t. Ez most az egyetlen célom. Majd szeretném megismételni azt, amit már korábban sikerült a Barcelonával.

Milyen egy szobában lenni Verónnal? Azt mondta, hogy Ön horkol éjszakánként.

Hahaha… Nem tudom, mert nem hallom, de elõfordulhat. Viszont jó vele együtt lenni, jó, hogy egy tapasztalt, sokat látott játékossal lehetek egy szobában. Nagyon szeretem, ahogy játszik, és minden erõnkkel azon vagyunk, hogy ezt át tudjuk adni a csapatnak.

Mit álmodott a világbajnoki bemutatkozásra?

A lehetõ legjobban képzeltem el, gólt szerezve legyõzzük Nigériát.

Belegondolt már abba, hogy most elõször viseli majd világbajnokságon Maradona 10-es mezét?

Erre nem nagyon gondoltam. Nyugodtan készülök, jó formában vagyok, jól sikerülnek a dolgok a Barcelonában, és most még több értékes dolgot elérhetek, ahhoz képest, amit már eddig elértem. Úgyhogy bízok benne, hogy abban a formában folytatom majd most, mint ahogy abbahagytam Barcelonában.