Dembélé: „Ne aggódjatok, hosszú ideig Barcelonában leszek”

Hosszú távra tervez | Egyre jobban érzi magát a klubnál

Ousmane Dembélé, a Barça fiatal támadója a francia TF1 csatorna Téléfoot c. műsorában adott egy rövid interjút a hétvégén, amiben szóba került a jelenlegi helyzete a csapatnál és az életmódja, újra elmondta, hogy nagyon akarta az átigazolását tavaly nyáron és emiatt arra is reagált, hiába nem kezdőjátékos még, esze ágában sincs távozni egy év után.

 

 

„Távozni a nyáron? Nem, egyáltalán nem kerülhet szóba. Öt évre írtam alá a Barcelonával és Barcelonában leszek hosszú ideig, ne aggódjatok. Nem fogok egy év után eligazolni. Nagyon fontos átigazolás volt és sikerült végül Barcelonába kerülnöm. Két-három hétig leálltam az edzésekkel is, de nem sajnálom, mert itt vagyok, ahol mindig is játszani akartam” – fogalmazott Dembélé, majd reagált azokra a vádakra is, amik szerint nem élt teljesen élsportolóhoz méltó életmódot és a barcelonai sérülései is ezeknek voltak köszönhetőek.

„A teljesítményem nem érte még el a legmagasabb szintet, de apránként fejlődök. Sokat kell kardióznom is, mert hamar el szoktam fáradni. Barcelonában jobb az életmódom, mint Németországban volt. Nem éltem a legegészségesebben, de nem is sérültem meg, úgyhogy nem az életmódom volt az oka annak sem, hogy a Barçában megsérültem.”

Dembélé ezen kívül elismerte, hogy nehéz beilleszkednie egy ilyen csapatba és játékba, mint ami Barcelonában várta, de maximálisan támogatja őt a klub és a társak az öltőzőben és azon kívül is. „Tanácsokat adnak nekem, sokat segítenek a pályán is, de be kell vallani, hogy nehéz alkalmazkodni a Barcelona játékához. A versenyhelyzet? Ez a Barça, ez ilyen. Örültem Coutinho érkezésének is” – értékelte a jelenlegi konkurenciát a francia támadó, Griezmann esetleges leigazolása kapcsán viszont egyelőre nem mondott semmit.

Dembélé 2017 nyarán 105 millió euróért érkezett Barcelonába, elsősorban Neymar pótlására, ám tavaszig két komolyabb sérülése miatt alig játszott, így egyáltalán nem tudott alapemberré válni Valverdénél. A bajnokságban 12 meccsen kapott szerepet, de teljes meccset elvétve játszott csak, az összesen lejátszott 582 percével a hetedik legkevesebbet foglalkoztatott játékosa volt a csapatnak idén. Ettől függetlenül 5 gólpasszt kiosztott, ami kiemelkedő teljesítmény, mivel ennél többet csak Messi, Alba, Suárez és Roberto ért el. Gólja csak a BL-ben van eddig, de az emlékezetesre sikerült a Chelsea elleni nyolcaddöntőben.

A francia támadó egy hónap múlva lesz még csak 21 éves, úgyhogy még bőven van ideje arra, hogy bizonyítsa, ő lesz a jövő egyik alappillére Barcelonában. Az interjújából ítélve a szándéka megvan hozzá, reméljük jövőre a pályán pedig meglesz az áttörés is és lassan húzóemberré válik Messiék mellett.