Piqué: „Amit a sajtó ír, azt gondolják az emberek”

Guardioláról, Shakiráról és az újabb sikeres esztendõrõl | Interjú

Gerard Piqué elõtt immáron csak két barátságos válogatott mérkõzés áll, s a spanyol védõ ezek után megkezdheti majd a jól megérdemelt nyaralását. Piqué a ‘Publicó’ címû lapnak adott interjújában a magunk mögött hagyott szezonról beszél, s kifejti a véleményét a Barça újabb felejthetetlen idényérõl, a sikerekrõl, Abidal és Puyol személyiségérõl, továbbá téma volt  a Shakirával való kapcsolata és Pep Guardiola is.

Nincs harag a Madrid játékosaival

„A Clásicók következtében elhangzott sok mendemonda után most már sokkal nyugodtabbak vagyunk. A Madrid és a Barça játékosai jól kijönnek egymással, ezt tanúsíthatom.”

„Madridban kialakult rólam egy kép, ami egyáltalán nem helytálló. Az emberek azt hiszik el, amit a sajtó ír, márpedig ha a sajtó olyan szavakat ad a számba, amiket én nem is mondtam el, akkor természetes, hogy fals kép fog kialakulni velem kapcsolatosan. Nagyon sok madridi ismerõsöm van, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolok, ráadásul hogyan minõsíthet egy ember egy olyasvalakit, akit nem is ismer?! Ez azonban egyáltalán nem aggaszt.”

Újabb fergeteges szezon, avagy a duplázásról

„Rengeteget dolgoztunk azért, hogy felemelhessük a Bajnokok Ligája trófeáját. Hogy végül miért mi nyertünk? Mert mi játszottuk a legjobb focit, s mert az öltözõben kiváló hangulat uralkodik, ami tökéletesen viszontlátható a pályán.”

 

 

„Csodálatos idény volt. Az az  érzés, hogy küzdhetsz azokért a serlegekért a szezon végén, amiért egész évben küzdöttél, szenzációs. Azért élsz, hogy boldog legyél. Amikor megnyertük a BL-t, annyi mosolygós és boldog arcot láttunk, ami felbecsülhetetlen élmény – még olyanok is örömittasak voltak, akiknek az éve komplikált volt, gondolok itt Puyolra és Abidalra. Utóbbi esetét nem kell ecsetelnem, Puyi pedig egész tavasszal sérüléssel küszködött, s végül a döntõben sem játszhatott, de mégis örült. Azért futballozunk, hogy ezeket átélhessük, mert pontosan  ezek azok a pillanatok, melyek örökre beégnek a memóriánkba. Talán az emberek azonnal nem is tudják ezeket  a dolgokat értékelni…”

Guardioláról, az esetleges távozásáról

„Pep brutális. Brutális az, amit véghezvisz. Tudja, hogyan motiváljon bennünket, tudja, hogyan kovácsoljon elõnyt a különbözõ szituációkból, s pontosan tudja értékelni azokat az idõket, melyeket átélünk. Ilyen rövid idõ alatt ennyi trófeát nyerni, ez eddig a Barcelona történelmében egyedi. Minden neki köszönhetõ, mi pedig mindig többet és többet akarunk, amit évente bizonyítunk.”

 

 

„Remélem, hogy a lehetõ leghosszabb ideig marad. Amikor viszont eljön a nap, hogy távozzon, tiszteletben kell tartani a döntését. Addig a percig ellenben ki kell élveznünk minden egyes momentumot, amit vele tölthetünk, ki kell használnunk a tudását, a klub iránti szeretetét és szenvedélyét.”

Shakiráról, a kapcsolatáról

„Egy teljesen normális pár vagyunk, akik amikor csak tehetik, próbálnak együtt lenni. Most õ egy turnén van, én a válogatottal készülök, ha pedig jön a nyaralás, akkor ismét együtt töltjük az idõnket. Összességében tehát boldogok vagyunk, ám mint minden más embernek, úgy nekünk is megvannak a saját problémáink.”